maritbet girişmaritbet
Emlakçılık daha da önem kazanacak

Emlakçılık daha da önem kazanacak

Türk insanı gayrimenkulü ve toprağı sevdiği sürece emlakçılığın önemi de artarak devam edecek

 


Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Taylan, emlakçıların sektörde daha da önemsenmesi gerektiğini belirterek, emlak danışmanlığı ofislerinin kapatılması halinde tapu dairelerinde işlerin yürümeyeceğini savundu.
Taylan, emlakçıların gayrimenkul sektöründe piyasanın yönlendirilmesi ve vatandaşların doğru yatırım yapmasında danışmanlık ile aracılık hizmetlerini veren en önemli aktörler olduğunu dile getirdi.

Gelişmiş ülkelerde önemi anlaşıldığı için gereken değerin verildiği emlakçılığın Türkiye'de de hak ettiği yere gelmeye başladığını ifade eden Taylan, "Bugün yapılan emlakçılık 10 yıl öncesine göre kıyaslanamayacak düzeyde. Bugün İstanbul, Kırıkkale, Sakarya, Bursa ve Bolu'daki üniversitelerde artık Emlak ve Emlak Yönetimi bölümleri var. Buradan mezun olan gençler sektörün gelişimine katkı sağlıyorlar. Biz de oda olarak üyelerimizin gelişen şartlara uyum sağlaması için eğitim programlarına ağırlık veriyoruz" dedi.

Küresel ekonomik krizin gayrimenkul sektörünü etkilemediğini, satış rakamlarının geçen yıl rekor kırdığını vurgulayan Taylan, şunları kaydetti:
 
"Türk insanı gayrimenkulü ve toprağı sevdiği sürece emlakçılığın önemi de artarak devam edecek. Toplumun büyük bir kesimi fark etmese de bugün bile bizim gayrimenkul piyasasında önemli bir yerimiz var. Emlak danışmanları ortadan kalksın tapu daireleri çalışamaz, kilitlenir. Çünkü birçok vatandaş bizden aldığı bilgilerle ve bizim aracılığımızla tapu işlemlerini yürütüyor. Emlak danışmanlığı ofislerini kapatın, tapu dairelerinin önü akşama kadar miting alanına döner. Tapucular da bunun farkında. Biz, hem onların işini hem de vatandaşın işini kolaylaştırıyoruz."
 
"HERKES ANLADIĞINI SANAR AMA"
Türkiye'de herkesin gayrimenkulden anladığını sandığını ancak gerçekte anlamadığını savunan Taylan, şöyle devam etti:
"Çünkü gayrimenkul sadece fiyat değildir. Doğru gayrimenkul tercihi için birçok faktör vardır. Bunların başında da, yatırımın kişinin ihtiyacının ve beklentilerini karşılayıp karşılamadığı gelir. Diğer yandan zaman ve güvenlik artık çok önemli. Emlak danışmaları olarak tarafların riskini hafifletiriz. Herkesin bir işi vardır. Bu da bizim işimiz. Vatandaşların doğru yatırım yapmasına yardımcı oluyoruz."
 
Hakkari'de de, İstanbul'da da kazandırır
Türkiye'nin genç nüfusunun, konut sektörünü tetiklediğini, konut sektörünün de emlak danışmanlığının önemini artırdığını belirten Taylan, "Vatandaş Türkiye'nin neresinden gayrimenkul alırsa alsın zarar etmez. Kazançları değişmekle birlikte İstanbul'daki yatırım da, Hakkari'deki yatırım da kazandırır. Burada bilinmesi gereken en önemli husus gayrimenkulün kazandırması için en az 5 ile 10 yıl beklenmesi gerektiği" diye konuştu.
  • Etiketler:

Yorum Yaz