maritbet girişmaritbet
Eren Holding, Finans Merkezi’nin kalbi Metropol İstanbul’u tercih etti!

Eren Holding, Finans Merkezi’nin kalbi Metropol İstanbul’u tercih etti!

Enerji, kağıt, ambalaj, perakende, çimento, tekstil ile turizm sektörlerinde faaliyet gösteren ve bünyesinde Lacoste, Burberry gibi dünya markaları barındıran, 5 bin çalışanıyla 3 milyar 200 milyon dolarlık aktif büyüklüğe sahip olan Eren Holding tüm şirketlerinin yönetim birimlerini; İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sınırları içindeki en büyük özel gayrimenkul projesi olan Metropol İstanbul’a taşıyor

Projeden toplamda 30 bin metrekare alana sahip bir bina alan Eren Holding, bünyesinde bulunan tüm şirketlerin yönetim birimlerini halen İstanbul Yenibosna'da bulunan merkezlerinden 2015 sonu itibariyle Metropol İstanbul'a taşıyacak.

Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, “Türkiye'nin ve dünyanın önemli markaları İstanbul Finans Merkezi'nde yerlerini almak için sıraya girdiler. Özellikle Metropol İstanbul'a gelen markalar, katma değer anlamında birçok kazanım elde edecek. Metropol İstanbul, Finans Merkezi içindeki konumuyla ve nitelikleriyle büyük kuruluşların tercihi olmaya devam edecek” dedi. 
 
Eren Perakende Genel Müdürü Mehmet Eren, “Tüm şirketlerimizin, Türkiye'de temsil ettiğimiz dünya markalarının ve operasyonlarımızın etkin yönetimi açısından yeni bir merkez arayışı içerisindeydik. İstanbul genelinde ve özellikle Ataşehir bölgesi ve civarındaki projelerle ilgili ciddi bir araştırma gerçekleştirdik. Bu araştırma neticesinde İstanbul Uluslararası Finans Merkezi kapsamında yer alan Metropol İstanbul Projesi gerek konumu gerek mimarisi ve fonksiyonları gerekse gelecek iddiası ile bizim için en ideal proje olarak ön plana çıktı. Bu kararımızla çok güvende ve mutluyuz” diye konuştu.
 
Çalık GYG Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, “Yabancı yatırımcılar tarafından da yakından takip edilen Metropol İstanbul, Finans Merkezi'nin odak noktası oldu. Eren Holding gibi ülke ekonomisi için büyük önem arz eden kuruluşların projemizde yerini almasının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini bekliyoruz” dedi.
 
Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Şimşek, “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi içinde yer alan ilk ve en büyük proje olan Metropol İstanbul'da çok önemli bir yatırım değeri görüyoruz. Eren Holding'in ve bünyesindeki tüm diğer markaların Türkiye'deki merkezi artık Metropol İstanbul olacak” diye konuştu.

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesiyle Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sınırları içinde ticareti, finansı, modayı ve modern yaşamın tüm unsurlarını birleştiren en büyük özel gayrimenkul projesi olarak inşa edilen Metropol İstanbul, Türkiye'nin en önemli holdinglerinden birine ev sahipliği yapacak. Enerji, kağıt, ambalaj, perakende, çimento, tekstil ile turizm sektörlerinde faaliyet gösteren ve bünyesinde Lacoste, Burberry gibi markaları barındıran ve 5 bin çalışanıyla 3 milyar 200 milyon dolarlık aktif büyüklüğe sahip olan Eren Holding bünyesinde bulunan tüm şirketlerin yönetim birimleri; İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sınırları içindeki en büyük özel gayrimenkul projesi olan Metropol İstanbul'a taşınıyor. İki kurum arasındaki işbirliği ile ilgili olarak 11 Nisan 2013, Perşembe günü İstanbul'da basın toplantısı düzenlendi. Eren Perakende Genel Müdürü Mehmet Eren, Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi  Özgür Şimşek, Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş ve Çalık GYG Genel Müdürü Feyzullah Yetgin'in katıldığı toplantıda iki kurumun arasındaki iş birliğinin detayları paylaşıldı.



2015 sonunda taşınacak

Projeden toplamda 30 bin metrekarelik bir bina alan Eren Holding, bünyesinde bulunan tüm şirketlerin yönetim birimlerini halen İstanbul Yenibosna'da bulunan merkezlerinden 2015 sonu itibariyle Metropol İstanbul'a taşıyacak. Metropol İstanbul'un C2 bloğuna taşınacak olan Eren Holding'in yer aldığı kısım, projenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. 

“Eren Holding'le vizyonumuz paralel”

Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, toplantıda yaptığı konuşmada Metropol İstanbul'un arkasında Varyap ve GAP İnşaat gibi iki büyük devin olduğunu söyledi. Varlıbaş, “Türkiye'nin en önemli holdinglerinin ve uluslararası markaların projemizde yer alması sürecinde ciddi aşama kaydettik. Türkiye'nin ve dünyanın en önemli markaları İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yerlerini almak için sıraya girdiler. Metropol İstanbul'a gelen markalar, katma değer anlamında birçok kazanım elde edecek. Projemizden yer alacak firmalar, gayrimenkul değerinin yanında markalarına katkı anlamında büyük bir avantaj yakalayacak.  Metropol İstanbul, Finans Merkezi içindeki merkezi konumuyla ticareti, finansı, modayı ve modern yaşamı bir arada barındıran karma yapısıyla büyük kuruluşların tercihi olmaya devam edecek. Projemiz yaşam merkezi olmasının yanısıra iş dünyasının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek.  Eren Holding, stratejik öneme sahip bölümlerini projemize taşıyacak. Eren Holding'in de vizyonuna paralel bir inşamız olduğu için birbirimizle çok çabuk uyum sağladık. Daha önce de belirtmiştim; bir yatırımcı gözüyle söyleyebilirim ki Metropol İstanbul, bölgesinde istikrarı ve büyüme performansı ile dikkat çeken Türkiye'nin güçlü iddiasını, kendi sektöründe yansıtan bir projedir” dedi.

“Metropol İstanbul'a taşınmak bizim için stratejik ve dev bir adım”

Eren Perekande Genel Müdürü Mehmet Eren ise toplantıda yaptığı konuşmada, ana merkezlerinin ve Türkiye'de temsilcisi oldukları dünya markalarının yönetiminin artık Metropol İstanbul'dan yapılacağını belirtti. Eren, “Tüm şirketlerimizin, Türkiye'de temsil ettiğimiz dünya markalarının ve operasyonlarımızın etkin yönetimi açısından yeni bir merkez arayışı içerisindeydik. İstanbul genelinde ve özellikle Ataşehir bölgesi ve civarındaki projelerle ilgili ciddi bir araştırma gerçekleştirdik. Bu araştırma neticesinde İstanbul Uluslararası Finans Merkezi kapsamında yer alan Metropol İstanbul Projesi gerek konumu gerek mimarisi ve fonksiyonları gerekse gelecek iddiası ile bizim için en ideal proje olarak ön plana çıktı. Bu kararımızla çok güvende ve mutluyuz” diye konuştu.

“İlgi artarak devam edecek”

Çalık GYG Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, toplantıda yaptığı konuşmada Metropol İstanbul'a olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Yetgin, “Yabancı yatırımcılar tarafından da yakından takip edilen Metropol İstanbul, Finans Merkezi'nin odak noktası olacak. Kısa süre önce gerçekleşen MIPIM Fuarı'nda gördüğümüz büyük ilgi de buna işaret ediyor. Eren Holding gibi ülke ekonomisi için büyük önem arz eden kuruluşların projemize olan ilgisinin artarak devam edeceğini bekliyoruz. Finans Merkezi'nin kamusal boyutu dışındaki en büyük oluşumu Metropol İstanbul'dur. Burada özel bir proje alanı yapmayıp herkesin kullanımına açık olan ve içerisinde yer alabileceği bir yaşam merkezi tasarladık. Biliyoruz ki Eren Holding gibi yabancı markalar da beklenti ve taleplerine karşılığı Metropol İstanbul projesinde bulacaklardır” dedi. 

“Metropol İstanbul'un sunacağı konforda çalışacağız”

Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Şimşek de yaptığı konuşmada Metropol İstanbul ile birlikte İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yerlerini alacaklarını kaydetti. Şimşek, “Metropol İstanbul'un bize sunduğu vizyon çok nitelikliydi. Türkiye'nin yükselen yıldızı olan Finans Merkezi'nde yer alarak gelecek dönemler içinde de en iddialı kurumlardan biri olacağız. Finans Merkezi'nin ve Metropol İstanbul'un bize sunduğu olanaklar, çok kıymet verdiğimiz insan kaynaklarımız açısından da oldukça verimli olacak. Çalışanlarımızın Metropol İstanbul'un sunacağı konfor içinde faaliyet gösterecek olmasından dolayı çok mutluyuz. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi içinde yer alan ilk ve en büyük proje olan Metropol İstanbul'da çok önemli bir yatırım değeri de görüyoruz. Dünyanın önde gelen perakende markalarını temsil eden holdingimiz için Metropol İstanbul'un moda ve alışveriş konseptinin de kıymetli fırsatlar sunacağını düşünüyoruz. Eren Holding'in bünyesindeki büyük markaların Türkiye'deki merkezi artık Metropol İstanbul olacak“ dedi.

İstanbul Finans Merkezi'nin yıldızı: Metropol İstanbul

2015 yılında tamamlanacak olan Metropol İstanbul; rezidans, alışveriş merkezi ve rekreasyon alanlarıyla kendi sınıfında dünyanın en büyük karma projelerinden biri olacak. 700 bin metrekare yekpare inşaat alanı ile dünyanın en büyük projelerinden birisi olarak yükselen Metropol İstanbul, üç yüksek binadan oluşuyor. Proje kapsamında 470 ticari ünite, 1381 konut ve toplam 1851 adet bağımsız bölüm bulunuyor. Metropol İstanbul, finans, iş dünyası ve modanın yeni merkezi olmaya hazırlanıyor. Finans merkeziyle bütünleşik bir yapıda kolayca erişilebilen, içerisinde alışveriş caddelerini barındıran Metropol alışveriş kompleksinin, yılda yaklaşık 22 milyon ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Medcem Çimento, Sürdürülebilirlik Raporu’nda yeşil dönüşüm projelerini aktardı
  • 31.01.2023 10:45

Medcem Çimento, Sürdürülebilirlik Raporu’nda yeşil dönüşüm projelerini aktardı

Eren Holding’in iştiraki olan ve Türkiye ve Avrupa’nın en büyük çimento fabrikas ...

Medcem Çimento'dan Silifke’ye Bilim Merkezi desteği
  • 07.12.2021 11:29

Medcem Çimento'dan Silifke’ye Bilim Merkezi desteği

Eren Holding’in iştiraki olan ve hem Türkiye'nin hem de Avrupa’nın en büyük çime ...

Medcem Çimento 210 milyon dolar yatırım yapacak
  • 07.06.2021 11:13

Medcem Çimento 210 milyon dolar yatırım yapacak

Medcem Çimento, yeni yatırımı ile dünyanın en büyük üretim hattına sahip çimento ...

Medcem Çimento 210 milyon dolar yatırım yapacak
  • 31.05.2021 16:08

Medcem Çimento 210 milyon dolar yatırım yapacak

Medcem Çimento, 210 milyon Amerikan doları yatırım ile Mersin’de bulunan mevcut ...

Burberry’nin Bağdat Caddesi mağazası kapandı!
  • 14.08.2016 10:42

Burberry’nin Bağdat Caddesi mağazası kapandı!

Burberry’nin Türkiye'deki amiral gemisi olarak nitelendirilen Bağdat Caddesi mağ ...

Eren Holding, 200 milyon dolara iki otel kuruyor
  • 13.10.2014 14:32

Eren Holding, 200 milyon dolara iki otel kuruyor

Eren Holding, İstanbul'da 4 ve 5 yıldızlı iki oteli aynı yere ve aynı anda yapıy ...