maritbet girişmaritbet
Ev alayım derken DOLANDIRILMAYIN!

Ev alayım derken DOLANDIRILMAYIN!

Aman dikkat! Dolandırıcılar kendileri için yeni bir yöntem geliştirerek evlerini satmak veya kiraya vermek isteyenleri dolandırmaya başladı

Dolandırıcılar kendileri için yeni bir yöntem geliştirerek evlerini satmak veya kiraya vermek isteyenleri dolandırmaya başladı. Kendilerini emlakçı olarak tanıtan ve mahallerde dolaşan bu kişilerin birçok kişiyi de mağdur ettiği belirtiliyor.

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Kazım Temel, seyyar olarak çalışarak, evleri kiraya verme ve satma bahanesiyle dolandırıcılık yapan kişilere karşı vatandaşları uyardı. Temel, vatandaşlardan bu tür olaylara karşı dikkatli olmasını istedi.
Binaların camlarına asılan kiralık ve satılık ilanlarını gören bu kişilerin, ev sahibi ile irtibata geçerek, kendini bir emlakçı gibi tanıttığını ifade eden Temel, "Bu kişiler, önce ev sahibi ile konuşup evlerini satacağını veya kiraya vereceğini söylüyor. Ev sahibini ikna ettikten sonra anahtarı alan bu kişiler, ardından kentin en işlek merkezindeki aydınlatma direklerine ve duraklara ilan yapıştırıyorlar. Kendilerini arayanlara evi gezdiren bu kişiler, evi kiraya verdiklerinde veya sattıklarında aldıkları parayla ortadan kayboluyor. Vatandaşlar bu şikayetle bize geliyor. Vatandaşlar bu tür kişilere itibar etmesinler. Evlerini kiraya verecekler veya satacaklar ise mutlaka Emlakçılar Odası'na bağlı emlakçılarla çalışsınlar" dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz