maritbet girişmaritbet
Filyos projesi için kamulaştırma

Filyos projesi için kamulaştırma

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki binlerce dönüm yatırıma uygun arazi bulunan Filyos Vadisi’nde, 5.5 milyon metrekare alanın kamulaştırılacağı bildirildi


 


Kamulaştırmanın başlamasıyla, uzun yıllardır zaman zaman gündeme gelen ve bölgeyi ekonomiye kazandırmayı amaçlayan proje için somut bir adım atılmış olacak.

Güneydoğu Anadolu Projesi'nden sonra Türkiye'nin gerçekleştirebileceği en büyük yatırımlar arasında gösterilen Filyos Projesi doğrultusunda tersaneler, demir çelik fabrikaları, enerji santralları, liman, çimento ve mobilya fabrikaları gibi tesislerin kurulması öngörülüyor. Proje kapsamında dördü yabancı olmak üzere 16 grubunun yatırım için başvuru listesinde olduğu öğrenilen Filyos Vadisi'nde, potansiyel yatırım miktarının 10 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülüyor.

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Filyos Vadisi'nde yıl sonuna kadar 5.5 milyon metrekare alanı kamulaştıracaklarını belirterek, “Çalışmalar için Maliye Bakanlığı'ndan 85 milyon lira valilik emrine gönderilecek” dedi. Kamulaştırmayla ilgili dosyanın hazırlanarak Maliye Bakanı'nın imzasına sunulduğunu anlatan Ata şöyle konuştu:

“Onayın çıkmasının ardından Milli Emlak Müdürlüğü marifetiyle işlemleri süratli şekilde başlatarak kamulaştırmayı yıl sonuna kadar bitirme gayreti içerisinde olacağız.”
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz