maritbet girişmaritbet
Ev hanımıydı, şimdi inşaat sektörüne hizmet veriyor!

Ev hanımıydı, şimdi inşaat sektörüne hizmet veriyor!

Kadın girişimci Aygül Onur, Diyarbakır'daki inşaat projelerine anahtar teslim dekorasyon hizmetleri veriyor.

Evli ve iki çocuk annesi Aygül Onur, 2008 yılında kendi ayaklarının üzerinde durmak için iş hayatına atılmaya karar verdi. İnşaat sektörünün hızla geliştiğini gözlemleyen Onur, kendisine 'kadınlara uygun' yatırımlar yapılmasının tavsiye edildiğini anlatarak şunları söyledi: "Sektöre ilk girdiğimde kimse başarılı olacağıma inanmıyordu. Hatta sektörün aktörleri bana bu işler sana göre değil, 'kendine ev yemekleri salonu hatta meyve salatası gibi diyet ürünleri yapan işletme aç' dediler. Ancak bu fikirlere çok fazla aldırış etmedim. Bunlar beni daha da hırslandırdı ve düzgün ve kaliteli işler yaparak bu günlere geldim." 

Diyarbakır'da inşaat sektörünün geliştiğine dikkat çeken Onur, "Bu işe severek girdim. Daha önce hiç çalışma hayatım olmamıştı. Ev hanımı ve iki çocuk annesi olarak işimin zor olduğunu da biliyordum. Annelik ve iş kadınlığını nasıl bir arada yürüyecekti, endişelerim vardı. Bu endişelerle 2008 yılında şirketimi kurdum" diyerek, "Daha önceleri modelistlik eğitimi almıştım ve tasarım işini seviyordum. 100 metrekare yer kiralayarak dekorasyon ve tasarım malzemelerinin satışını ve uygulamasını yapmaya başladım. Sektör ile alakalı çok fazla çevrem yoktu. Ufak işlerle başladım. Daha sonra işlerimdeki başarılar, sektörde tanınmama vesile oldu. Detaycı bir yapım var. İşlerimi inşaatların içinde bire bir kendim takip ediyorum. Bu da güzel projeler çıkarmama sebep oldu. Başladığım yıllarda Diyarbakır'da aynı sektörde faaliyet gösteren kadın tasarımcı ve dekorasyoncu yoktu. Kadınların bu sektöre yönelmesinde öncü oldum diyebilirim" ifadesini kullandı. Çoğunlukla duvar kağıdı, parke ve boya uygulaması yaptıklarını belirten Aygül Onur "Onun dışında proje bazlı işler yapıyoruz. Bu dönem sektörde bilinirliğimiz bir noktaya geldiği için, anahtar teslimi işlerde gelmeye başladı. Yani inşaatın bütün ince işlerini yükleniyoruz" dedi. 

İnşaat sektörünü sevdiğini dile getiren Onur, "En büyük hayalim her şeyi bana ait konut yapmak ve bu alanda Diyarbakır'da bir noktaya gelebilmek" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ev hanımıydı, şimdi inşaat sektörüne hizmet veriyor!
  • 03.02.2017 07:48

Ev hanımıydı, şimdi inşaat sektörüne hizmet veriyor!

Kadın girişimci Aygül Onur, Diyarbakır'daki inşaat projelerine anahtar teslim de ...