maritbet girişmaritbet
Emlak Konut GYO halka arz ediliyor

Emlak Konut GYO halka arz ediliyor

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, şirket hisselerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda halka arz edilmesi amacıyla müşterek global koordinatörler olarak UniCredit ve TSKB ile anlaştı

 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, şirket hisselerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda halka arz edilmesi amacıyla müşterek global koordinatörler olarak UniCredit ve TSKB ile anlaştı. UniCredit, uluslararası aracı kuruluş olarak, TSKB ise yurtiçi aracı kuruluş olarak hareket edecek.
 
Son yıllarda Türkiye'nin yaşadığı emlak dönüşümünde en önemli paya sahip olan TOKİ'nin (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi) yüzde 99,99 oranında iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, halka arz sürecini başlattı. 1953 yılında kurulan ve 2003-2010 arasında 25 bin konut satışı yapan Emlak Konut GYO, bu başarısını Türk halkıyla paylaşıyor.
Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu ve UniCredit Grubu adına Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdür Vekili Alessandro Decio'nun katıldığı basın toplantısında; TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve halka arz sürecinin detayları kamuoyuyla paylaşıldı.
 
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar konuşmasında, 25 bin kişiyi ödenebilir rakamlarla ev ve işyeri sahibi yaptıklarını ve bu kişilerin geleceğe daha güvenle bakmalarını sağladıklarını belirterek, “Şimdi sıra vatandaşlarımıza yeni bir yatırım fırsatı sunmaya geldi… Bundan sonra yapacağımız projelerimize halkımızı da ortak ediyoruz” diye konuştu. Bayraktar ayrıca şu anda ekonomisinin güçlü olduğunu düşündüğü Türkiye'de, gayrimenkul piyasasının da Türk ekonomisi ile aynı çizgide gelişeceğini tahmin ettiğini dile getirdi.
 
Çağdaş şehircilik anlayışıyla hareket ettiklerini kaydeden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2003-2010 arasında yapılan çalışmaları ve bundan sonra yapılması planlanan projeleri şöyle anlattı:
 “ Şirketimiz 2003 – 2010 yılları arasında portföyü dahilindeki 3.260.000 m2 arsa alanı üzerinde yaklaşık 42 bin adet konut, 398 adet ticari ünite, 10 adet okul ve 10 adet sosyal tesis projelendirmiştir.”
 
Halka Arz
Halka arzın, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gerekli kayıt, onaylar ve/veya bildirimler de dahil olmak üzere tüm idari izinlerin alınmasına bağlı olarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'da kotasyon ve işlem görmeye başlanmasını ihtiva etmesi beklenmektedir.
UniCredit ve TSKB söz konusu işlem için Müşterek Global Koordinatörler olarak görev yapacaklardır. Unicredit Uluslararası Aracı Kuruluş ve TSKB Yurtiçi Aracı Kuruluş olarak görev alacaktır. 

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz