maritbet girişmaritbet
'Emlak piyasasından çekilin'

'Emlak piyasasından çekilin'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, arsa yatırımcılarına "Sermayeyi inşaat ve emlak alanından çekerek üretime yönlendirin" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenice'de inşaatı tamamlanan mezbahane kompleksinin açılışı yapıldı.

Urfa için büyük bir eksikliği giderecek olan kompleksin açılışıyla artık standartlara uymayan görüntülerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Birçok davetlinin katıldığı tesisin açılışında daha çok 1 Kasım'da yapılacak olan milletvekili seçimlerine vurgu yapıldı.

En önemli çıkış ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'den geldi. Çiftçi, kentte arsalar üzerinden büyük rantlar elde etmeye çalışan spekülatörlere gönderme yaparak, üretim yapılmasının önemine değindi.

BEYAZGÜL: İSTİKRAR SIHHAT GİBİDİR

Tesisin açılışında bir konuşma yapan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti döneminde yapılan yatırımların kısa sürede tamamlandığını vurguladı. Beyazgül, "Bugün hafızalarımızı yoklamaya çok ihtiyacımız var. Geçmişi bir düşünelim. Hangi temel atıldığı zaman yıllarca sürmedi? Bitirildiğini hatırlıyor musunuz? Bir yere temel atılır, bir tesis başlanır ama yıllarca bitirilmez. Bugün bakıyoruz ki, bu dönemde 2002'den sonra AK Parti hükümeti döneminde AK Parti hangi işe elini attıysa kısa sürede bitirdi. Elbette ki, bu gelişmenin, bu büyümenin düşmanları çok olacaktır. Biz, bugün şunu ifade ediyoruz. İstikrar sıhhat gibidir. Sıhhatinizi kaybederseniz, bir daha kazanmak çok zor. Bugün ülkemizde şu konuşuluyor. 'Efendim bunlar devletin görevleri.' Peki, 2002'den evvel bu devletin görevleri neredeydi? Yine şu konuşuluyor. 'Efendim bize bir şey olmaz.' Niye bir şey olmaz? Mısır'a oluyor, bize niye olmaz? Suriye'ye oluyor, bize niye olmuyor? Irak'a oluyor, bize niye olmuyor? Bunları bugün çok iyi değerlendirmemiz lazım. Türkiye bir ateş hattı içerisinde. Bizim maceraya, hislere, duygulara kapılmaya hakkımız yok. AK Parti ve AK Parti belediyeleri, projesi olan, hedefi olan, hayali olan belediyeler. Bugün bu işletmede 42 tane gencimiz istihdam edilecek. Lafla bir şey olmuyor. Lafla bir sonuca varamıyoruz. Bugün hepimizin çok daha fazla düşünmesi gereken bir zaman. Türkiye, ya 1 Kasım'la birlikte uçuşa geçecek, büyüyecek veya 1 Kasım'dan sonra hepimiz oturup son pişmanlığın fayda etmediği bir noktada olacağız" dedi.

ÇİFTÇİ: DURAĞAN YATIRIMLAR TESİR ETMİYOR

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve milletvekili adaylarının 1 Kasım'la ilgili yaptıkları selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Urfa'nın sahip olduğu potansiyele vurgu yaptı. Urfa'nın Kayseri'den geri kalır hiçbir yanının olmadığını belirten Çiftçi, marka değeri yüksek ürünlere yönelmek gerektiğini söyledi. Urfa'nın tarım ve sanayi şehri olma yolunda gerek Besi Organize Sanayi Bölgesiyle gerekse de Gıda Organize Sanayi Bölgesiyle çok yol alacağını dile getiren Çiftçi, "Tek şey insan unsuru. Kendimize güveneceğiz. Şanlıurfalılara buradan sesleniyorum. Ne olursunuz artık sermayeyi inşaat ve emlak alanından çekiniz. Üretime alınız. Üretim, sermayenin sektörel olarak dönüşüm neticesinde büyüyen ve gerçekten markalaşan, markalaştıktan sonra pazar bulan, pazar bulduktan sonra gerek ülkemizde gerekse de dünyada yer sahibi, söz sahibi olmasını sağlıyor. Durağan yatırımlar ülkenin geleceğine tesir edemiyor. Bin metrekarelik arsa fiyatı ne olursa olsun, kaç yıl kalırsa kalsın bin bir metrekare olmuyor. Bir daire üzerinden yıllar geçsin fiyatı ne olursa olsun, fiyatı 150 metrekare ise 150 metrekare olarak kalıyor, hatta amortisman olarak da değeri düşüyor" dedi.

ÇİFTÇİ DE 1 KASIM'A VURGU YAPTI

Kompleksin açılışına katılan herkese teşekkür eden Çiftçi, tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Çiftçi, "Milletvekillerimizle, belediye başkanı arkadaşlarımızla Urfa'nın güçlenmesine güç vereceğiz. Hepimizin, hep birlikte güç vermesi lazım. İşin doğası, işin güçlü yanı bu. Ne olursunuz, gençlerinize, eşlerinize, dostlarınıza, arkadaşınıza 1 Kasım'ı istikrar abidesi yapın. 1 Kasım'ı Şanlıurfa için yeni bir gün, şahlanılan bir gün haline getirelim" diye konuştu.

KOMPLEKS 9 BİN METREKARELİK ALAN ÜZERİNE KURULU

Eyyübiye ilçesindeki Yenice bölgesinde bulunan hayvan pazarının yanına kurulan ve yaklaşık 9 bin metrekarelik alan üzerinde 3 bin metrekare kapalı alana sahip olan mezbahane kompleksinde günlük 400 küçükbaş, 150 tane de büyükbaş hayvanın kesimi yapılabilecek. Yaklaşık 42 personelin istihdam edileceği tesisin temeli yaklaşık iki yıl önce atılmıştı.

Açılışa AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Hamide Sürücü, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayları Abdurrahman Yetkin, Mahmut Kaçar, Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, merkez ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut Ayazağa arsasını ihaleyle satacak!
  • 18.12.2020 10:26

Emlak Konut Ayazağa arsasını ihaleyle satacak!

Polis Lojmanları'nın yer aldığı arsanın ihalesinde ilk oturum 13 Ocak 2021 tarih ...

Viranşehir'de "inanç platosu" oluşturuluyor
  • 03.10.2018 10:55

Viranşehir'de "inanç platosu" oluşturuluyor

Şanlıurfa'da, Viranşehir ilçesinde 470 dönümlük alanın inanç platosuna dönüştür ...

"Avrupa'da bir sonraki kriz emlak piyasasından kaynaklanabilir"
  • 05.09.2018 14:49

"Avrupa'da bir sonraki kriz emlak piyasasından kaynaklanabilir"

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Denetleme Kurulu Başkanı Daniele Nouy, Avrupa'da bir ...

Göbeklitepe görkemli törene hazırlanıyor
  • 02.07.2018 13:45

Göbeklitepe görkemli törene hazırlanıyor

Göbeklitepe'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Şanlıurfa'd ...

Murat Kurum, Emlak Konut GYO’yu ve sektörü anlattı
  • 07.01.2018 10:38

Murat Kurum, Emlak Konut GYO’yu ve sektörü anlattı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum; emlak piyasasının dinamikleri, beklent ...