maritbet girişmaritbet
‘FED’in kararı piyasaya olumlu yansıyacak’

‘FED’in kararı piyasaya olumlu yansıyacak’

İNDER Başkanı Durbakayım: Yeni bir konut satış dalgasının gayrimenkul piyasasına hakim olması muhtemeldir.

ABD Merkez Bankası (FED), gösterge faiz oranını 0,25 puan artırarak yüzde 0,25-0,50 aralığına yükseltti. Böylece 2006'dan beri ilk kez faiz artıran FED yeni bir dönemin de kapısını aralamış oldu. Uluslararası piyasalar, FED'in büyük ölçüde beklenen faiz artırımını gerçekleştirmesini olumlu karşıladı. Ancak, faiz artırımının piyasalara nasıl yansıyacağını halen belirsizliğini koruyor. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, FED'in faiz artışı kararını emlaktasondakika.com için yorumladı. FED'in 10 yıllık bir süreçten sonra faiz artırımına gitmesinin beklenen bir gelişme olduğunun altını çizen Durbakayım, “Gerek uluslararası gerekse yurtiçi piyasalar bu artırım kararını önceden satın almışlardı. Nitekim bugün döviz piyasası ve borsadaki olumlu hava bunu teyit etmektedir.  Gayrimenkul sektörü ise özellikle faizlerdeki gelişmeleri takip etmektedir. Faiz oranlarının izleyeceği trendin sektörümüze yön vermesini bekliyoruz” dedi.

‘FED, ÖNÜMÜZDEKİ YILIN ROTASINI BELİRLEDİ'

Başkan Durbakayım, “Uzun süredir beklenen faiz artırımı kararının artık verilmiş, FED'in de önümüzdeki yıl için rotayı şimdiden belirlemiş olmasının yanı sıra, yılın son çeyreğindeki beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme rakamlarının da faiz piyasasına olumlu olarak yansıyacağı görüşündeyiz” diye konuştu. 

‘AYLIK BAZDA YÜZDE 1'E YAKIN ARTIŞ BEKLİYORUZ'

Önümüzdeki yılın ilk yarısında (jeopolitik anlamda her hangi bir dış etken olmaz ise) faiz oranlarının aylık bazda yüzde 1'e yaklaşmasını beklediklerini açıklayan Durbakayım, “Alternatif yatırım araçlarından, döviz ve borsanın da cazibesini nispeten kaybetmesi durumunda yeni bir konut satış dalgasının gayrimenkul piyasasına hakim olması muhtemeldir” dedi.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘FED’in kararı piyasaya olumlu yansıyacak’
  • 17.12.2015 14:43

‘FED’in kararı piyasaya olumlu yansıyacak’

İNDER Başkanı Durbakayım: Yeni bir konut satış dalgasının gayrimenkul piyasasına ...

Konuttaki açık ‘Kasım-Aralık’ta kapanacak!
  • 03.11.2015 09:51

Konuttaki açık ‘Kasım-Aralık’ta kapanacak!

Seçim sonrası siyasi belirsizliğin sona erdiğine dikkat çeken inşaat sektörü tem ...