maritbet girişmaritbet
EYG Group’un ilk projesi Kayaşehir’e…

EYG Group’un ilk projesi Kayaşehir’e…

Sinpaş Grubu'ndan ayrılarak kendi şirketini kuran Ömer Faruk Çelik ilk projesini Kayaşehir'de yapacak

EYG Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, bin 500 konut, 21 bin metrekare alanlı ticari alanlı projelerinin orta gelir grubuna yönelik ulaşılabilir lüks proje olacağını söyledi. 

Markalı konut sektörünün önde gelen markalarından biri olan Sinpaş'ta 25 yıl boyunca üst düzey yöneticilik yapan Ömer Faruk Çelik, geçtiğimiz yıl Sinpaş'tan ayrılıp EYG Group'u kurmuştu. EYG ile sektörde ilk gayrimenkul yatırım fonunu kurma çalışmaları yapan Çelik, orta gelir grubuna yönelik projeler ile kentsel dönüşüm konusunda da çalışmalar yapacağını duyurmuştu. 

Aynı zamanda KONUTDER başkanı da olan Ömer Faruk Çelik, EYG ile ilk konut projesini Kayaşehir'de hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

225 bin metrekare satılabilir alanda bin 500 konut, 21 bin metrekare ticari ünite olacak şekilde planlanan projenin ekim ayında lansmana çıkması Stokları pazarlıyor İnşaat sektöründe bugüne kadar yapılmayan çalışmaları yapmak iddiası ile yola çıkan EYG Group, Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım fonunu kurma konusunda çalışmalar yürütüyor.

Şirket ayrıca markalı konut projelerinde kalan konut stoklarının pazarlanması konusunda çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Mashattan gibi markalı konut projelerinden alınan daireler dekore edilerek satılıyor. 

EYG Group İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, orta gelir grubuna yönelik ulaşılabilir lüks konseptinde bir proje yapmayı planladıklarını söyledi. 

İstanbul'a özel analiz 

KONUTDER olarak yaptıkları araştırma neticesinde İstanbul'da her yıl 120 bin konuta ihtiyaç duyulduğunu, bunun 30 bininin orta, 20 bininin de orta-üst gelir grubunun talebinden oluştuğuna dikkat çeken Çelik, "Alt gelir grubuna yönelik proje geliştiren neredeyse hiç firma yok. Çünkü arsa maliyetleri fiyatları çok yükseltiyor. Biz de orta gelir grubuna yönelik ulaşılabilir lükslükte proje geliştirme hedefiyle yaptığımız araştırmalar sonucunda Kayaşehir'deki gelişimi gördük. Orta gelir grubunun yaşam alanı burada gelişecek" dedi. 

3 bin TL'nin altında fiyat Bölgede konut metrekare fiyatlarının 3 bin-3 bin 200 TL'ler seviyesinde seyrettiğine dikkat çeken Çelik, Ekim ayında lansmana çıkaracakları projelerinin fiyatlarının da lansmana özel olarak 3 bin TL'nin altında olabileceğini, önümüzdeki dönemde fiyatın netleşeceğini söyledi. 

İntes, EYG ve İntea ortaklığında hayata geçirilecek olan projenin satış ofisinin inşaatı başlarken önümüzdeki haftalarda hafriyat çalışmalarının da başlaması planlanıyor. 

Ekonomist Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evdeki Fırsat, daire bedelinin yüzde 4'ünü veriyor!
  • 02.02.2017 15:54

Evdeki Fırsat, daire bedelinin yüzde 4'ünü veriyor!

Evdekifirsat.com İcra Kurulu Üyesi Ömer Faruk Çelik, yeni kampanyayla birlikte s ...

'Adım İstanbul, Kayaşehir'in merkezi olacak'
  • 27.04.2016 17:08

'Adım İstanbul, Kayaşehir'in merkezi olacak'

EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Adım İstanbul'daki dükkanlar için 400 ...

Körfez Yatırımcıları Buluşması ne kazandıracak?
  • 12.10.2015 23:29

Körfez Yatırımcıları Buluşması ne kazandıracak?

Konutder Başkanı Ömer Faruk Çelik, Körfez Yatırımcıları Buluşması'nın Türk gayri ...

EYG Group, SPK’den izin belgesini aldı!
  • 28.05.2015 14:50

EYG Group, SPK’den izin belgesini aldı!

Gayrimenkul sektörü için hizmetler veren EYG Group, sermaye piyasalarında faaliy ...

Ömer Faruk Çelik, Gelişen Kentler Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 11.05.2015 23:11

Ömer Faruk Çelik, Gelişen Kentler Zirvesi'ni değerlendiriyor!

EYG Grup'un patronu, GYODER'in yönetim kurulu üyesi olan Ömer Faruk ÇElik, Balık ...

Yavuz Karaman, Ömer Faruk Çelik'i ağırladı
  • 09.12.2014 10:56

Yavuz Karaman, Ömer Faruk Çelik'i ağırladı

Gayrimenkul Uzmanı Yavuz Karaman, Cnbc-e'deki Emlak Hakkında Herşey programında ...