maritbet girişmaritbet
Finansal kiralama ve inşaat sektörü bir araya geliyor

Finansal kiralama ve inşaat sektörü bir araya geliyor

Finansal Kurumlar Birliği LEASING ve KOBİ’LER BİRLİKTE GÜÇLÜ YARINLARA-İnşaat Sektörüne Leasing Desteği buluşmasında sektör temsilcileri ile buluşuyor

25 Ocak Perşembe günü İstanbul Ticaret Merkezi Ege Salonu'nda gerçekleşecek “LEASING ve KOBİ'LER BİRLİKTE GÜÇLÜ YARINLARA-İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşmasında inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya gelecek. Bu organizasyonda, kendisine bağlı 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmet ile ekonominin lokomotif sektörü olan ve 2 Milyondan fazla kişinin istihdam edildiği inşaat sektörüne yönelik finansal sorunların çözülmesi, üretim ve ihracatlarının artması adına yol haritası belirlenmesine yönelik finansal kiralama (leasing) araçları anlatılarak çözüm yolları sunulacak.  

“LEASING ve KOBİ'LER BİRLİKTE GÜÇLÜ YARINLARA - İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “buluşmasının konuşmacıları ise Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet CANTEKİN, Finansal Kiralama Sektör Temsil Kurulu Başkan Ünal GÖKMEN, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah YETGİN,  İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi DURBAKAYIM, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON)  Genel Başkanı Tahir TELLİOĞLU, Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği    (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ediz ÇALAPOĞLU, İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serkan KARATAŞ olacak.

Finansal Kiralama (Leasing) sektöründe birinci sırayı yüzde 26'lık dilim ile iş ve inşaat makineleri alıyor.
Küresel rekabetin hız kazandığı günümüz dünyasında yerel işletmelerin, üretimi, istihdamı, gelirini arttırmak için başvurduğu çeşitli finansal yöntemler var. Bu yöntemlerin ilk sıralarında Finansal Kiralama (Leasing) geliyor. Finansal Kiralama (Leasing), fabrika ve ofis binaları, imalat makinaları, iş ve inşaat makinaları, kara, deniz ve hava taşıtları gibi yatırım mallarının edinilmesinde kullanılan orta ve uzun vadeli yatırım kredisi olarak açıklanıyor. Finansal kiralama ağırlıklı olarak özel sektörün makine yatırımlarını finanse eden bir finansal araç… Finansal Kiralama (Leasing), sektöründe birinci sırayı yüzde 26'lık dilim ile iş ve inşaat makineleri, ikinci sırayı yüzde 25'lik dilim ile gayrimenkul, üçüncü sırayı da yüzde 15'lik dilim ile diğer makine ve ekipmanları alıyor.

İnşaat sektörü için leasing desteği can simidi oluyor

Hem inşaat yatırımlarının artması, hem de Türkiye'nin büyümesi, finansal kiralamanın da büyümesini beraberinde getiriyor. Finansal Kiralama (Leasing) pazarındaki büyümeyi, iş ve inşaat makineleri leasingi tetikliyor. Önemli bir kısmını yol, metro, tünel gibi altyapı projelerinin kapladığı iş ve inşaat makineleri leasingi 2017 yılında yüzde 26'lık bir büyüme yaşayarak 2,7 milyar Türk Lirası'na ulaştı. Geçtiğimiz yılın ilk 9 ayında alınan yapı ruhsatı sayısı 1,1 milyon daireyi geçti. 2017 Eylül verilerine göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi de yüzde 13,8 arttı. İnşaat sektöründeki finansman sorunları, tüm iş ortaklarını etkileyebileceği gibi inşaat malzemesi sanayisi için de yakından izlenmesi gereken bir risk haline geldi. İşte tam bu noktada inşaat sektörü için leasing desteği can simidi oluyor.  Finansal Kurumlar Birliği'nin İstanbul'da gerçekleştireceği ve inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geleceği “LEASING ve KOBİ'LER BİRLİKTE GÜÇLÜ YARINLARA- İnşaat Sektörüne Leasing Desteği” buluşmasında, bu sektörde faaliyet yürüten işletmelerin finansmanda rahat nefes almasını sağlayacak yöntemleri aktaracak.

Program:

Tarih: 25 Ocak Perşembe

Yer: İstanbul Dünya Ticaret Merkezi  Yeşilköy (Ege Salonu)

Panel Kayıt:15.45

Panel Başlangıç Saat: 16.00

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tasarruf Finansman Şirketleri FKB bünyesine katıldı
  • 03.08.2022 11:11

Tasarruf Finansman Şirketleri FKB bünyesine katıldı

Finansal Kurumlar Birliği, gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul ile Yönetim K ...

Faizsiz konut edindirme sistemi yasalaşıyor
  • 09.02.2021 10:14

Faizsiz konut edindirme sistemi yasalaşıyor

Faizsiz ev ve otomobil şirketlerinin sayısının son dönemde artması, şikâyetlerin ...

İnşaat yatırımları ile finansal kiralama da büyüyor
  • 26.01.2018 11:42

İnşaat yatırımları ile finansal kiralama da büyüyor

“LEASING ve KOBİ’LER BİRLİKTE GÜÇLÜ YARINLARA-İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ ...

Finansal kiralama ve inşaat sektörü bir araya geliyor
  • 19.01.2018 15:41

Finansal kiralama ve inşaat sektörü bir araya geliyor

Finansal Kurumlar Birliği LEASING ve KOBİ’LER BİRLİKTE GÜÇLÜ YARINLARA-İnşaat Se ...

Gayrimenkullerini satıp, kiraya veriyorlar!
  • 07.04.2016 09:22

Gayrimenkullerini satıp, kiraya veriyorlar!

Leasing şirketlerine ‘sat-geri kirala’ izni verildi, turizmden gıdaya, tekstilde ...