maritbet girişmaritbet
Emlak Konut GYO'nun projeleri Azerbaycan'da tanıtıldı

Emlak Konut GYO'nun projeleri Azerbaycan'da tanıtıldı

Emlak Konut GYO, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda yatırımcılarla buluştu.

Bu yıl 22-24 Kasım 2016 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen Azerbaycan Emlak Fuarı'nda Türkiye'deki yatırım fırsatları vitrine çıktı. Emlak Konut GYO'nun da katıldığı Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda İstanbul ve Türkiye'deki fırsatlar anlatıldı. Fuarda Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul'da hayata geçirilen Maslak 1453, Büyükyalı ve Nidapark Kayaşehir projelerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Türkiye'deki marka projelerin Azerbaycan'daki alıcılarla buluşmasının önemine değinen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum; yakın coğrafyamıza ülkemizdeki yatırım fırsatlarını çok iyi anlatmalıyız. Bu hedefle Körfez bölgesinde son yıllarda ciddi tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdik. Bu yıl ikincisi düzenlenen bu fuar ile kardeş ülke Azerbaycan'dan Kafkaslara ve Türki Cumhuriyetlere de yaptığımız açılımı bir adım daha öteye taşıyoruz. Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul'da hayata geçirilen projelerimizi burada yatırımcılarla buluşturuyoruz. Fuarın ilk gününde standımızı ve projelerimize gösterilen ilgi Türkiye'nin yatırım açısında ne kadar cazip fırsatlar sunduğunun çok önemli bir göstergesi olarak karşımıza çıktı.” dedi.

Yabancı yatırımlar farklı birçok coğrafyadan hız kesmeden devam ediyor

Türkiye'deki yabancı konut satışlarına bakıldığında; Azerbaycan'ın son yıllarda Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile ilk beş sırada yer aldığını söyleyen Murat Kurum; ülkece kenetlendiğimiz bugünlerde Emlak Konut GYO olarak Türkiye'nin geleceğine ve ekonomimize güveniyoruz. Bu kapsamda ülkemizi ve ülkemizdeki yatırım fırsatlarını her platformda anlatmaya özen gösteriyoruz. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yabancı yatırımların farklı birçok coğrafyadan hız kesmeden devam ettiğini görmek; sektörümüze, ekonomimize ve ülkemize olan güvenimizi daha güçlendiriyor. Diğer yandan yabancı yatırımcıların ülkemizde konut almaları için teşvik çalışması yapılıyor. Belli rakamların üzerinde gayrimenkul alanlara vatandaşlık ya da oturma hakkı verilmesi dünyanın pek çok ülkesinde mümkün. Yapılan yeni çalışma ile ülkemizde de bu ve bunun gibi teşvikler hayata geçirilebilir. Böylece bölgesinde güvenli bir liman olma özelliğine sahip olan Türkiye gayrimenkul aracılığıyla kaynak transferi yapabilecektir. Bu teşviklerin olumlu etkilerini hem sektörde hem de genel ekonomik hayatta önümüzdeki dönmede göreceğimizi düşünüyoruz.

Gayrimenkulde alım yönünde motivasyon artacak

Ekonomiye dair de bilgiler veren Murat Kurum; küresel etkilerle 3,4 seviyelerine yaklaşan döviz kurlarının önümüzdeki birkaç ay içerisinde artış hızının duracağı ve bir müddet 3.30 seviyesini aşmayacağını tahmin ediyoruz. Şuan ki dövizdeki hareketlenmenin spekülatif olduğu yerli bireysel yatırımcı tarafından alış değil satış yapıldığı görülmektedir. Doların değer artışı sadece TL karşısında olmamış tüm gelişen piyasalarda hatta Euro ve sterlinde son dönemlerin zirvesini görmüştür. Bu nedenle bu hareketin Amerika da yeni yönetimin göreve başlaması ile birlikte istikrar bulacağını düşünmekteyiz.

Dövizdeki ani yükselişler sonrası gayrimenkul fiyatlarının her dönemde daha cazip hale geldiğini dile getiren Murat Kurum, “geçtiğimiz günlerde noter huzurunda çekilişle satışa çıkarılan Gebze Emlak Konutları 3.Etap projesine gösterilen yoğun ilginin gayrimenkulün son dönemdeki cazibesinin önemli bir göstergesi oldu. Toplamda 1.850 konutluk projeye kısa sürede 4.277 gibi çok ciddi sayıda başvuru aldık. Bu nedenle hızlı artan döviz kuru nedeniyle daha uygun hale gelen gayrimenkul fiyatlarının alım yönünde motivasyonu arttıracağını öngörüyoruz ve bundan dolayı önümüzdeki yıl gayrimenkul sektöründe bir hareketlilik beklemekteyiz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut GYO'nun projeleri Azerbaycan'da tanıtıldı
  • 22.11.2016 14:59

Emlak Konut GYO'nun projeleri Azerbaycan'da tanıtıldı

Emlak Konut GYO, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Azerbaycan Uluslarara ...

Türk gayrimenkul firmaları için Azerbaycan’dan büyük fırsatlar
  • 08.07.2014 10:34

Türk gayrimenkul firmaları için Azerbaycan’dan büyük fırsatlar

Kafkasların Dubai’si olmaya hazırlanan ve ekonomisi günden güne büyüyen Azerbayc ...