maritbet girişmaritbet
Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı Kurtköy’e 7 proje daha yapacak

Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı Kurtköy’e 7 proje daha yapacak

Kurtköy’ü kendilerine üs seçen Erguvan İnşaat-Demirbaş Yapı Ortaklığı, W Bahçe’den sonra WRoof ile ikinci çıkışını yaptı

Kurtköy'ü kendilerine üs seçen Erguvan İnşaat-Demirbaş Yapı Ortaklığı, WBahçe'den sonra WRoof ile ikinci çıkışını yaptı. Bu çıkıştan 77 milyon lira ciro beklentisi olan ortaklık, yakın zamanda hayata geçecek 7 projede 400 bin metrekarelik inşaat alanı üretmek istiyor

Kurtköy'ün yeni projesi olan WRoof, Erguvan İnşaat- Demirbaş Yapı Ortaklığı ile hayat buluyor. Toplam 206 konut ve 5 ticari alandan meydana gelen WRoof Kurtköy projesinin temelleri Kasım 2013'te atılırken teslim tarihi olarak Aralık 2015 gösterildi. Ön satışta projenin yüzde 30'unun satışını gerçekleştiren Erguvan İnşaat- Demirbaş Yapı Ortaklığı, gözünü birbiri ardına butik ve konsept proje geliştirmeye çevirdi.

Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı ve Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş'ın yaptığı sunumda WRoof'un detaylarına değinildi. Toplam 12 bin 500 metrekare arsa alanı üzerinde 33 bin metrekare inşaat alanına sahip olan proje 9 katlı 2 blokta yükselecek. Ayrıca 1500 metrekare ticari alanı da kendine projede kendine yer bulacak.

Metrekare fiyatı 3 bin 400 liraya kadar yükseliyor

Metrekaresi 2 bin 500 liradan başlayan WRoof'ta fiyatlar 3 bin 400 liraya kadar yükseliyor. Aralık 2013'te teslim edilmesi beklenen WBahçe'de bir yılda yüzde 40 prim sağlanırken aynı performans WRoof'tan da bekleniyor. Kurtköy'ün butik, yeşile önem veren ve az katlı konutlarla şekillendiğine dikkat çeken Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, kendilerinin de bu tarzı benimsediklerine söyledi. Önceki projeleri gibi WRoof'ta da butik bir konsepti tercih ettiklerini söyleyen Demirbaş, “Tuzla'da 5 bin metrekarenin altında imar izni verilmiyor. Biz de 12 bin 500 metrekareye 206 konut yaptık. Eğer daha merkezi bir yerde olsaydık yapılacak konut sayısı çok daha fazla olurdu. Orta ölçekte projelerin yoğunlaştığı Kurtköy'de konsept projeler geliştirilebiliyor” dedi.

Kurtköy üs seçildi

Bölgeyi kendilerine üs seçtiklerini ve ikinci projelerini de burada geliştirdiklerinin altını çizen Demirbaş, yeni projelerinde ilk sinyallerini verdi. Kurtköy'de 6'sı konut, birisi de ticari alan olmak üzere 7 proje geliştirmek istediklerini belirten Demirbaş, “Bu projelerin üçünün anlaşmasını imzaladık. Diğer görüşmeler devam ediyor. Bağlayıcı olmaması için açıklama yapmıyoruz. Kurtköy'de arsamız var. Dolayısıyla bu bölgeden hareket edeceğiz” diye konuştu.

10 bin beyaz yakalı, hedef kitleleri oldu

Bölgenin hareketli ve dinamik bir görünüme büründüğüne dikkat çeken Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı da Sabiha Gökçen Havalimanı, HABOM (Havacılık Bakım onarım Merkezi), Teknopark gibi devlet yatırımlarının bölgeye çok ciddi değer katmaya başladığını savundu. Bölgede 10 bin civarında beyaz yakalı istihdamın söz konusu olduğunu söyleyen Maraşlı, “Bu rakamlar yükselecek. Biz de bu tür insanların ihtiyaçlarına karşılık verecek projeler üretiyoruz. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Pendik Belediyesi'nin stüdyo dairelere getirdiği iddia edilen sınırlama, bizim planlamamızın üstünde kalıyor. Biz projenin yüzde 30'unu stüdyolara ayırdık. Şu anda bir sorun yok” dedi.

Kurtköy orta ölçekte projelerin gözdesi

Kurtköy'de büyük projelerin üretilmediğine dikkat çeken Maraşlı, “Bölge artık bakir bir alan değil, arsalar ilk elden çıkmış durumda. Birde büyük parseller mevcut değil. Parseller küçük olunca konsept geliştirmeye imkan sağlayan butik projeler kendini gösteriyor. 100-300 konut arasında konut üretimine izin veren bir yapılanma mevcut” dedi.

Ticari alan eksiği var

Kurtköy'de ticari alan eksiği olduğunu söyleyen Maraşlı, “Kurtköy'de büyük ölçekte bir AVM var. Tesbitlerimize göre otel ve ofis açığı var. Bu konular da birim incelememiz altında” diyerek sözlerini bitirdi.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi
  • 03.10.2022 10:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören öncesinde metro hattının Kur ...

Erguvan İnşaat, Kurtköy'de 5. projesine başlıyor!
  • 28.09.2015 13:18

Erguvan İnşaat, Kurtköy'de 5. projesine başlıyor!

Daha önce WBahçe, Avlu, Loft Dragos, WRoof ve QBahçe projelerini hayata geçiren ...

Ayport Residence projesinin tanıtım filmi yayında
  • 14.03.2014 14:10

Ayport Residence projesinin tanıtım filmi yayında

Aydınoğlu İnşaat'ın Ayport Residence projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.c ...

Silkroad Residence Kurtköy tanıtım filmi yayında
  • 02.01.2014 13:43

Silkroad Residence Kurtköy tanıtım filmi yayında

Kurtköy'de inşa edilmekte olan Silkroad Residence projesini yakından tanımak içi ...

Erguvan Premium Residence projesinin foto galerisi yayında!
  • 22.02.2017 16:24

Erguvan Premium Residence projesinin foto galerisi yayında!

Erguvan İnşaat imzasıyla Kurtköy'de inşa edilen Erguvan Premium Residence'ta 1+1 ...

Kurtköy Siltaş Teras Park örnek dairesi
  • 03.01.2014 16:30

Kurtköy Siltaş Teras Park örnek dairesi

Siltaş Yapı tarafından Kurtköy'de inşa edilen Teras Park'dan örnek daire görsell ...