maritbet girişmaritbet
Emniyet binaları engelsiz olacak!

Emniyet binaları engelsiz olacak!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne (İEM) ait binalar engellilere dönük uluslararası standartlara kavuşturulacak. Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk ile İEM'de sosyal hizmetlerden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Odabaş konuyla ilgili bir protokole imza attı

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne (İEM) ait binalar engellilere dönük uluslararası standartlara kavuşturulacak. Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk ile İEM'de sosyal hizmetlerden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Odabaş konuyla ilgili bir protokole imza attı. Protokole göre emniyet binaları engellilerin rahat ulaşımına uygun hale getirilecek.
Engellilerin emniyet binalarında karşılaştıkları fiziki sorunların aşılması için önemli bir karar alındı. Bu kapsamda, binaların uluslararası standartlara kavuşması için protokol imzalandı. Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk ile İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Erdoğan Odabaş'ın imza attığı protokol törenine, Şentürk ve Odabaş'ın esprileri damga vurdu. Şentürk'ün protokol metnini imzalarken, "Bu borç senedi değil, değil mi?" demesi herkesi güldürdü.
 
Emniyet binalarına gelen engellilerin karşılaştığı fiziki zorluklar sebebiyle harekete geçen yetkililer, binalara ulaşım şartlarını uluslararası standartlara kavuşturmak için protokol imzaladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü (İEM) ile Dünya Engelliler Vakfı arasında yapılan protokole göre, binalar evrensel standartlara kavuşturulacak. Vakıf Başkanı Metin Şentürk, İEM'de sosyal hizmetlerden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Odabaş ile protokole imza attı. Törende konuşan Odabaş, emniyet hizmet binalarına engellilerin ulaşımını kolaylaştırmayı ve ihtiyaç duyulan mimari düzenlemelerin yapılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Odabaş, binaların evrensel standartlara kavuşturulmasının da hedefler arasında yer aldığını dile getirdi.
 
Protokolü imzalayan görme engelli şarkıcı Şentürk de esprili başladığı konuşmasında, kader arkadaşlarının adliye, emniyet, alışveriş merkezleri binalarında daha özgür yaşayan bireyler olarak hayatın içindeki yerlerini alacaklarını söyledi. Basın olmadan bu hassasiyetin geliştirilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Şentürk, imzayı atarken esprileri arka arkaya patlattı. Protokol metnine imza atarken "Müdürüm borç senedi değil bu, değil mi?" diyen Şentürk'e, Odabaş "Gözünüzden de hiçbir şey kaçmıyor!" cevabını verdi. Hızını alamayan Şentürk'ün esprileri arka arkaya geldi. "Hem basına bakıp hem burayı nasıl göreceğim?" diyen Şentürk, önündeki imza metnine eğilerek, "Şöyle biraz yakın bakalım, müdürüm imzam çok yakışıklı olmayabilir ama çok samimidir." dedi.
 
İmzalanan protokol, engellilerin emniyet binalarını daha rahat kullanabilmeleri için binaların evrensel standartlara uyulması ve iyileştirme yapılması konularını kapsıyor. Bu kapsamda İstanbul Emniyet Muüdürlüğü İnşaat Emlak, Sosyal Hizmetler, Toplum Destekli Polislik ve ARG Şube müdürlükleri bir komisyon oluşturarak Dünya Engelliler Vakfı ile işbirliğine gidecek. Böylece emniyet binalarında ihtiyaç duyulacak mimari projelerin yaptırılması hedefleniyor.
 
Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul'da yapılan Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 161 şüpheli gözaltına alındı"
  • 14.03.2023 10:13

"İstanbul'da yapılan Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 161 şüpheli gözaltına alındı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da düzenlenen "Kökünü Kurutma Operasyon ...

'Tapuda rüşvet' iddalarına açıklama
  • 12.11.2018 15:49

'Tapuda rüşvet' iddalarına açıklama

"Tapuda rüşvet operasyonu" haberleriyle gündeme gelen Tapu ve Kadastro Genel Müd ...

Metin Şentürk'ten 'engelliler için erişilebilir şehirler' çağrısı
  • 01.11.2018 15:11

Metin Şentürk'ten 'engelliler için erişilebilir şehirler' çağrısı

Görme engelli sanatçı Şentürk, 31 Ekim Dünya Şehirler Günü" etkinliğine özel açı ...

İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 20.08.2016 12:36

İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul'da yarın gerçekleştirilecek "Triatlon Yarışları" nedeniyle bazı yollar ...

İstanbul'da 19.00'dan itibaren bu yollar kapalı!
  • 18.05.2016 16:35

İstanbul'da 19.00'dan itibaren bu yollar kapalı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Fenerbahçe-Muratbey Uşak Sportif takımları arasındak ...