maritbet girişmaritbet
Ferit Şahenk'e fahri doktora unvanı verildi

Ferit Şahenk'e fahri doktora unvanı verildi

Ferit Şahenk, Ayhan Şahenk adına yaptırılan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin açılışına katıldı

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e, Niğde Üniversitesi'nce fahri doktora unvanı takdim edildi.

Niğde Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen törene, Şahenk'in annesi Deniz ve eşi Diana Şahenk, Niğde Valisi Necmettin Kılıç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Şahenk törende, "Girişimcilik ve Liderlik" konulu bir konuşma yaptı.

Gençlere, "İçinizdeki girişimci ruhun hayal kurmasına, iyi analiz yapmasına, iyi takım oluşturmasına ve kendinize şans vermesine imkan tanıyın" diyen Şahenk ayrıca, Doğuş Grubu olarak turizm ve yeme-içme sektörleri bünyesinde yaptıkları yeni yatırımlar ile Darüşşafaka Doğuş Spor Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen projelerin girişimcilik ruhundan beslenerek yürütüldüğünü dile getirdi.

Son yıllarda yatırım yaptığı alanları çeşitlendirerek ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamayı sürdüren Doğuş Grubu'nun, 2013 yılında en büyük sosyal sorumluluk projelerinden birini gerçekleştirerek Niğde Üniversitesi bünyesindeki Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Ayhan Şahenk Öğrenci Yurdu'nu eğitime kazandırdığını anlatan Şahenk, sürdürülebilir tarımsal üretim için nitelikli insan kaynağı sağlanması gerektiğini vurguladı.

Nüfusunun yüzde 85'i tarım ve hayvancılık ile uğraşan bölgenin kalkınmasını desteklemek istediklerini belirten Şahenk, Türkiye'nin tarım-hayvancılık konusundaki potansiyelinin en etkin şekilde değerlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla Niğde Üniversitesi bünyesinde bulunan Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nin kurulmasına destek olduklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Şahenk'e cübbe giydirerek fahri doktora belgesini takdim etti.

Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin açılışı yapıldı

Törenin ardından Doğuş Grup tarafından yaptırılan Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Ferit Şahenk kendisine yoğun ilgi gösteren öğrencilerle fotoğraf çektirerek sohbet etti.

Doğuş Grubu tarafından yaklaşık 50 milyon liralık bütçe ile yaptırılan Niğde Üniversitesi bünyesindeki Ayhan Şahenk TBTF ile Ayhan Şahenk Öğrenci Yurdu, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçti. 

İngilizce eğitim veren ilk ve tek tarım fakültesi

Türkiye'de İngilizce eğitim veren ilk ve tek tarım fakültesi olma unvanı taşıyan Ayhan Şahenk TBTF'nin Avrupa'nın bu alandaki önde gelen eğitim kurumlarından Wageningen Üniversitesi ile tarım bilimleri ve eğitimi konusunda işbirliği sağlamak için bir anlaşması bulunuyor.

Wageningen Üniversitesi, araştırma ve eğitim konularında sağlam uluslararası altyapısı, üst düzey akademik araştırma profili, uygulamalı ve ticaret odaklı araştırma yaklaşımı, dünyanın 100 farklı ülkesinden öğrenci portföyüyle alanında önde gelen üniversiteler arasında yer alıyor.

Doğuş Grubu'nun desteğiyle kurulan Ayhan Şahenk TBTF, laboratuvarlarındaki 186 farklı cihaz ve ekipman çeşidiyle oldukça kapsamlı bir tarımsal analiz ve araştırma kapasitesine sahip.

Eğitim binası, son teknoloji cihazlarla donatılmış laboratuvarları ve seçkin akademisyen kadrosuyla Türkiye'deki ziraat fakülteleri arasında öne çıkan fakültede Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği ile Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümleri yer alıyor.

Fakültenin hemen yanındaki 260 dekar uygulama arazisinde öğrencilerin uygulamalı pratik yapabilecekleri dört adet sera ve iki prefabrike kabin bulunuyor.

Doğuş Grubu ayrıca, Ayhan Şahenk TBTF'de öğrenim gören tüm öğrencilere öğrenim süreleri boyunca eğitim bursu sağlıyor.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ferit Şahenk'e fahri doktora unvanı verildi
  • 06.11.2014 10:32

Ferit Şahenk'e fahri doktora unvanı verildi

Ferit Şahenk, Ayhan Şahenk adına yaptırılan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fak ...

d’ream Nusret Stekhouse Etiler'de açıldı!
  • 27.06.2012 12:12

d’ream Nusret Stekhouse Etiler'de açıldı!

Sunduğu et ürünleriyle açıldığı günden bu yana eşsiz lezzetler sunan "Nusret" ye ...