maritbet girişmaritbet
Fadıl Akgündüz dolandırıcılıktan tutuklandı

Fadıl Akgündüz dolandırıcılıktan tutuklandı

Caprice Gold ve Caprice Maldivler projeleriyle ilgili hakkında soruşturma başlatılan Fadıl Akgündüz "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.

Yatırımcılarına verdiği sözleri yerine getirmediği gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemeden serbest kaldığı belirtilen Fadıl Akgündüz'ün, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandığı ortaya çıktı. 

İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ve Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projeleriyle ilgili mağdur edildikleri gerekçesiyle Akgündüz ve şirket yöneticileri aleyhine suç duyurusunda bulunan birçok mağdurun avukatı Acun Papakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akgündüz'ün serbest bırakılmadığını, "nitelikli dolandırıcılık"tan tutuklandığını ifade etti. 

Akgündüz'ün, dün İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'ne gelerek, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Nihat Karpınar'a ifade verdiğini belirten Papakçı, Akgündüz'ün tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği ve duruşmasının yapılmasının beklendiği sırada serbest bırakıldığına dair haberler yayınlandığına dikkati çekti. 

"Kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklandı" 

Bu haberlerin yanlış bilgi dolaşımından kaynaklandığını anlatan Papakçı, "Fadıl Akgündüz, kuvvetli suç şüphesi ve kaçmaya dair somut olguların varlığı gerekçeleriyle, şirket yöneticisi olarak şirket ve kooperatif dolandırmak suçundan tutuklandı. Tutuklanmasına rağmen bu sabah saatlerine kadar 'serbest bırakıldı' haberleri geçmeye devam etti" diye konuştu.

Avukat Papakçı, aynı soruşturma kapsamında Akgündüz'ün ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve şirket müdürü Mehmet Salih Obut'un ifadelerine başvurulacağı bilgisini de aktardı. 

"Nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklama

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na dün avukatlarıyla gelen Akgündüz, hakkında soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Nihat Karpınar'a bir süre ifade verdi. Savcı Karpınar, Akgündüz'ü "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk etti. Sorgulama yapan nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği de Akgündüz'ün bu suçtan tutuklanmasına hükmetti. 

İş adamı Akgündüz hakkında, İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ve Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projeleriyle ilgili, devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı ve yatırımcıları mağdur ettiği gerekçesiyle yapılan suç duyuruları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca soruşturma başlatılmıştı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Caprice Gold Bodrum projesinin tanıtım filmi
  • 03.04.2014 14:34

Caprice Gold Bodrum projesinin tanıtım filmi

Dünya jet sosyetesine hizmet verecek olan Caprice Gold Bodrum projesi, Jet Fadıl ...

Caprice Gold Maldivler'de otel yapacak
  • 29.01.2014 17:30

Caprice Gold Maldivler'de otel yapacak

Caprice Gold, Maldivler'de yapacağı otelin tanıtımı gerçekleştirdi. Lansmanın ta ...

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!
  • 14.07.2020 12:12

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!

AFAD'dan alınan son dakika bilgisine göre, Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında ...

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak
  • 13.07.2020 14:31

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak

Korona virüs nedeniyle uçuşlarını askıya alan Türk Hava Yolları, Ağustos ayında ...

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor
  • 31.10.2018 17:20

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor

’Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün satışı yapılan ancak bugüne kadar temeli d ...

Fadıl Akgündüz davasında bilirkişi heyetine ulaşılamadı
  • 15.02.2018 14:52

Fadıl Akgündüz davasında bilirkişi heyetine ulaşılamadı

Devre mülk satışı yaptığı kişilerden para toplayıp projeleri tamamlamayan Fadıl ...