maritbet girişmaritbet
Ev alanlara kolay ödeme tavsiyeleri!

Ev alanlara kolay ödeme tavsiyeleri!

Ev sahibi olmak karar verme aşamasıyla başlayan ve taksitleri 10 yıla kadar uzayan bir süreçle devam etmektedir...

Ev sahibi olmak aslında iyi yönetilmesi gereken bir süreçtir. Karar verme aşamasıyla başlayan bu yolculuk; planlama ve taksitlerin ödenmesiyle 5 ila 10 yıl içinde son bulmaktadır. Fakat uzun yıllar alacak bir yola çıktıysanız hayatta nelerle karşılaşacağınız bilinmez. Başlangıçta yapmış olduğunuz ödeme planları ileride bütçenize uymayabilir, ekonomik gelirinizde dalgalanmalar yaşayabilirsiniz. Hatta işsiz kalabilir, önceden hesaplayamadığınız değişiklikler veya olağanüstü durumlarla karşılaşabilirsiniz.  Bu öngörülerle karşılaşmadan ev alma sürecinde taksitlerinizi kolaylıkla ödemeniz için gelin Birevim'e kulak verin.

murat çiftçi

Günümüzde ev sahibi olmak, eskiye nazara daha zor bir süreç olduğu için iyi yönetilmesi gerekmektedir. Karar verme aşamasıyla başlayan bu süreç; planlama ve taksitlerin ödenmesiyle devam eder, son taksitin ödenmesiyle de mutlu sona ulaşılır. Bu süreç genellikle 5-10 yıl gibi uzun süreden oluşsa da uzun yıllar alacak bir yolculuk için bilinmezlikler vardır. Başlangıçta belirlenen ödeme planları ileride bütçenize uymayabilir, ekonomik gelirde dalgalanmalar yaşayabilir hatta işsiz kalabilirsiniz. İşte bu bilinmezlikle karşınıza çıktığı takdirde  yapılması gerekenler için Birevim'in 4 altın kuralına dikkat verin. 

Ev alma sürecinde taksitlerin kolaylıkla ödenmesi için yapılacaklarda önce Birevim'in temel prensibinin ‘Ayağını yorganına göre uzat' olduğunu söyleyen Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, diğer maddelerin bu temel maddeyi desteklediğini söyledi.

Çiftçi: Gelire uygun evi ve ödeme planını seçmek en doğru adımdır

İlk olarak ev alacak vatandaşların gelinine uygun ödeme planı oluşturması gerektiğinin altını çizen Çiftçi, “Gelirinin çok üstünde borçlanan veya harcama yapan insanlara siz de mutlaka rastlamışsınızdır. Alınan ev de olsa, araba da olsa, hatta cep telefonu dahi olsa böyle bir borçlanma doğru değildir. Kötü sonuçlar doğurabilir. Biz ev alımı üzerinde duralım. Belki de ev sahibi olmanın ilk adımını gelire uygun ev ve gelire uygun taksitlendirmeler oluşturur. Gelirinize uygun evi ve ödeme planını seçmek sizin için en doğru adım olacaktır” dedi.  Diğer bir maddenin ise yıllık bütçe olduğunu belirten Çiftçi, vatandaşlara büyük bir borcun altına girildiyse mutlaka aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık bütçelerini oluşturması gerektiğini belirtti. Bu zamanları dikkate alarak harcamalarının bir listesini çıkarıp bütçelerini oluşturmaları gerektiğini aktaran Çiftçi, “Bazı masraflar aylık olurken, bazı masraflar yılda bir defa olur. Bazen de iki üç yılda bir masraf çıkaran durumlar olur. Mesela evinizi üç yılda bir defa boyatıyorsanız veya koltuk takımınızı beş yılda bir yeniliyorsanız bu masrafları dikkate alarak uzun vadeli harcama ve masraf bütçenizi oluşturmalısınız. Böyle yapmanız ileride oluşabilecek risklere karşı önlem almanızı kolaylaştırır” diye açıkladı. 

Çitçi: Mutlaka tasarruf yapın

Üçüncül başlık olarak tasarruf yapmanın önemine değinen Çiftçi, “Şayet yapmış olduğunuz borçlanmanın dışında gelirinizden az da olsa kenara koyabiliyorsanız mutlaka bu tasarrufu gerçekleştirin. Zamanla ilave tasarrufunuz büyüyecektir. Borcunuzu ödemekte zorlandığınız dönemlerde daha önceden yapmış olduğunuz bu tasarrufları kullanabilirsiniz. Küçük küçük biriktirmiş dahi olsanız gün gelir o birikimler sizin için bir kurtarıcı olabilir.”  Son olarak vatandaşlara yapabildikleri taktirde 1 taksit daha fazla ödemeleri konusunda uyaran Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, bu yöntemin psikolojik olarak da vatandaşları rahatlatabileceğini aktardı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Birevim, faizsiz ev sahibi yapacak
  • 28.09.2016 18:35

Birevim, faizsiz ev sahibi yapacak

Gayrimenkul sektörüne yeni bir bakış açısı getirecek ve faizsiz vade farksız ev ...

Türk Hava Yolları, 88'inci yaşını kutluyor
  • 20.05.2021 09:20

Türk Hava Yolları, 88'inci yaşını kutluyor

Türkiye’nin milli hava yolu şirketi ve küresel markası THY, kuruluşunun 88. yıl ...

Kalekim İzolatex 1K yalıtımda standartları yükseltiyor
  • 15.04.2021 07:45

Kalekim İzolatex 1K yalıtımda standartları yükseltiyor

Kalekim’in yüksek performanslı su yalıtım grubunda yer alan yeni ürünü 3022 İzol ...

THY günlük 649 uçuşla Avrupa'da yine zirvede!
  • 17.03.2021 11:26

THY günlük 649 uçuşla Avrupa'da yine zirvede!

Türk Hava Yolları (THY), 8-14 Mart'ta günlük ortalama 649 uçuşla Avrupa'da lider ...

Faizsiz konut edindirme şirketleri kontrol altında!
  • 04.03.2021 08:27

Faizsiz konut edindirme şirketleri kontrol altında!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda ...

Emlak Konut açıkladı, 2020’de hasılat rekoru kırıldı!
  • 20.01.2021 22:08

Emlak Konut açıkladı, 2020’de hasılat rekoru kırıldı!

Emlak Konut GYO 2020 bağımsız birim hasılat raporunu açıkladı. Rekorların alt üs ...