maritbet girişmaritbet
Erdoğan Demirören’in Bursa'daki okullarını Emine Erdoğan açtı!

Erdoğan Demirören’in Bursa'daki okullarını Emine Erdoğan açtı!

Toplumsal Gelişim Merkezi aracılığıyla Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in Bursa İnegöl’de yaptırdığı iki okul öncesi eğitim birimi törenle açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) aracılığıyla Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in Bursa İnegöl'de yaptırdığı iki okul öncesi eğitim birimi dün törenle açıldı. Demirören ailesi TOGEM aracılığıyla bugüne kadar 19 anaokulunda toplam 55 ana sınıfı yaptırmış oldu.

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla 2005 yılında Üsküdar'da kurulan TOGEM aracılığıyla İnegöl Akşemseddin İlköğretim Okulu ile Cemil Sönmez İlköğretim Okulu'nda yapılan iki okul öncesi eğitim biriminin açılış törenine Bursa Valisi Şehabettin Harput, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gürsal, İnegöl Kaymakamı Aziz İnce, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Milletvekili Muammer Güler'in eşi Neval Güler, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Erdoğan ve Tülin Demirören ile Erdoğan Demirören'in ablası Şükran Öktem, kızı Meltem Demirören Oktay, gelini Revna Demirerön ve torunu Yelda Demirören katıldı.
 
İlk tören Akşemseddin İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. 3 derslik ve çocuk parkından oluşan okul öncesi eğitim biriminin açılış töreninde öğrencilerin halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü.
 
Demirören çiftinden 55 ana sınıfı
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu sınıflarda eğitim görecek çocuklar ve onların aileleri adına teşekkür etti. TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran şunları söyledi.

 
“‘Ana sınıfsız okul kalmasın' projesi kapsamında 250 okul öncesi eğitim birimi yaptık. Aracıyız, köprüyüz biz. TOGEM olarak 2 yıl içinde eğitim birimlerimizin sayısını 500'e çıkartmak istiyoruz. Bu başarı hayırseverlerin başarısıdır. Sayın Erdoğan Demirören, İstanbul'da 13 ilçede ayrıca Mardin, Amasya, Kütahya ve Bursa'da toplam 55 ana sınıfı yaptı. Çocuklarımızın aileleri adına Erdoğan ve Tülin Demirören çiftine sonsuz teşekkürler ediyorum. Gençler sizler de bilimde, sanatta, sporda, dünyayla yarışın. Sizler değişen dünyanın hem parçası hem aktörüsünüz.”

Bursa Valisi Şehabettin Harput ise, “Görev yaptığım 4 yılda Bursa'da hayırseverler bağış yarışına girdi. Sadece eğitim alanında Bursa'da 250 milyon TL bağış yapıldı. 2023 Türkiye'sine bu ülkeyi taşıyacak olanlar bu gençlerdir. Sayın Demirören'in İnegöl'ü bundan sonra da unutmayacağını umuyorum. Bursa'ya teknik lise yapılmasını istiyoruz. Çünkü Başbakanımızın çizdiği 2023 Türkiye'sine bu çocuklar katkı sağlayacak” dedi.
 
Minik öğrencilere hediye
Daha sonra Demirören ailesine bağışlarından dolayı Bursa Valisi Şehabettin Harput bir teşekkür plaketi verdi. Akşemsemseddin İlköğretim Okulu'nun okul öncesi eğitim biriminin açılışı yapıldıktan sonra davetliler derslikleri gezerken, Demirören ailesi küçük öğrencilere hediyeler dağıttı.

 
Tülin Demirören'in yanına gelen 9 yaşındaki otistik Ahmet Gültekin öğretmeniyle hazırladığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın renkli portresini hediye etti.
 
Cemil Sönmez İlköğretim Okulu'nda da bir tören düzenlendi. Ana sınıfı öğrencilerinin müzikli dans şovunun ardından kurdele kesildi. 3 derslikten oluşan okul öncesi eğitim birimi binası öğrenci velileri tarafından büyük beğeni topladı.
 
Demirören: Veren el alan elden muteberdir
Bursa İnegöl'de 2, Bursa Yıldırım'da 1 anaokulu ile birlikte toplam 19 okul anaokulu yaptıran Erdoğan Demirören ise, “Seneler sonra aranızda olmaktan çok mutluyum. Bizler TOGEM'le ilk tanıştığımızda bugüne bir hayli iyilik yapmaya çalıştık. Veren el her zaman alan elden muteberdir. Verdiğini bilmeyen işadamları Türkiye'ye bir şey yapmamış demektir. Türkiye'de 26 işyerim var umarım yakında İnegöl'de güzel işler yapmaya söz veriyorum” diye konuştu.

GÖKHAN KARAKAŞ/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emine-Recep Tayyip Erdoğan çifti Türkevi'nde açılan atık sergisini gezdi
  • 20.09.2022 11:38

Emine-Recep Tayyip Erdoğan çifti Türkevi'nde açılan atık sergisini gezdi

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...

Emine Erdoğan, Bağcılar’da kütüphane açılışı yaptı
  • 01.01.2022 10:21

Emine Erdoğan, Bağcılar’da kütüphane açılışı yaptı

Emine Erdoğan, Bağcılar Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesi’nde Atık Sanal K ...

Sıfır Atık Projesi ile 265 milyon ağaç kurtarıldı
  • 27.09.2021 10:59

Sıfır Atık Projesi ile 265 milyon ağaç kurtarıldı

'Sıfır Atık Projesi' kapsamında bugüne kadar toplanan atıklardan 1.5 milyon aile ...

"Marmara'mızı yeniden temiz görmek hepimizi çok mutlu etti"
  • 13.07.2021 11:34

"Marmara'mızı yeniden temiz görmek hepimizi çok mutlu etti"

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Marmara Denizi kıyısı ...

Emine Erdoğan, Bakan Kurum’un davetlisi olarak Salda Gölü’nü inceledi
  • 03.09.2019 11:46

Emine Erdoğan, Bakan Kurum’un davetlisi olarak Salda Gölü’nü inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bak ...