maritbet girişmaritbet
Fadıl Akgündüz hakkındaki iddianame kabul edildi

Fadıl Akgündüz hakkındaki iddianame kabul edildi

Fazıl Akgündüz hakkında 349 kişinin dolandırıldığı ddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı.

Devre mülk satışı yapılan yatırımcıların mağdur edildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında aralarında iş adamı Fadıl Akgündüz'ün de bulunduğu 2'si tutuklu  4 sanık hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, Caprice Gold ve Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde 349 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, iş adamı Fadıl Akgündüz, Mehmet Salih Obut, Avniye Obut ve İbrahim Obut sanık, 349 kişi de müşteki olarak yer alıyor.

Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı ancak sözleşme hükümlerinin yerine getirilmediği anlatılan iddianamede, Bayrampaşa'daki proje tamamlanmadan Maldivler'deki projeyi satışa çıkararak nakit akışı sağlayan şirketin dolandırıcılık amacıyla kurulduğu öne sürüldü. İddianamede, her iki projenin de tamamlanmadığını, müşterilerin mağdur edildiği ve paralarının geri ödenmediği belirtildi. 

698 yıldan 2 bin 443'er yıla kadar hapis cezası 

Sanıkların, müştekilere yönelik eyleminin ''nitelikli dolandırıcılık'' suçu kapsamında kaldığı vurgulanan iddianamede, tüm sanıkların 349 müştekiye yönelik eylemlerinden dolayı ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Tüm sanıklar hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan takipsizlik kararı verildiği aktarılan iddianamede, eski futbolcu Tanju Çolak hakkında da ''dolandırıcılık'' suçundan kovuşturmaya yer olmadığına hükmedildiği kaydedildi.

Başsavcılığın onayladığı iddianame İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme heyeti de iddianamenin kabulüne karar verdi. Soruşturma kapsamında tutuklanan Fadıl Akgündüz, Mehmet Salih Obut ile tutuksuz sanıklar Avniye Obut ve İbrahim Obut ileriki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Olayın geçmişi

İş adamı Akgündüz hakkında, İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ve Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projeleriyle ilgili, devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı ve yatırımcıları mağdur ettiği gerekçesiyle yapılan suç duyuruları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut tutuklanmıştı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!
  • 14.07.2020 12:12

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!

AFAD'dan alınan son dakika bilgisine göre, Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında ...

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak
  • 13.07.2020 14:31

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak

Korona virüs nedeniyle uçuşlarını askıya alan Türk Hava Yolları, Ağustos ayında ...

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor
  • 31.10.2018 17:20

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor

’Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün satışı yapılan ancak bugüne kadar temeli d ...

Fadıl Akgündüz davasında bilirkişi heyetine ulaşılamadı
  • 15.02.2018 14:52

Fadıl Akgündüz davasında bilirkişi heyetine ulaşılamadı

Devre mülk satışı yaptığı kişilerden para toplayıp projeleri tamamlamayan Fadıl ...

Fadıl Akgündüz’ün dolandırıcılık davasında son durum!
  • 05.07.2017 14:54

Fadıl Akgündüz’ün dolandırıcılık davasında son durum!

Maldivler Gayrimenkul projelerinde 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla, Akgündüz ...

Fadıl Akgündüz tahliye edildi
  • 29.03.2017 09:06

Fadıl Akgündüz tahliye edildi

Şirketinin adı sebebiyle Jet Fadıl olarak da bilinen iş adamı Fadıl Akgündüz, ce ...