maritbet girişmaritbet
Evrim Kırmızıtaş: Sonuç odaklıyım ve olumlu düşüncenin gücüne inanırım!

Evrim Kırmızıtaş: Sonuç odaklıyım ve olumlu düşüncenin gücüne inanırım!

Pek çok önemli firmada üst düzey yöneticilik yapan Evrim Kırmızıtaş, 2011 yılında 120 bin gayrimenkul danışmanı arasında dünya ciro 60'ıncısı oldu

Pek çok önemli firmada üst düzey yöneticilik yapan Evrim Kırmızıtaş, rutin çalışma ve sabit maaşın hedeflerini gerçekleştirmek için yeterli olmayacağına karar verince yeni bir sektörü arayışına giriyor ve RE/MAX ile tanışıyor. Girişimci ruhuyla örtüşen bu alanda kazandığı büyük başarılarla sektörün önde gelen oyuncuları arasına giriyor. Çok yönlü ve renkli kişiliğiyle o profesyonel bir sporcu ve başarılı bir girişimci. Tüm özellikleri yanı sıra ASİAD'da Emlak Komitesi Başkanlığını da yürütüyor. RE/MAX Piramit Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, başarı öyküsünü Klass okurları için anlattı.

Evrim Hanım, emlak sektörü ile tanışmanız nasıl oldu? 
 
Ben İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği mezunuyum. Mezun olduktan sonra Yıldız Holding, Netcad ve Hyundai'da üst düzey yönetici pozisyonunda çalıştım. Ancak yaptığım iş beni boğmaya başlamıştı ve kazandığım para hedeflerimi gerçekleştirmeye yetmeyecekti. Rutin çalışıp sabit maaş almak geleceğe umutsuz bakmama neden oluyordu. Kendimi daha özgür hissedeceğim, kazandığım paranın beni daha çok kamçılayacağı bir sektör arayışına girdim. Ardından RE/MAX ile tanıştım ve RE/MAX'ta çalışan herkesin şirketin iş ortağı ve kendi işinin patronu olduğunu gördüm. Girişimci ruhumla bu iş inanılmaz örtüşmüştü. 
 
Niçin iş hayatınızda RE/MAX ile birlikte yol almak istediniz? 
 
Ben her konuda kaliteye önem veren ve son derece seçici bir insanım. RE/MAX'ı seçmemin en büyük sebebi de gayrimenkul sektöründe Türkiye'de ve dünyada lider olmasıdır. RE/MAX ile çalışmaya başladığımda ilk olarak beş günlük kariyer eğitimi aldım. O eğitimden sonra sahaya geçtim. Fakat satışla ilgili eğitimler bu işte var olduğunuz sürece devam ediyor. 
 
 
İşinizde sizi başarıya ulaştıran etkenler neler oldu? 
 
Başarımın sırrı, yüzde 100 kendine güven ve çok çalışmak... Yurtiçinde ve yurtdışındaki tüm eğitimlere katılarak sürekli kendimi geliştirdim. 
 
Müşterilerinize yaşayacakları evi, yapacakları yatırımları konusunda öneride bulunurken nelere dikkat ediyorsunuz ve müşterilerinizi tanımak adına nasıl bir yol izliyorsunuz? 
 
Benim için müşteri memnuniyeti birinci plandadır. Müşterimin 1 kuruşunun bile gereksiz yere cebinden çıkmasını istemem. Bu sebepten dolayı portföyümde bulunan tüm gayrimenkuller de gerçek fiyatları yansıtan ve alıcının hiçbir zaman zarar etmeyeceğine inandığım rakamlardır. 
 
Oldukça başarılı bir kariyeriniz var. Peki, bu başarıları elde ettiğiniz emlak sektörü nasıl bir sektördür?
 
Zor bir sektördeyiz. Dışarıdan insanlara kazandığımız paralar kolay kazanılan para gibi gözükebiliyor ama işin gerçeği hiç o şekilde değil. Biz alıcı ve satıcıdan belli bir ücret karşılığı tarafları ikna ederek uzlaşma zeminini oluşturuyoruz. Bu süreç çok yorucu ve stresli oluyor. Bazı insanlar kendileri 'sahibinden satılık' yazısını yazarak doğru bir iş yaptıklarını zannediyorlar. Ama benim tecrübem alıcı ile satıcının karşı karşıya geldikleri birçok işin neticeyle değil fiyaskoyla sonuçlandığıdır. Aslında burada en büyük rol aracıya düşer. Biz her iki tarafında tatmin olacakları bir zemin oluşturuyor ve tarafları bu zeminde buluşturuyoruz. Malını gerçekten satmak isteyen bir kişinin sonuçlandıramadığım bir işi olmadı. Benim satıcım doğru fiyatlandırma ile bana gelirse aslında benim eforumu gereksiz yere harcatmamış olur. Çünkü ben doğru fiyata çekmek için ciddi bir mücadele veriyorum. Bu mücadeleyi satış için harcamış olsam belki o süreçte satış gerçekleşmiş olacak. Aslında beni motive eden müşterilerim en kazançlı insanlar oluyor. Çünkü küçük pazarlıklarla zaman kaybetmediğim insanların işlerini kolay sonuçlandırabiliyorum. Zaten bu tip insanlara kazandırmak istiyorsunuz. 
 
"2013 yılı için kendinize nasıl hedefler belirlediniz? 
 
2013 yılı benim hayatımı değiştirecek zirve yıllardan biri olacak. Çünkü portföyümde bulunan ve birçoğunu neticelendirme aşamasında olduğum onlarca gayrimenkulüm var. 2013 yılının hayatımın dönüm noktalarından biri olacağını şimdiden hisseder gibiyim. 
 
İstanbul başta olmak üzere her geçen gün yeni inşaat projeleri yapılıyor. Bu projelerin yoğun olması sizin işlerinizi ne şekilde etkiliyor? İnşaat sektörünün gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz? 
 
Ne kadar çok proje olursa bizim işlerimiz de aynı orantıda yoğun olur. Aslında seçeneklerin çok olması alıcı için avantaj sağlıyor. Yani bu durum alıcının işine yarıyor. Arz fazla olunca bizler satıcıları reel fiyatlara çekerken zorlanmıyoruz. Çünkü elimizde benzer birçok örnek oluyor. Satıcıya sunduğumuz dosyada bu örnekleri vurguluyoruz ve satıcının rakamlarını satılabilir doğru fiyata oturtmak bizim açımızdan daha kolaylaşıyor. 
 
Sizin İstanbul'da, yoğunlaştığınız bölgeler var mıdır? 
 
Aslında İstanbul'un hemen hemen her bölgesinde ve hatta Gebze ve diğer illere kadar uzanan network ağı sayesinde geniş bir çalışma yapabiliyorum. Ama uzmanlık bölgem özellikle Çamlıca'daki villalar ile Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayi imarlı arsalar. Aslında organize sanayi bölgeleri ilgi alanım dışındaydı ancak kayınpederim İbrahim Başaran. Gebze Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Odası Kurucu Başkanı olduğu ve birçok organize sanayi bölgelerinin yönetim kurulu üyeliklerinde bulunduğu için kendisinin bu konuda engin bilgi birikimi ve tecrübesinden faydalanıyorum. GOSB Tembelova mevkiinde bulunan kendisine ait sanayi parselleri ile Gebze bölgesi ve çevresindeki yeni ilçelerde bulunan gayrimenkullerinin satış yetkisini almış olmam bu sahada bilgi sahibi olma sürecimi başlattı. 
 
Şuan için İstanbul'un yatırım yapılması gereken bölgeleri nerelerdir? 
 
Doğru fiyat olduğu sürece İstanbul'un her yerinde arsa, arazi, villa, daire veya dükkân almak en iyi yatırım olacaktır. Bana bir insanın milyonlarca dolar parasını bankada küçük bir faiz karşılığı yıllarca tutması çok saçma geliyor. Çünkü bu sektöre girdikten sonra o milyon dolarını 10 milyon-100 milyon dolarlara katlamış insanlarla tanıştım ve gayrimenkul sektörünün en iyi yatırım aracı olduğunu söylemiyorum, iddia ediyorum. Çünkü gayrimenkul alarak servetine servet katmış onlarca iş adamını bizzat tanıyorum. Söylediklerim bir hayal değil gerçeğin ta kendisidir. Türkiye'de ve dünyada servetin en büyük kaynağı gayrimenkul yatırımıdır. Ülkemizdeki birçok fabrikatörün bile servetlerinin kaynağı yaptıkları işten ziyade o işi yapmak amacıyla satın aldıkları ve fabrikalarını kurdukları geniş araziler olmuştur. 
 
Geçtiğimiz aylarda evlendiniz ve sosyal hayatı yoğun olan bir kişisiniz. Ev, sosyal yaşam ve iş hayatı arasındaki dengeyi nasıl kuruyorsunuz ve üçünde de başarılı olmayı ne şekilde başarıyorsunuz? 
 
Benim yaşantım aslında bu devrin çekirdek aile yapısına pek uymuyor. Şöyle ki eşim, çocuklarımız, kayınvalidem ve kayınpederimle birlikte oturuyoruz. Bizimle birlikte yaşayan birçok yardımcı çalışanlarımız var. Kayınvalidemin ev işleriyle ilgili düzeni sağlamaktan hoşlanan yapısı benim ev işlerindeki rolümü ciddi bir şekilde hafifletiyor. Böylece işime daha çok zaman ayırabiliyorum. Hatta evlendikten 1 ay sonra Kasım ayı Türkiye ciro şampiyonluğu, sağlanan bu şartlar sonucu işime % 100 konsantrasyonumun olmasıyla gelmiştir. Ve tabii ki eşimin sonsuz desteğini unutmamak gerekir. Eşimin de başarılı bir iş adamı olması ve gayrimenkul konusundaki tecrübelerini benimle paylaşması ve fikir alışverişinde bulunuyor olmamızın beni zirveye taşıyacağı şüphesiz bir gerçektir. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışındaki sosyal ve iş amaçlı toplantı ve gezilere beraber giderek birbirimize katkı sağlıyoruz. 
 
Son olarak emlak sektöründe elde ettiğiniz başarıları anlatabilir misiniz? 
 
2011 yılında 120 bin gayrimenkul danışmanı arasında dünya ciro 60'ıncısıyım. Türkiye'de ise tüm danışmanlar içerisinde en fazla ciro kazanan 2'nci danışmanım. Geçen sene ABD'nin Las Vegas kentinde International Platinum Club ödülümü aldım. Ayrıca son 3 yılda sisteme katılan tüm RE/MAX'lılar arasında en fazla ciro kazanan l'inci RE/MAX gayrimenkul danışmanıyım. 
 
Özgün Küçükkahraman Fotoğraflar: Yavuz Kaynar/Klass Magazin

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...