maritbet girişmaritbet
"Evim Türkiye ile 1.5 milyon gurbetçiye ulaşılacak"

"Evim Türkiye ile 1.5 milyon gurbetçiye ulaşılacak"

Konutder Başkanı Altan Elmas, Evim Türkiye Fuarı’nın düzenleneceği Messe Düsseldorf’la en az 1.5 milyon gurbetçi vatandaşımıza ulaşılacağını söyledi.

Yurt dışına konut satışlarının 2018'de ikiye katlamasıyla gayrimenkul sektörü yurt dışına açılarak yerinde tanıtım ve satışa yönelmeye başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde ve sektör derneklerinin katkılarıyla düzenlenen gayrimenkul fuarlarının ilki olma özelliğini taşıyan “Evim Türkiye” Fuarı da bu açılımların başında geliyor.

İlk etapta 1.5 milyon gurbetçiye ulaşılıyor

Konutder Başkanı Altan Elmas, Evim Türkiye Fuarı'nın düzenleneceği Messe Düsseldorf'la en az 1.5 milyon gurbetçi vatandaşımıza ulaşılacağını söyledi. Evim Türkiye Fuarı'nı ve yurt dışı satışları değerlendiren Elmas,”Messe Düsseldorf'ta düzenlenen fuar, sıcak satış noktası olacak. Böylece Türkiye'ye döviz girişi artacak. Fuara yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın yanı sıra yabancıların da yoğun ilgi göstermesini bekliyoruz” dedi.

2019'da yurtdışına 10 milyar dolar satış hedefi

Gayrimenkul sektörünün 2019'da yurtdışına satış hedefinin 10 milyar dolar olduğunu belirten Elmas, “Türk gayrimenkul geliştiricileri, artık yüzlerce projesini yerinde, yüz yüze tanıtmak istiyor. Özellikle Almanya'daki gurbetçilerimiz için çok cazip fiyatlar söz konusu. 50 bin Euro tüketici kredisiyle İstanbul'dan ya da Antalya'dan ikinci evlerini alma imkanı buluyorlar. Yabancı bankalar Türkiye'den ev almak isteyen gurbetçilerimize konut kredisi vermeye başlasa çok büyük bir potansiyel devreye alınmış olur” şeklinde konuştu.

Yurtdışına İstanbul'dan sonra en çok satış Antalya'dan

Gurbetçilerin ve genel olarak tüm yabancı alıcıların en çok İstanbul ve Antalya'yı tercih ettiğine dikkat çeken Elmas, “TUİK verilerine göre 2018 yılında İstanbul'dan sonra en çok yurtdışına satış Antalya'dan gerçekleştirildi. Yabancıların konut alımında geçen yıl en çok tercih ettiği il 14 bin 270 konutla İstanbul oldu. İstanbul'u, 7 bin 938 konutla Antalya takip etti. TUIK verilerine göre bir önceki yılla kıyaslandığında yurtdışı satışında %78.38 lik bir artış söz konusu” ifadelerini kullandı.

170 bin TL'den başlıyor

Elmas şu bilgileri verdi: “170 bin TL'den başlayan cazip fiyatlarla satışların sürdüğü Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Antalya Projesi'nde 1.350 TL'den başlayan aylık taksit imkanıyla hem yatırımcılar tarafından hem de oturum amaçlı yoğun ilgi görüyor.

Son 6 ayda gurbetçiler 500 konut, ofis ve dükkan satın aldı

Başta Almanya, Hollanda, İngiltere, Avusturya, Fransa, Danimarka ve Rusya olmak üzere 25 farklı ülkede yaşayan gurbetçi vatandaşlarımıza satış gerçekleştirildi. Gurbetçi Türk vatandaşları, son altı ayda 500 konut, ofis ve dükkan alımı yaptı.

Antalya'ya mega gayrimenkul projesi

8 milyar TL'lik yatırımla gerçekleştirilmeye başlanan Türkiye'nin mega gayrimenkul projesinde inşaat süreci tam gaz sürüyor. 23 kule vinç ve bin 500'ün üzerinde işçi, ilk etapta yer alan 93 bloktan oluşan 6 bin 417 dairenin tamamlanması için 24 saat aralıksız çalışıyor. Projede ilk etap kaba inşaat, yüzde 90 oranında tamamlandı ve bu etabın cephe çalışmaları da hızla ilerliyor. İnce işçilik ise hızla devam ediyor. İkinci ve üçüncü etaplarda da hafriyat işleri tamamlandı, çalışmalar aralıksız sürüyor.”

Antalya Türkiye'nin ikinci büyük marka kenti

Antalya,her yıl ağırladığı yerli ve yabancı milyonlarca turisti büyülüyor. Sadece havayoluyla değil denizyoluyla da çok sayıda turistin ziyaret ettiği kent, 6'sı faal, 3'ü yapım aşamasında 9 limanıyla yat turizminde de adından söz ettiriyor. Kent 2018 yılında yaklaşık 13 milyonun üzerinde yabancı turist alarak, bir rekora imza attı.

58 bin yerleşik yabancı yaşıyor

Türkiye'nin en kalabalık beşinci şehri olan Antalya'da 2 milyon 328 bin kişilik nüfusun 1 milyon 300 bini 25-65 yaş arasında. 58 bin civarında yabancı ülke vatandaşının yerleşik olarak yaşadığı kentte Eurostat, Antalya'da kişi başına düşen geliri 8 bin 200 Euro olarak belirtiyor.

Londra ve Paris'ten sonra Antalya

Londra ve Paris'ten sonra dünyanın en çok turist alan üçüncü kenti olan Antalya, Asya'nın en sağlıklı ve yaşanabilir 10 kentinden biri olması özelliğiyle de göz dolduruyor.

Yatırımcı için en cazip şehir

Türkiye'de emlak sektörü hızla gelişirken Antalya ve bölgesi turistik olması nedeniyle bu gelişmelerden faydalanıyor. Yurt içinden ve yurt dışından Antalya'da gayrimenkul almak isteyen yatırımcılar ciddi bir potansiyel oluşturuyor. Hem şehir hayatı hem doğayı birlikte yaşamak isteyenler, sakin, kaliteli ve sosyal aktivitesi yüksek bir yaşamı hedefleyenler için Antalya birinci sırada yer alıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirim kampanyası!
  • 12.01.2023 16:30

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirim kampanyası!

Hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Yeni Konut Finansman Modeli’ne Sur Yapı ...

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

''Taksim Camisi'ni yapmak Allah'a hamd olsun bize nasip oldu''
  • 30.05.2021 12:43

''Taksim Camisi'ni yapmak Allah'a hamd olsun bize nasip oldu''

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camisi'nin açılışında önemli ...

Sur Yapı Yeni Bir Başlangıç Reklam Filmi
  • 25.04.2019 14:48

Sur Yapı Yeni Bir Başlangıç Reklam Filmi

Sur Yapı projelerinde ödemelere tam 1 yıl sonra başlama fırsatından yararlanın. ...

'Katarlı yatırımcı Türkiye'yi seviyor'
  • 20.04.2017 17:24

'Katarlı yatırımcı Türkiye'yi seviyor'

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Expo Turkey by Qatar'da, fuarı değe ...

Tempo City reklam filmi yayında!
  • 20.02.2017 16:04

Tempo City reklam filmi yayında!

Sur Yapı tarafından Kağıthane'de konumlandırılan Tempo City, 2 blokta 217 daired ...