maritbet girişmaritbet
EXPO 2020 İnciraltı’nı mutlu etti!

EXPO 2020 İnciraltı’nı mutlu etti!

İzmir'de, EXPO 2020 alanı ilan edilen İnciraltı için hazırlanan özel yasa taslağının imzaya açılması ve yüzde beş imar verilmesi, bölgede oturanları sevindirdi.

İzmir'de, EXPO 2020 alanı ilan edilen İnciraltı için hazırlanan özel yasa taslağının imzaya açılması ve yüzde beş imar verilmesi, bölgede oturanları sevindirdi. Mülk sahipleri, "İnciraltı'nın önü açıldı" yorumunu yaptı EXPO 2020 alanı olarak belirlenen İnciraltı ile ilgili özel imar yasasının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılması mülk sahiplerini sevince boğdu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın imar yasa taslağına ilk imzayı attığını açıklaması üzerine, yıllardır iyi bir haber bekleyen mülk sahipleri, "İnciraltı'nın önü açıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

YÜZDE 40 PAY AYRILDI

Yasa taslağı, önümüzdeki günlerde TBMM'nin ilgili komisyonlarında son şekli verildikten sonra görüşülmek üzere Genel Kurul'a sevk edilecek.

Taslağa göre, İnciraltı'ndaki 550 hektarlık alanda mülk sahiplerinin yüzde 40'mm kamuya terkleri ile oluşan 160 hektarlık alana, Büyükşehir Belediyesi'nin İnciraltı lagününü de içine alan Kent Ormanı'ndan 40 hektar bir ekleme yapılması öngörülüyor.

Haydar Aliyev Bulvarı olarak adlandırılan yolun diğer tarafında ise simge binalar, kule, arena, şov merkezleri bulunacak.

EXPO için ayrılan alan dışında kalan 350 hektarlık bölgede de termal tedavi merkezi, otel, restoran, kafe gibi özel sektör yatırımları inşa edilip işletilebilecek. Ancak bu alanlara yüzde 5 imar verilecek.

ÇALKAYA: BİZE SORULMADI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, taslak çalışmalarında kendileriyle temasa geçilmediğini ancak sorunsuz bir EXPO süreci yaşamak istediklerini, bu yüzden imar planında mutabık kalacaklarını açıkladı. Çalkaya, "Bir dönem EXPO 2020 alanıyla ilgili Turizm Bakanlığı ile revizyon çalışması gerçekleştiriyorduk. Ancak özel yasanın çıkartılmasının gündeme getirilmesinden bu yana bize herhangi bir şey sorulmadı, belediye olarak görüşümüz alınmadı. Fakat artık sen ben kavgasından ziyade sorunsuz bir EXPO için çalışmak gerekiyor. O bölgede arsa spekülasyonu yapmanın bu saatten sonra kimseye faydası olmaz. Zaten arsa sahipleri imar planının son halinden memnun ki, itiraz gelmedi. EXPO alanı için düşünülen imar planında mutabık kalacağız" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da taslak halindeki plan hakkında görüş bildirmesinin doğru olmayacağını söyledi. Kıraç,"EXPO 2020 imar planı ile ilgili taslak öneriyi Bakanlar Kurulu'na sunduk. Ancak taslak halindeki öneri hakkında görüş bildirmem doğru olmaz" dedi.

Habertürk Egeli-Pelin Güneş

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Körfez Geçişi hakkında önemli açıklamalar!
  • 15.11.2016 16:43

İzmir Körfez Geçişi hakkında önemli açıklamalar!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmir körfez geçiş projesi ve İnciraltı ...

Moloz döküm alanından kent ormanına
  • 10.11.2014 16:43

Moloz döküm alanından kent ormanına

İzmir İnciraltı’ndaki 622 dönümlük alan, bugün içinde binlerce ağacın boy verdi ...

Expo 2020 Fuar’ı İnciraltı’nda yapılacak!
  • 23.05.2012 12:55

Expo 2020 Fuar’ı İnciraltı’nda yapılacak!

2020'de gerçekleştirilecek EXPO Fuar Organizasyonu için aday olan İzmir'de EXPO ...

İzmir Expo alanı kanunu bu ay sonunda yasalaşıyor!
  • 02.05.2012 14:05

İzmir Expo alanı kanunu bu ay sonunda yasalaşıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hazırlanan "İzmir EXPO Alanı Hakkında Kanun Tasar ...

EXPO 2020 İzmir İnciraltı’nda yapılacak!
  • 01.05.2012 10:53

EXPO 2020 İzmir İnciraltı’nda yapılacak!

2020'de gerçekleştirilecek EXPO Fuar Organizasyonu için aday olan İzmir EXPO Fua ...

EXPO 2020 İnciraltı’nı mutlu etti!
  • 12.03.2012 11:58

EXPO 2020 İnciraltı’nı mutlu etti!

İzmir'de, EXPO 2020 alanı ilan edilen İnciraltı için hazırlanan özel yasa taslağ ...