maritbet girişmaritbet
Erkanlı Grup, öğrenci yurtlarına odaklandı!

Erkanlı Grup, öğrenci yurtlarına odaklandı!

Erkanlı Grup, yurtiçi ve yurtdışında öğrenci evleri hayata geçirecek.

Öğrenci yurtları son yıllarda gayrimenkul geliştiren firmalar için önemli bir yatırım alanı haline geldi. Artan öğrenci nüfusuna karşın nitelikli yurtların yetersiz olduğunu tespit eden firmalar yurtlara odaklandı. 

Erkanlı Grup da ABD'nin önemli öğrenci evi işletme ve yatırım firması 'Asset Campus Housing' işbirliğiyle Sakarya'da 'Univa Student Residence' adıyla öğrenci evi projesi hayata geçiriyor. 

126 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen projeyle, mevcut yurt açığının kapatılmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Türkiye'de İstanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir ve Düzce gibi büyük kentlerin yanı sıra, yurtdışında Dubai, Katar, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa'dan talep alan Erkanlı Grup, daha birçok bölgede ihtiyaca yönelik yeni öğrenci evi yatırımları geliştirmeyi planlıyor. 

8 YILDA AMORTİ EDİYOR 

İlk yurt projelerinin yoğun ilgi gördüğünü belirten Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, "Evlerin yüzde 60'sı satıldı. Yarısını da yabancılar aldı. Bu yıl sonunda satışların tamamlanmasını bekliyoruz" dedi. Erkanlı, Univa Öğrenci Evleri projesinin, üniversite öğrencileri için yurt imkânı sağlamasının yanında, düzenli kira geliri ile sekiz yıl gibi kısa bir donemde kendi kendini amorti ettiğini söyledi. 

rıza erkanlı

Hızlı bir gelişim süreci içerisinde olan gayrimenkul sektörüne yeni enstrümanlar kazandırmak gerektiğini belirten Erkanlı, projenin çıkış noktasına ilişkin şu açıklamada bulundu: "Yaptığımız araştırmada Türkiye'de yüksek öğretime kayıtlı 5.5 milyon öğrenci olduğunu, 4 yıllık üniversitelerde okuyan öğrenci sayısının ise 3 milyonu bulduğunu, ancak yurtların toplam kapasitesinin 415 bin yatak ile sınırlı kaldığını ve mevcut yurtlarında tasarımının, imkanlarının günümüz öğrencisi için yetersiz olduğunu gördük. Bu gerçekten yola çıkarak ABD'nin öğrenci evleri konusunda lider firması olan Asset Campus Housing ile yapılan işbirliğiyle bu alana yatırım yapmayı planladık. Bu sayede sektörde 'ev alma yurt al dönemini' başlattık." 

DÜZENLİ KİRA GELİRİ 

Proje kapsamında 29 bin metrekare arsa üzerinde 126 milyon TL'lik yatırımla 45 metrekareden oluşan öğrenci evleri yapılacak. 123 bin 500 TL'den satılan öğrenci evleri için peşin alımın yanı sıra firma bünyesinde de vadelendirme yapılıyor. 2 binin üzerinde öğrencinin kalabileceği öngörülen proje, Sakarya Üniversitesinin yanında bulunuyor. Projenin 2018 eğitim-öğretim yılma yetiştirilmesi planlanıyor. 

15 yıl boyunca evlerin işletmesini Erkanlı Grup ve Asset Campus yapacağını belirten Erkanlı, "45 metrekare ölçüsünde uç kişinin kalacağı odaların, öğrenci başına minimum 700 lira olarak ücretlendirilmesi planlanıyor. Böylece toplam 2 bin 100 lira kira elde edilmesi sağlanacak. Toplam gelirin yüzde 40'ı işletme giderleri için kesilecek ve yatırımcıya aylık bin 260 lira net gelir getirecek. 

Proje tamamlanıncaya kadar konut değerinin lansman fiyatına oranla ortalama yüzde 50 artması öngörülüyor. Böylece 15 yılda kiraların da yıllara göre arttığı düşünülünce yatırımın geri dönüş süresinin sekiz yılın altına inmesi bekleniyor" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Stoklar öğrenci evleriyle eritilecek!
  • 23.11.2018 15:22

Stoklar öğrenci evleriyle eritilecek!

Türkiye’de yatırım konusunda en önemli alanlardan biri de gayrimenkul sektörü. A ...

Univa Öğrenci Evi Kampüsü, yabancı yatırımcıyı cezbetti
  • 06.04.2018 10:37

Univa Öğrenci Evi Kampüsü, yabancı yatırımcıyı cezbetti

Erkanlı Grup’un AssetCampus işbirliğiyle Sakarya’da hayata geçirdiği Univa Öğren ...

Univa'da 130 bin TL'den başlayan fiyatlarla!
  • 09.11.2017 15:21

Univa'da 130 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Sakarya'da hayata geçirilen Univa Öğrenci Evi Kampüsü'nde ikinci etap satışları ...

Erkanlı Grup kazandıran yatırımı Türkiye'ye taşıdı!
  • 20.12.2016 09:20

Erkanlı Grup kazandıran yatırımı Türkiye'ye taşıdı!

Erkanlı Grup, Amerika ve İngiltere'de yatırımcıya yüksek kazanç getiren öğrenci ...

Erkanlı Grup, öğrenci yurtlarına odaklandı!
  • 12.10.2016 09:20

Erkanlı Grup, öğrenci yurtlarına odaklandı!

Erkanlı Grup, yurtiçi ve yurtdışında öğrenci evleri hayata geçirecek. ...

Erkanlı Grup’tan gayrimenkulde bir ilk: Öğrenci Evleri
  • 16.10.2015 13:14

Erkanlı Grup’tan gayrimenkulde bir ilk: Öğrenci Evleri

Erkanlı Grup, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Sakarya’da Univa Student Resi ...