maritbet girişmaritbet
Evrim Karayel ‘İnşaat sektörünün enerjisi istikrardan gelir’

Evrim Karayel ‘İnşaat sektörünün enerjisi istikrardan gelir’

Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM 2014 Fuarı’nda Emlaktasondakika.com ekibine konuştu

Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilen MIPIM 2014 Fuarı'nda Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Emlaktasondakika.com Haber Koordinatörü Hüseyin Belibağlı'ya sektörü ve fuarı değerlendirdi.

Fuarı değerlendirebilir misiniz?

MIPIM 2014 Fuarı'nın çok önemli olduğuna inanıyorum. Biz Türk geliştiriciler ve yatırımcıların burada elde ettikleri kontaklarla uluslararası gayrimenkul sektöründe daha büyük ortaklıkların doğması için güzel adımları atabiliyorlar. Bizde Gürallar Yapı olarak bu fuarda birçok yabancı fonla bağlantıya geçip onlarla nasıl iş geliştirebileceğimiz konusunda detayları konuşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bununla birlikte işimizi daha profesyonelce yapabilmenin de yollarını öğrenmiş oluyoruz.

Fuar, Türk gayrimenkul sektörü için oldukça yön verici. Bizlere öğretici, iletişim gücünü artırıcı ve aynı zamanda kontaklarımızı da geliştirici bir fuar olarak görüyorum.

2013 MIPIM Fuarı ile kıyaslama

Bu fuara yıllardır geliyorum. Geçen yıl Türk katılımcıları, Türklerin fuardaki genel etkinliği olarak en iyi sezonumuzu geçirmiştik. Fakat bu yıl katılımcı sayısı oldukça düşük. Fuara katılan yatırımcılar da geliştiriciler de sayılarını çok azaltmış vaziyette. Katılımın az olmasının kendilerini üzdüğünü dile getiren Karayel sözlerine şöyle devam etti:

“Ülke olarak daha fazla kendimizi göstermeliyiz. Gayrimenkul sektörünü büyütmek istiyorsak, sektördeki uluslararası oyunculara daha fazla temas edebileceğimiz temaslarda bulunmamız gerekiyor. Umarım önümüzdeki yıllarda daha çok katılımcı olur. Bu yıl genel olarak fuara olan katılım da az. Nedeni; onur ülkesi olan Rusya'ya baktığımızda sıkıntı var. Yine onur ülkesi olan Brezilya'da ekonomiden kaynaklı sıkıntı var. Bizim de seçimler ve son dönemlerde yaşanan olaylardan kaynaklı katılım sayımızda azalma var”

“Herkes sakinleşsin”

İnşaat sektörünün enerjisinin sakinlik, durgunluk ve istikrardan geldiğinin altını çizen Karayel, ülkemizdeki istikrarı hızlı bir şekilde kurgularsak, sektörün de eski günlerdeki yıldız günlerine o kadar hızlı geri döneceğini söyledi ve devam etti: “Herkesin sakinleşmesi ve biraz daha Türkiye'yi düşünmesi kanısındayım. Bu sayede her şey hızlı bir şekilde rayına oturacaktır.”

Lapis Han'da son durum nedir?

Lapis Han'da satışları kapattık. Projemizin satışı tamamlanmış oldu. Gürallar Yapı olarak sözümüzü tuttuk ve ruhsattan iskana 15 ayda projemizi teslim ettik. Şu an Lapis Han'da teslimler başladı. Ofislerimizin inşaatı tamamlandı. Kiralama çalışmalarına da başlandı. Kiralamalarda Mayıs ayında bina açılmaya başlıyor. Şu an yüzde 28 doluluk oranıyla binayı açıyoruz. Adım adım projelerimiz doluyor. Kobilerden, danışmanlık şirketlerinden ve uluslararası şirketlerden kiracılarımız oldu. 

Lapis Han'da 57 metrekarelik ofisin kiralaması 2 bin lira civarında. Ofisin konumu ve şerifiyesine göre fiyatlar değişebiliyor. Bununla birlikte 26 adet mağazamız var. Ağırlıklı olarak restoran, mağaza ve kafeler ve yine binaya hizmet edecek hizmet ünitelerimiz var. bunların da kiralamalarını da yapıyoruz.

Gürallar Yapı yatırımlara devam edecek mi?

Gürallar Grubu olarak yatırım yapmayı seven bir sanayi şirketiyiz. Bu ülkenin dinamiklerine, hızına ve her şeyine güveniyoruz. Ülkemizi seviyoruz ve yatırım yapmaya devam edeceğiz. Gürallar Yapı olarak, gayrimenkul geliştirme projelerimize tüm hızımızla devam ediyoruz. Maslak'ta bir araziyle ilgili işi son noktaya getirdik. En kısa sürede onun gelişme süreci başlayacak. Ataşehir'deki bir arazi için sözleşmelerimiz sona yaklaştı. Kentsel dönüşüm projesi olacak projeyi adım adım ilerletiyoruz, orası ile ilgili yatırımlara devam edeceğiz. Buralara kadar geldiğiniz, sektörün nabzını tuttuğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

Evrim Karayel '2015, 2014'e göre daha iyi olacak'
  • 04.12.2014 17:37

Evrim Karayel '2015, 2014'e göre daha iyi olacak'

Gürallar Yapı A.Ş. Genel Müdürü Evrim Karayel, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde editö ...

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?
  • 22.08.2014 16:17

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?

Emlaktasondakika, haftalık emlak haberlerini derlediği Emlak Bülteni ile bir yen ...

Evrim Karayel 'Türk firmalarının fuarlara katılması gerek'
  • 14.03.2014 11:01

Evrim Karayel 'Türk firmalarının fuarlara katılması gerek'

Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleşti ...

Evrim Karayel 'Yeni projelerle ilgili çalışıyoruz'
  • 14.01.2014 13:56

Evrim Karayel 'Yeni projelerle ilgili çalışıyoruz'

Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Türk gayrimenkul sektörünün son durumu ...

Evrim Karayel'den ekibimize çok özel açıklamalar
  • 21.11.2013 13:12

Evrim Karayel'den ekibimize çok özel açıklamalar

Gürallar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Karayel, emlaktasondakika.com Haber K ...