maritbet girişmaritbet
Evrenol Architects Afrika’ya danışman olacak

Evrenol Architects Afrika’ya danışman olacak

Türkiye’nin önde gelen mimarlık ofislerinden Evrenol Architects, Evrenol Detail ve Evrenol Consultancy çatıları altında hizmet sunacak.

Mimarlık ve proje hizmetlerini dünyaya pazarlamak ve müşavirlik hizmeti satmak için girişimde bulunan Evrenol Architects, bilgi ve birikimlerini Everenol Detail ve Evrenol Consultancy başlığı altında iki ana bölümde topladı.

Mimalık ve inşaat dünyasına daha kaliteli hizmet vermek için sürekli çalışan Evrenol Architects, deneyimlerini kurumsallaştırarak müşterilerine sunuyor. Evrenol Architects, bilginin en önemli güç haline geldiği günümüzde fikirlerini yeni kurguladıkları Evrenol Consultancy çatısı altında farklı projelendirmeye başladı. 

35 yıllık birikimle hareket edilecek

Evrenol Architects'in Kurucu Ortağı Mehpare Evrenol, yılların fikrini nihayet gerçekleştirdiklerini belirterek, gelinen noktanın ciddi bir aşama olduğunu kaydetti. Tecrübelerini 35 yıldır işlediklerini kaydeden Evrenol, bunu çok ihtiyaç duyulan bir noktaya entegre etmek istediklerini anlattı. Konuyu yıllardır düşündüğünü belirten Evrenol, “İngiliz müşavirlik büroları bizim tüm inşaat ve müteahhitlik hizmetlerinden fazla kazanır. Onlara bir köşesinden Ortadoğu'ya talip olalım dedik. Buna niyetlendik ve oluşuma başladık. Bu coğrafyada iş yapacak Amerikalı ve Avrupalı firmalar böyle bir şirket ile ortaklık yapmak isteyeceklerdir. Biz Ortadoğu ülkelerinde yapılan projelerde projeci ve genel müşavirlik hizmetleri olarak görev alırız diye bir ümidimiz var” dedi.

Yıkılmış bir coğrafyanın yeniden inşa edileceğini söyleyen Evrenol, “Buna bizde ortak olalım derken Türkiye'de yangın yerine çevriliyor ve moraller bozuluyor. Önümüzde İran, Irak ve Suriye gibi milyonlarca insanın barınacağı binalar yapılacak. Hiç değilse kendi kültür ve dinlerini paylaşan, kendilerini onlara göre çok daha iyi bilen ve anlayan bir müşavirlik hizmetleri ile çalışılsın istedik” diye konuştu. 

Yeni projenin ismini Evrenol Detail olarak saptadıklarını kaydeden Evrenol, “Evrenol Detail, 35 yıllık hizmet kalitesi sürekliliğinde ve güvencesinde faaliyetlerini sürdüren, inşaat yönetim kolu. Evrenol Architects'in kamu yararını, doğayı ve kullanıcıyı tasarımının merkezine koyan, nitelikli mimari konspetlerin hayata geçirilmesini hedefliyor. Evrenol Architects'in 4 milyon 500 bin metrekare üzerinde inşaat alanına sahip mimari proje tecrübesi ışığında çalışmalarını yürütüyor. Mimari projelerin inşa edilmeye yönelik fazlarının kusursuzca koordine edilmesini sağlıyor. Özellikle konsept projeler yapılıyor” dedi.

Proje ile realite uzlaşamayınca “Detail” doğdu

Çıkış noktaları hakkında da bilgi veren Evrenol, “Projeler detaylı çözülmedikleri için imalatlarında zorluklar oluyor. Oysa bizim uygulama projelerimiz böyle değil, çok detaylı. Diğer disiplinlerle koordineli. Yabancı mimarların ve müelliflerin projeleri satın alındıktan sonra işverene böyle bir hizmet daha vermek üzere yeni bir alan daha hazırladık. Böyle köklenelim, filizlenelim dedik” şeklinde konuştu.

Kendilerine danışılsın istediler

Ayrıca projelerde danışman olarak yer almak için yapılandıklarına dikkat çeken Evrenol, bu anlamda da Evrenol Consultancy'yi kurguladıklarına değindi. Bu yolla projelerin her aşamasında yer alacaklarını belirten Evrenol, dışarıda da bunun faydasının gördüğüne dikkat çekti. Farklı lokasyonlarda boy göstermek üzere yolla çıktıklarını ve ikincil coğrafya olarak Afrika'yı belirlediklerini kaydeden Evrenol, “Bu bağlamda belli kapasiteye gelmiş bir mimarlık ve müşavirlik kurumu olarak gittim. Doğu Afrika'da da birkaç görüşme oldu. Adis Ababa'ya ofis kurmayı planlıyoruz. Kültürel olarak bize daha yakınlar. Ben onların gündelikle hayatları ve evlerini Fransızlar'dan daha iyi çizebilirim. Kısacası açılmak istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Torkam Holding'ten Afrika'ya dev yatırım!
  • 17.12.2020 11:02

Torkam Holding'ten Afrika'ya dev yatırım!

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 7.8 milyar dolar büyüklüğe sahip projeyi Torkam ...

Mahmut Dereli, Torkam'ın Afrika yatırımını anlattı!
  • 17.12.2020 09:02

Mahmut Dereli, Torkam'ın Afrika yatırımını anlattı!

Torkam Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Demokratik Kongo Cumhuriyet ...

Ataköy'deki projenin mimarı konuştu!
  • 21.09.2014 15:59

Ataköy'deki projenin mimarı konuştu!

Sea Pearl Ataköy projesinin mimarı Mehpare Evrenol, Dubai Cityscape 2014 Fuarı'n ...

Mehpare Evrenol 'Mimari alanda çok tecrübe kazandık'
  • 14.03.2014 09:35

Mehpare Evrenol 'Mimari alanda çok tecrübe kazandık'

Evrenol Architects'in kurucularından Mehpare Evrenol, MIPIM 2014 Fuarı'nda emlak ...

Mehpare Evrenol şirketin değişimini anlatıyor
  • 04.01.2014 16:49

Mehpare Evrenol şirketin değişimini anlatıyor

Evrenol Architects Yönetim Kurulu Başkanı Mehpare Evrenol, Mimarlar Workshop'un ...

Evrenol Architects tanıtım toplantısı yayında
  • 04.01.2014 16:45

Evrenol Architects tanıtım toplantısı yayında

Mimarlar Workshop'un ismi Evrenol Architects olarak değiştirildi. Şirket, Mehpar ...