maritbet girişmaritbet
Emlak sektörü baharı karşıladı

Emlak sektörü baharı karşıladı

Emlak sektörü 2014'ün ikinci çeyreğine hızlı girdi. Firmalar yeni projelerini vitrine koyuyor. Nisan ve Mayıs aylarında 18 bin konut satışa çıkacak

Mevsimsel durgunluğu ve yılın ilk çeyreğini geride bırakan gayrimenkul sektörü, kampanya atağına başladı. 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından atağa geçen sektörün dev oyuncuları, yeni projelerini de vitrine çıkardı. Nisan ve Mayıs aylarında ortalama 18 bin konutu satışa sunacak firmalar, sektörde bahar havası estiren kampanyalar da düzenliyor.

Ekonomide istikrarın sağlanması, lokomotif olan inşaat sektöründe bayram havası yaşatıyor. Mevsimsel durgunluğu aşıp, satış sezonunu açan inşaat firmaları; atağa geçerek 2 ay boyunca yeni projelerini vitrine çıkaracak, tüketiciyi de satış ofisine çekecek avantajlar sunacak. 

Alım zamanı 

Son dönemde konut kredisi faiz oranlarındaki artışın konut satışlarını düşürmesine izin vermeyen sektör temsilcileri, kendi finansman modelleriyle tüketiciye avantajlı seçenekler sundu. Böylece faizin yüzde 1 psikolojik sınırı aşmasının tüketici cephesinde bekleme yapmasının önüne geçildi. Dövizin aniden yükselmesiyle oluşan inşaat maliyetlerindeki artışı konut fiyatlarına yansıtmamak için direnen patronlar, önümüzdeki dönemde yüzde 10 ila 15'i bulan zam planlıyor. Yıl içinde kademeli olarak fiyatları yukarı çekecek olan sektör temsilcileri, konuta yatırım yapacakların fırsatları iyi değerlendirip mevcut fiyat avantajını kaçırmamalarını tavsiye ediyor. 

Dap Yapı'dan hediyeli kampanya

Vazo Kule'de bekletilen son rezidanslar, 20 bin TL peşinatla, 48 ay vade, sıfır faiz avantajıyla satışa açıldı. 1-30 Nisan tarihleri arasında geçerli olan kampanyada, satışa sunulan suit ve grand suitlerin mobilya dekorasyonu otel standartlarında hazırlanarak hediye ediliyor. Rezidansotel konseptinde yapılan proje, belli dönemlerde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirlere kiralanıyor. 

1+1'ler tükendi

Dumankaya İnşaat tarafından İstanbul Halkalı'da yapılan Halkalı Konsept'te 2+1 konutlar 329 bin 360 liradanbaşlayan fiyatlarla satışa çıkıyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 833 konut bulunuyor. 1+1 konut satışlarının tamamlandığı projede, 2+1 daireler 329 bin 360 lira ile 399 bin 280 lira arasında satılıyor. 
Takvim

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bu hafta emlak sektöründe neler oldu?
  • 20.09.2014 14:33

Bu hafta emlak sektöründe neler oldu?

Emlak dünyasında neler olduğunu öğrendiğiniz Emlak Bülteni, bu hafta da sizlerle ...

Cansel Turgut Yazıcı inşaat sektörünü değerlendiriyor
  • 04.01.2014 16:39

Cansel Turgut Yazıcı inşaat sektörünü değerlendiriyor

Eva Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenk ...

Dap Vazo Kule basın lansmanı yayında!
  • 30.03.2013 16:11

Dap Vazo Kule basın lansmanı yayında!

Dap Yapı imzasıyla Maltepe'de hayata geçirilen Dap Vazo Kule'nin basın lansmanı ...

Dap Vazo Kule projesinin tanıtım filmi yayında!
  • 28.03.2013 11:25

Dap Vazo Kule projesinin tanıtım filmi yayında!

Dap Vazo Kule projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayında! ...

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu
  • 28.03.2012 17:49

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu

Emlaktasondakika.com, gayrimenkul piyasasının öncü markalarının kurumsal iletişi ...