maritbet girişmaritbet
Eski Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki projeye onay!

Eski Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki projeye onay!

İBB Meclisi, eski Bayrampaşa Cezaevi arazisine konut, hastane, otopark, cami ve sosyal tesis yapılmasına ilişkin yeni planı kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 148 bin metrekare büyüklüğündeki eski Bayrampaşa Cezaevi arazisine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına ilişkin yeni plan oy çokluğuyla kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül toplantısının 3. birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda eski Bayrampaşa Cezaevi'nin bulunduğu alana ilişkin imar ve komisyon raporları oylamaya sunuldu.

Toplantıda söz alan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, bu arazinin ilçeye kazandırılmasıyla ilgili mücadele verdiklerini belirterek, daha önceki planın iptal edildiğini hatırlattı. Yeni planda sosyal donatı alanının belirlendiğine dikkati çeken Aydıner, şu bilgileri verdi:

"Bayrampaşa Belediyesi olarak 'Hizmet yapıyor muyuz?' ona bakarız. Biz revize ederiz, tekrar Meclis'e getiririz. Bu planda 3 emsalden 2,5'a indirdik. Alanda 300 yataklı Bayrampaşa Devlet Hastanesi yapıyoruz. Devlet hastanesine ihtiyaç var. Arazide 7 bin 500 aracın rahatça sığabileceği otopark yapacağız.
Çünkü Bayrampaşa'da ulaşım problemimiz var. 2 bin 200 konutun yapılması söz konusu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yerinde kentsel dönüşümü Bayrampaşa'da bu arazide ortaklaşa başlatıyoruz. Lütfen, hayırlı olan işlerde birliğimizi gösterelim. Bu projenin buradan oy birliği ile geçmesi lazım. İçerisinde AVM yok. Sadece İstiklal Caddesi gibi güzel alışveriş merkezlerinin olacağı dükkanlar var. Bu AVM değil."

Raporun oylaması sırasında AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. Rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eski Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki projeye onay!
  • 17.09.2015 10:12

Eski Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki projeye onay!

İBB Meclisi, eski Bayrampaşa Cezaevi arazisine konut, hastane, otopark, cami ve ...