maritbet girişmaritbet
Fenerbahçe tapuyu kasasına koydu..!

Fenerbahçe tapuyu kasasına koydu..!

Fenerbahçe Spor Kulübü, 188.5 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçirilen ve 2 ay içerisinde 250 milyon TL’lik değere ulaşan Fenerbahçe Ülker Arena’nın tapusunu aldı..

F.Bahçe Kulübü'nün önümüzdeki mayıs ayında yapılacak olağan genel kurul toplantısında bir gelenek yıkılacak, bir ilk yaşanacak. Yıllardır bütün kongrelerini Kalamış'ta bulunan Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştiren Sarı-Lacivertli kulüp, bu seferkini çok farklı bir yerde düzenleyecek:

'FENERBAHÇE Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena.'

25 Ocak 2012'de oynanan Fenerbahçe Ülker-Emporio Armani THY Avrupa Ligi maçında hizmete giren 15 bin kişilik spor salonu, Sarı-Lacivertli kulübün başkan ve yönetim kurulunun belirleneceği kongreye ev sahipliği yapacak...

BİR GELENEK YIKILIYOR

FARUK Ilgaz Tesisleri geleneğinin yıkılmasının sebebi ise, kulüp üyelerinin bu yılki genel kurul toplantısına olağanüstü ilgi göstermesi... Fenerbahçe tarihinde görülmemiş biçimde, yaklaşık 12 bin kulüp üyesi, aidatlarını yatırarak kongrede oy kullanma hakkına sahip oldu. Bin 500 kişi kapasiteli Faruk Ilgaz Tesisleri'nin kongre günü oluşacak yoğunluğa cevap veremeyeceğini göz önüne alan Sarı-Lacivertli yönetim, toplantıyı Ülker Sport Arena'ya aldı. Böylelikle Fenerbahçe Kulübü ilk kez bir spor salonunda kongre yapmış olacak.

DİĞER taraftan, mevcut başkan Aziz Yıldırım'ın mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulda aday olup olmayacağı henüz netleşmiş değil. Yıldırım aday olursa, karşısına rakip çıkması beklenmiyor. Ancak şu anki şartlar itibariyle Aziz Yıldırım çok büyük olasılıkla başkanlık için yeniden aday olacak.

250 milyonluk tapu kasada

Sarı-Lacivertli yönetim, toplam 188.5 milyon TL'ye mal olan ve iki ay içerisinde değeri 250 milyon TL'ye yükselen Türkiye'nin ilk çok amaçlı kapalı spor salonunun tapusunu teslim aldı. Tesisleşme anlamında son 10 yılın en hızlı büyüyen kulübü olan F.Bahçe, tapulu gayrimenkullerine bir yenisini daha ekledi... Sarı-Lacivertliler, Türkiye'nin ilk çok amaçlı kapalı spor salonu F.Bahçe Ülker Sports Arena'nın da tapusunu aldı.

SADECE Türkiye'nin değil Avrupa'nın en büyük ve modern spor tesislerinden biri olan 32 bin metrekare arazi üzerine kurulu salon, toplam 188 milyon 502 bin TL'ye mal oldu. Bu parayı da özel bir anlaşma yapılan Ülker Grubu karşıladı. Bütün maliyeti üstlenen Ülker Grubu'na, bunun karşılığında salonun hemen yanında bulunan 36 bin metrekarelik bir arazi verildi. Ülker'in bu araziye kat karşılığı konut yaptıracağı öğrenildi.

KONSER DE VAR MAÇ DA...

15 bin seyirci kapasiteli F.Bahçe Ülker Sports Arena, birçok spor branşında ulusal ve uluslararası organizasyonlara rahatlıkla ev sahipliği yapabiliyor. Her türlü konser ve toplantı etkinliğinin de düzenlenebildiği salonun işletmeciliğini, bu alanda dünyanın en önemli firmalarından biri olan AEG yapıyor. AEG, dünyanın dört bir tarafında STAPLES Center, O2 London, O2 Berlin ve Türk Telekom Arena gibi 100'den fazla spor tesisinin işletmecisi.

DEĞERİ HER GEÇEN GÜN YÜKSELİYOR

BU özellikleri sayesinde değeri her geçen gün artan bir spor tesisi haline gelen F.Bahçe Ülker Sports Arena'ya, açılışının üzerinden henüz 2 ay geçmiş olmasına rağmen 250 milyon TL fiyat biçiliyor. Salonda halen F.Baçe Ülker Erkek Basketbol Takımı maç oynuyor. Yakın zamanda Sarı-Lacivertli kulübün kadın basketbol takımı ile voleybol şubesinin de bu salondan faydalanması planlanıyor...

Engin Berker Divan'a aday

F.BAHÇE'de, çeşitli dönemlerde toplam 18 yıl yöneticilik yapan Engin Berker, 14 Nisan Cumartesi günü yapılacak Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçiminde aday olduğunu açıkladı. Berker, adaylığını ilan ederken hiçbir grubun üyesi olmadığını vurgulayıp şöyle dedi: 'Belli ki Türk futbolu 3 yıl Avrupa'ya kapanacak. Türk futbolu bu kapanmayı fırsat bilerek UEFA mali standartlarına uymaya çalışacak. Benim hedefim, F.Bahçe'yi UEFA'nın mali standartlarına hazırlamak. Bu nedenle başkan adayı oldum.'

Gözler Yüksel Günay'da

F.BAHÇE'de, Engin Berker'in Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na aday olmasının ardından gözler, şimdiki başkan Yüksel Günay'a çevrildi. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlığı ile bilinen Günay, aday olup olmayacağına henüz karar vermiş değil. Günay'ın bu konudaki kararını birkaç gün içinde vereceği öğrenildi. F.Bahçe'nin önde gelen isimleri ise, 'camianın birlik ve beraberlik içinde olduğunu göstermek' adına, Yüksel Günay'ın tek aday olarak seçime girmesi için çalışmalar yürütüyor.

Türkiye kendi ülkem

7-14 Nisan tarihlerinde Antalya'da yapılacak Dünya Liselerarası Futsal Şampiyonası'nın tanıtımına katılan Alex, 'Bu şampiyonanın ilkinin kendi ülkemde (Brezilya'da), ikincisinin de yine kendi ülkemde (Türkiye'de) yapılıyor olması beni gururlandırıyor' dedi. Alex, 24-25 yaşındakilere genç denmesinin yanlış olduğunu da söyledi.

Barça salon futbol takımı!

ALEX, Barcelona ile ilgili bir soru üzerine, 'Barcelona takımı bir salon futbolu takımına benzemiyor, Barcelona takımı bir salon futbolu takımı. Salonda oynadıkları gibi sahaya bunu yansıtıyorlar. Ronaldinho Barcelona'da oynadığı süre içinde onunla yaptığım konuşmalarda yaptıkları antrenmanların, küçük yaşlarda salon futbolunda yaptıkları antrenmanlarla neredeyse aynı olduğunu söylemişti' dedi.

Akşam-Alaattin Metin

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 25.04.2017 08:56

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanacak Fenerbahçe-Panathinaikos Superfoods b ...

Şükrü Saraçoğlu'nun ismi değişti!
  • 14.07.2015 09:25

Şükrü Saraçoğlu'nun ismi değişti!

Fenerbahçe'nin Ülker ile anlaşmaya vardığı ve stadın isim hakkını 10 yıllığına a ...

Fenerbahçe tapuyu kasasına koydu..!
  • 06.04.2012 09:20

Fenerbahçe tapuyu kasasına koydu..!

Fenerbahçe Spor Kulübü, 188.5 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçirilen ve 2 ...

İŞTE ÜLKER SPORTS ARENA
  • 29.12.2011 16:43

İŞTE ÜLKER SPORTS ARENA

Fenerbahçe Spor Kulübü Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'ya tanıtım ...