maritbet girişmaritbet
Esenler’in tarihi projesinde ilk imzalar tamam!

Esenler’in tarihi projesinde ilk imzalar tamam!

Esenler haklının yıllardır beklediği ve 11 Mayıs günü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan tarihi projede ilk imzalar atıldı.

Dünyanın En Büyük Kentsel Dönüşüm ve Dünyanın Üçüncü, Türkiye'nin En Büyük Şehir Parkı Projesi'nin Protokol İmza Töreni, Esenler'de Ramada Plaza'da yapıldı.

Törene; Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dededoğlu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcıları ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ile çok sayıda davetli katıldı.

ESENLER YENİ UMUTLARA YELKEN AÇTI

Tarihi projenin tanıtımı filmi ile başlayan törende ilk konuşmayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı. Esenler halkının 11 Mayıs günü tarihi bir ana tanıklık ettiğine dikkat çeken Başkan Göksu,"Esenlerliler yıllardır bu projeyi bekliyordu. O gün Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun açkıladığı tarihi proje ile Esenler halkının acıları son buldu. Bu proje ile Esenler yeni umutlara yeni heyecanlara yelken açtı" dedi.

GELENEKSEL MİMARİ İLE MODERN BİR ŞEHİR 

Başkan Göksu, Esenler ilçe sınırları içerisinde bulunan 8,7 milyon metrekare alanın kentsel dönüşüm çalışmaları için gerekli rezerv alan sıkıntısını ortadan kaldıracağını söyledi. Projenin dört temel özelliğe sahip olduğunu anlatan Başkan Göksu,"Bu proje, günümüz modern hayatının yalnızlaştırdığı insanımızın yalnızlığına son verecek. Kuracağımız şehir, toprağa yakın olacak; en fazla altı katlı binalardan oluşacak. Geleneksel mimari ile modern bir şehir kurulacak; son teknoloji bilgi işlem ürünleriyle donatılmış olacak. En önemli özelliği ise, bu şehir kendi üzerinde yaşayana bir maliyet getirmeyecek. Bu şehir duvarlarla örülmüş, duvarların içine hapsedilmiş siteler değil, her anlamda birbiriyle bütünleşen bir şehir olacak" diye konuştu.  

ESENLER'DE 90 BİN KONUT YENİLENECEK

Yeni Esenler'in aynı dertlere de çözüm üreteceğini belirten Başkan Göksu, sözlerini şöyle tamamladı: "İmar ve mülkiyet sorunları nedeniyle ilçemizde herhangi bir işlem yapılamayan 40 bin konut var. Bu proje ile 200 bin kişinin transferini gerçekleştireceğiz. Bu 40 bin konut başta olmak üzere toplam 90 bin konutu yenileyeceğiz. Bu bölgede yepyeni bir şehir kurulacak. Bu alanın yüzde 60'ı yani 4,8 milyon metrekaresi donatıya terk edilecek. Sadece 1,6 milyon metrekaresinde inşaat yapılacak. Peki transfer edilen konutlar ne olacak? Bu konutlar yıkılacak ve yerlerine park yapılacak. Kesinlikle rant haline gelmeyecek".      

BİR RÜYA GERÇEK OLDU

Törende İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu da bir konuşma yaparak projenin önemine değindi. Projenin Esenler'e ve İstanbul'a hayırlı olmasını dileyen Dedeoğlu, "Bir yıl önce konuştuğumuzda rüya gibiydi, hayal gibiydi. Bugün bu rüyayı, bu hayali gerçeğe dönüştürüyoruz" dedi.

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, projenin Esenler'i çok ileri bir seviyeye getireceğine dikkat çekerek, "Bu proje Esenler için tarihi ve çok büyük bir proje. Bu proje ile ilçemizin büyük bir boşluğu alınıyor. 10 sene içerisinde Esenlerli olmak çok anlam ifade edecek. Bu büyük proje Esenler'i çok ileri bir seviyeye getirecek. Sadece Esenler'in değil aynı zamanda İstanbul'un da havası değişecek" diye konuştu.

ESENLER ESENLİK DOLU BİR ŞEHİR OLUYOR  

Törende davetlilere son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce hitap etti. Bakan Güllüce, Esenler'in herkesin esenlik bulduğu bir şehir haline geldiğini ifade ederek, "Bu proje Esenler için son derece önemli. Adını söylemek bile muhteşem bir şey. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum. Özellikle Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu projede büyük katkıları var. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BAKAN GÜLLÜCE VE BAŞKAN GÖKSU İMZALADI

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm ve dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyük şehir parkı projesine ilişkin protokole imza attılar. Atılan imzalarla dev proje fiilen başlamış oldu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenler'de kentsel dönüşümün son durumu!
  • 31.07.2017 14:43

Esenler'de kentsel dönüşümün son durumu!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bugüne kadar yapılan ve planlanan ...

Esenler'de kentsel dönüşümle 74 bin konut yenilenecek!
  • 31.07.2017 14:43

Esenler'de kentsel dönüşümle 74 bin konut yenilenecek!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bölgede dönüşmesi gereken 74 bin k ...

M. Tevfik Göksu, Esenler'deki askeri alanı inceledi
  • 10.08.2017 16:18

M. Tevfik Göksu, Esenler'deki askeri alanı inceledi

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı proje ...

Esenler’deki askeri arazide kentsel dönüşüm başlıyor!
  • 31.07.2017 14:27

Esenler’deki askeri arazide kentsel dönüşüm başlıyor!

Esenler Belediyesi'nin askeri arazideki kentsel dönüşüm projesiyle dünyanın en b ...

'Modern bir şehrin anahtarı siyasi istikrar'
  • 26.10.2015 10:04

'Modern bir şehrin anahtarı siyasi istikrar'

Başkan M. Tevfik Göksu, geleneksel mimari ile modern yeni bir şehir kurulacağını ...

Esenler, kentsel dönüşümde askeri araziyi kullanacak
  • 18.08.2015 16:11

Esenler, kentsel dönüşümde askeri araziyi kullanacak

Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek binalara hak sahipleri taşınacak. Riskl ...