maritbet girişmaritbet
Emlakta üst gelir grubunu en iyi anlayan parayı kazanıyor!

Emlakta üst gelir grubunu en iyi anlayan parayı kazanıyor!

Arthur& Miller Gayrimenkul’den Neşe Çetintürk, “İki sene boyunca ev beğendiremediğimiz insanlar da var. Taleplerini iyi anlamak lazım” diyor.

Emlak danışmanlığı, son dönemin en popüler mesleklerinden biri oldu. Özellikle de ‘A plus' olarak tabir edilen üst gelir düzeyi müşterilere emlak danışmanlığı hizmeti vermek kolay kolay memnun olmayan bu kesimi gayrimenkul gibi bir yatırım yapmaya ikna etmek ise son dönemi en zor işlerinden. Özellikle de krizin baş gösterdiği son 2 yılda bu üst gelir grubu müşterilere hizmet veren emlak danışmanlarının işleri giderek zorlaşıyor.

Arthur & Miller şirketiyle üst gelir grubuna emlak danışmanlığı hizmeti veren Neşe Çetintürk ise daha önceki mesleği nedeniyle bu kesimin taleplerine daha kolay cevap verebildiğini söylüyor. 12 yıl boyunca önemli işadamlarının özel jetlerinde VIP hostes olarak çalışan Çetintürk, şimdi üst gelir grubunaa yönelik emlak danışmanlık hizmeti veriyor. Çetintürk, “Üst gelir grubunun dilinden çok iyi anlamak gerekir. 150-200 bin TL'lik konut satın alanların çok seçeneği vardır. A plus kesimde ise ‘Ben lüks bir ev istiyorum' diye gelerek size talebini iletir. Önüne birkaç seçenek sunulmasını ister ve bunlar arasında bir karar verir “diyor.

Lüks proje değil Boğaz'da villa bakıyorlar

Çetintürk üst gelir grubunun yeni yapılan lüks projeler yerine Boğaz'da ev, yalı veya villa talep ettiklerini söyleyen Çetintürk, bu grubun talep ettiği gayrimenkul fiyatlarının 500 bin dolardan başladığı söylüyor. Normal bir projede daire satmakla villa satmak arasındaki en önemli farkı ise şöyle açıklıyor: Klasik projelerde karşınızda müteahhit bir şirket vardır. Son dönemdeki kurumsal şirketlerin çoğu da satışı bir emlak şirketi aracılığıyla değil kendisi yapar. Üst gelir grubunun istediği villa, yalılarda ise muhattabınız mülk sahibidir. Mülk sahibi de yine üst gelir grubu olduğu için alıcı ile satıcının isteklerini ortak noktada buluşturmak zorlaşır” diyor.

Bazı müşterilerinin olağanüstü isteklerle de kendilerine geldiklerini anlatan Çetintürk, “Örneğin Boğaz'da bir villa istiyorum diye geliyor. Ancak hem konumunun Boğaz'ın tamamına hakim olmasını, hem denize yakın olmasını, hem ulaşımının kolay olmasını hem de belli bir büyüklükte olmasını istiyor. Biz de ‘Boğaz manzarasının tamamına hakim olması için tepede olması gerekir. Bunun içinde deniz kenarı yerine tepede olması mümkün mü ya da bunun gibi başka tercihlerle gidiyoruz. Böyle bir gayrimenkul İstanbul'da yok demiyoruz” diyor.

Neşe Çetintürk, ofis projeleriyle de ilgilendiklerini söyleyerek Citibank, Bank Asya, Finansbank gibi bankaların şube açma operasyonlarını da yürüttüklerini belirtiyor.

Müdürden lüks ev istedi

Relocation denilen yabancıların Türkiye'ye yerleştirilmesine yönelik hizmet verdiklerini de anlatan Çetintürk bir anısını şöyle anlatıyor: Bir sigorta şirketi yurtdışından orta düzey bir yöneticisini  stanbul'a yerleştirmek için bizimle görüştü. Yabancı yönetici çok lüks ve şirketin bize verdiği bütçenin çok üstünde bir yer beğendi. Biz durumu hemen şirkete bildirdik. Konu ile ilgilenen Türk genel müdür yardımcısı duruma şaşırarak “Ben bile lüks bir yerde oturmuyorum. Nasıl bir yer beğendiğini göreyim dedi.Mahçup olmasın diye kabul ettiler.

‘2 sene boyunca dolaştırıp ev beğendiremediklerimiz oldu'

Üst gelir grubu müşterileri tatmin etmenin çok zor olduğunu söyleyen Çetintürk, “2 sene boyunca dolaştırıp ev beğendiremediğimiz müşterilerimiz de oluyor. Özellikle de son yıllarda bu tarz müşterilerin sayısı arttı” diyor. Çetintürk bunun en önemli sebebini ise şöyle açıklıyor: Çünkü bu kesim gayrimenkulü bir ihtiyaç olarak değil bir zevk olarak alıyor. Birçoğu çok lüks yerlerde oturuyor. Bir yatırım ya da bir zevk olarak gördüklerinden bir aceleleri yok. En uygun zamanı kolluyorlar.

Çetintürk ayrıca müşterilere yaklaşımın da önemli olduğunu kaydediyor. Bazı emlak şirketlerindeki danışmanların müşterileri rahatsız edecek derecede sık arayıp uzaklaştırdığımı ifade ederek rahatsız etmedengelişmelerden haberdar etmeye dikkat ettiklerini söylüyor.

Dilek TAŞ/ Sabah Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlakta üst gelir grubunu en iyi anlayan parayı kazanıyor!
  • 02.04.2010 00:33

Emlakta üst gelir grubunu en iyi anlayan parayı kazanıyor!

Arthur& Miller Gayrimenkul’den Neşe Çetintürk, “İki sene boyunca ev beğendiremed ...