maritbet girişmaritbet
Emlak sektöründe geçtiğimiz hafta neler yaşandı?

Emlak sektöründe geçtiğimiz hafta neler yaşandı?

Emlaktasondakika.com uzun bir aradan sonra tekrar Emlak Bülteni hazırlamaya başladı.

Geçtiğimiz haftanın kısa bir özetini tekrar Emlaktasondakika.com'un Emlak Bülteni'nde bulabilirsiniz. 

Avrasya Tüneli'nden ilk geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu

İstanbul'un soluk borusu Avrasya Tüneli'nden ilk geçişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı da yanına alarak kendi kullandığı makan aracıyla Avrasya Tüneli'nden geçti. 

Açılışı 20 Aralık'ta yapılacak olan Avrasya Tüneli, İstanbul Boğazı'nın altından geçerek Kazlıçeşme ve Göztepe'yi birbirine bağlıyor. Bu mesafedeki yolculuk süresini de 15 dakikaya indiren tünelin denizin altından geçen kısmı, 3,4 kilometre olarak inşa edildi. 

Sefaköy-Başakşehir Havaray ihalesi 7 Aralık'ta!

Uzun süredir konuşulan ve tabii merakla beklenen havaray projesi ihaleye çıkıyor. Sefaköy ile Başakşehir arasında inşa edilecek olan havarayın ihalesi 7 Aralık'ta gerçekleştirilecek. 

İstanbul trafiğini rahatlatması beklenen havaray projesi Sefaköy'den başlayıp Halkalı'dan geçerek Başakşehir'e uzanacak. İhalesi 7 Aralık'ta yapılacak olan havarayın yapım süresi 810 gün olarak açıklandı

Konut kredisiniz yapılandırmayan bankaya dava!

Bilindiği üzere son dönemde bankalar konut kredisinde faiz indirimine gitti. Yeni konut kredisi kullanacak müşteriler için düşük faiz oranlarını uygulayan bankalar, daha önce kredi kullanmış müşterilerinin kredisini ise yapılandırmıyor. Peki bu durumda faiz indirimi öncesi kredi çeken müşteri ne yapabilir? İşte cevabı

Bir çok tüketici faiz indirimi sonrasında kredisini yapılandırmayan banka ile uğraşıyor. Yüksek faizin mağduru olan tüketici bankayı dava edebilir. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Dava açan tüketiciler, bankalardan çok ciddi rakamlar elde edebilir. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in ve BDDK'nın devreye girerek orta noktayı bulması gerekiyor” diyor.

Tüketicilerin konut kredisini yapılandırma taleplerine olumsuz yanıt veren bankalar, aynı tüketiciye 3 kat ceza ödeyebilir.

Çamlıca'da dönüşüm 2017 Mart'ta başlıyor

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çamlıca çevresindeki 16 mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarının 2017 Mart'ında başlanacağını duyurdu. 

Üsküdar Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle, Çamlıca çevresindeki 190 dönümlük alanda kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacak. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 530 binanın yenileneceğini belirterek dönüşümün ilk kazmasını 2017 Mart'ta vuracaklarını duyurdu. Çamlıca Camisi'nin emlak değeri artışında büyük etkisi olduğunu belirten Türkmen, televizyon antenleri ve kulelerinin tamamen kaldırılacağını söyledi.

Günlük kiralık evler ne olacak?

Son günlerde kiralık dairelerin başına konan 'günlük' kelimesi giderek yeni bir yasal boşluk oluşturdu. Denetimlenemeyen ve herhangi bir mevzuata göre işletilmeyen günlük kiralık evler için Fatih Belediyesi harekete geçti. Fatih'te günlük evler kontrol altına alınacak.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, günlük kiralık evler olarak bilinen kısa süreli ev pansiyonculuğunun önüne geçileceğini belirtti. Demir, Türkiye'de "ev pansiyonculuğu" ile ilgili bir kayıt olmadığını, bunun genellikle kayıt dışı ve sağlıksız şartlarda yapıldığını dile getirdi. 

Fatih bölgesi için oluşturulan 2 ekibin günlük kiralık evlerin denetim altına alması bekleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...