maritbet girişmaritbet
Emlak komisyonuna yüzde 3 sınırı!

Emlak komisyonuna yüzde 3 sınırı!

Emlakçılar, alım satımda satış bedelinin yüzde 3’ünden, kiralamalarda ise 1 aylık kira bedelinden fazla ücret talep edemeyecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafında açıklanan yeni düzenleme kapsamında emlakçılar, alım satımda satış bedelinin yüzde 3'ünden, kiralamalarda ise 1 aylık kira bedelinden fazla ücret talep edemeyecek. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Coldwell Banker Profesyonel Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, “Taslağın mevzuat şekli ile kabul edilmesi vatandaş açısından yararlı olsa da emlak ofisleri için büyük bir gelir kaybına neden olur. Bu durum ise illegal uygulamaların ortaya çıkmasına, nitelikli gayrimenkul danışmanlarının sektörden çekilmesine kadar varabilir. Hatta emlak sektörünün sonunu getirebilir” diyor.

Coldwell Banker Profesyonel Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafında açıklanan yeni emlak komisyonları düzenlemesinin hayata geçmesi ile yasa dışı uygulamaların ortaya çıkacağına, emlak ofislerinin ayakta kalmakta zorlanacağına ve nitelikli danışmanların sektörden çekileceğine dikkat çekiyor.

Ayşe Fügen Arda, “Bu taslağın mevzuat şekli ile kabul edilmesi sektöre nitelikli danışmanların katılmasından çok mevcut bulunan danışmanların da zora girmesine neden olur. Alım satımlarda satış bedelinin yüzde 3'ü, kiralamalarda ise 1 aylık kira bedeli nitelikli bir emlak ofisinin ayakta kalabilmesi için yeterli olmaz. Yapılan düzenleme bu haliyle hayata geçerse, illegal uygulamalar ortaya çıkabilir ve kalifiye, eğitimli danışmanlar sektörden çekilmek zorunda kalır. Çünkü, emlak ofislerinin işletme maliyetleri, danışmanın pazarlama ve tanıtım maliyetleri direkt kesilmiş olur. Bu durum da hem nitelikli gayrimenkul danışmanlarının hem de emlak ofislerinin sonunu getirir” diyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz"
  • 20.02.2023 14:38

Bakan Kurum: "Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"
  • 12.01.2023 17:08

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AAtölye'de düzenlenen AA Editör Masası' ...

Bahattin Uçar, Kanal 24'te sektörü değerlendirdi!
  • 13.11.2020 13:10

Bahattin Uçar, Kanal 24'te sektörü değerlendirdi!

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Kanal 24'te katıldığı Reel E ...

''Türkiye İçin Kazanç Vakti'' tanıtım filmi
  • 29.08.2018 10:21

''Türkiye İçin Kazanç Vakti'' tanıtım filmi

''Türkiye İçin Kazanç Vakti'' kampanyasında başvurular bugün başlıyor. Son başvu ...

Bir depo için 175 bin TL öder misiniz?
  • 30.06.2015 14:51

Bir depo için 175 bin TL öder misiniz?

Dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan Manhattan’a depo fiyatları akıllara ...