maritbet girişmaritbet
Ersin Aydeniz: Konutta metrekare farkına dikkat edilmeli

Ersin Aydeniz: Konutta metrekare farkına dikkat edilmeli

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve Quant Residence projesiyle bilinen Kraton İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Aydeniz, konut sahibi olmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve Quant Residence projesiyle bilinen Kraton İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Aydeniz, konut sahibi olmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Konut tercihi yapılırken öncelikle binanın zemini hakkında detaylı bilgi alınması gerektiğini ifade eden Aydeniz, gerekli bakanlıklardan alınan rapor ve izinlerin incelenmesinin önemine değindi. 

Konut sahibi olmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli kriterin lokasyon olduğunun altını çizen Aydeniz, "Projenin yükseldiği bölgenin gelişen ya da gelişime açık bir yer olmasına önem verilmeli. Merkezi bir konumda yer alan konut hem yaşamak için hem yatırım için her daim avantajlı bir tercih olacak" dedi. Buna bağlı olarak, konut sahibi olmak isteyenlerin sosyal donatılara da dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Aydeniz, "Özellikle çocuklu ailelerin önem vermesi gereken bir konu. Sosyal yaşamın aktif ve güvenilir olduğu bir ortamda çocukların kendine güvenen bireyler olarak yetiştiği unutulmamalı" diye konuştu. 

Bütün bunların yanı sıra firmanın referanslarının araştırılmasının önemine değinen Aydeniz, "Projeyi yapan firmanın çok iyi araştırılması gerekiyor. Firmanın geçmişte hangi sektörde ne gibi işler yaptığı, güvenilir olup olmadığı, kurumsallığı kesinlikle tek tek araştırılmalı" dedi.Konutun teslim sürecinin de tam olarak öğrenilmesi gerektiği anlatan Aydeniz, "Ayrıca ödeme biçimi net bir şekilde konuşulmalı. Aidat bilgisi de açık bir şekilde belirtilmeli. Bu süreçte, güvenlik, sağlık, spor, alışveriş vb. birçok gündelik yaşamı kolaylaştırıcı hizmetlerin periyodik ödeme tutarları açık bir biçimde öğrenilmeli" diye konuştu. 

İstanbul İstiklal Gazetesi

Yorum Yaz