maritbet girişmaritbet
Eminönü butik otel bölgesi oluyor

Eminönü butik otel bölgesi oluyor

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli Projesi kapsamında, Eminönü'nün butik otele dönüştürüleceğini söyledi.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Demir, Eminönü'ndeki bazı mahallelere otel yapma fonksiyonu verilmediği için yatırımcıların rağbet göstermediğini ifade ederek, konut alanında kalan Kadırga, Kumkapı gibi mahallelerin metruk yerler haline geldiğini söyledi.

Bu amaçla Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli Projesi hazırladıklarını açıklayan Demir, proje kapsamında Eminönü'ndeki mevcut tarihi hanların restore edilerek, turizm tesisi olarak kullanılabileceğini, çarpık binaların ise yeniden inşa edilmesi koşuluyla pansiyonculuk, ev pansiyonculuğu ve restoran işletmeciliğine dönüştürülmesinin hedeflendiği anlattı.

Demir, proje kapsamında Eminönü'nde konut alanında kalan tüm yapıların müracaat edilmesi ve izin alınması kaydıyla butik otel yapılabileceğini bildirdi. 

Konut alanında kalan bölgelere yatırımcıların girmemesi yüzünden illegal pansiyonculuğun ortaya çıktığını anlatan Demir, vatandaşlardan gelen şikayetlerin artmasıyla internet üzerinden tespit yapan denetim ekibi kurduklarını dile getirdi. 

"648 illegal çalışan pansiyon ve butik otel tespit ettik"

Belediye Başkanı Demir, "2013-14 yılları arasında yaptığımız denetimler sonucunca, 648 illegal çalışan pansiyon ve butik otel tespit ettik. Gerekli cezai işlemleri uyguladık ancak kaçak otelciliği tam olarak engellemek mümkün değil. Belediye ve emniyetten habersiz otel olarak kullanılmaya devam edilen yerler halen var" şeklinde konuştu.

Yatırımcıları bölgeye davet eden Demir, şu bilgileri verdi:

"Eminönü bölgesini yeniden yapılandırıyoruz. Belediye Meclisi, Anıtlar Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, bölgenin yeniden yapılanmasını kolaylaştırmak adına tüm bürokratik kararların alınması hususunda büyük adımlar atıldı. Bireysel ve kurumsal tüm yatırımcıları Eminönü bölgesindeki fırsatları değerlendirmeye çağırıyoruz. Bu projenin sonunda, hayal ettiğimiz düzenli şehre ulaşacağız. Bölgenin özellikle turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için tüm yatırımcılara fırsatlar sunuyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bölge bambaşka bir çehreye kavuşurken Türkiye'nin turizm hedeflerine de önemli oranda katkı sağlanacak."

 "1734 iş hanı turizme kazandırılacak"

Eminönü'nde bin 734 iş hanı bulunduğuna dikkat çeken Mustafa Demir, bu hanların turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Demir, "Bölgedeki hanlar da imar planına ve diğer standartlara uymak kaydıyla turizme kazandırılacaktır. Bölgedeki han sayısı, ciddi bir dönüşüm olabileceğini gösteriyor. Eminönü'ndeki turizm tesislerinde yıllık ortalama doluluk oranı yüzde 90'ın üzerindedir. Ciddi sayıda yatak kapasitesine ihtiyacımız var. Bölge kalkınacak, yatırımcılar kazanacak ve de kayıt içi ekonomiye ciddi katkı sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Danıştay'ın Sulukule kararı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir gazetecinin, "Danıştay, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin, Sulukule olarak bilinen Neslişah Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm planını iptal kararını onadı. Bu karar mevcut durumu nasıl etkileyecek?" şeklindeki soruya "Mahkeme ilk hazırlanan avan plana yapılan itirazı karara bağladı. Ancak bu plan zaten yürürlükte değil. Biz burası için yapılan ikinci avan plana göre çalışmalarımızı tamamladık. Bu kararın şu an tamamlanan çalışmaları etkileme gibi bir durumu söz konusu değil" cevabını verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor
  • 13.07.2022 09:29

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen "Bilim Merkezi ve Planetaryu ...

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak
  • 13.07.2021 11:01

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, elektrikli otobüslerin Türkiye ...

“Yalı Kafe’nin yerine yapılacak proje herkesi mutlu edecek”
  • 23.09.2020 09:13

“Yalı Kafe’nin yerine yapılacak proje herkesi mutlu edecek”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atakum ilçesinde bulunan Yalı ...

Tarihi Yarımada ihya ediliyor
  • 04.12.2017 11:49

Tarihi Yarımada ihya ediliyor

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih'te 2005 yılından bu yana 320 tarihi ...

Mustafa Demir: Ev pansiyonculuğu kayıtdışı yapılıyor!
  • 04.10.2016 17:56

Mustafa Demir: Ev pansiyonculuğu kayıtdışı yapılıyor!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, günlük kiralık evler konusunda bir basın t ...

Ayvansaray Türk Mahallesi'nde iş birliği anlaşması
  • 11.07.2016 16:11

Ayvansaray Türk Mahallesi'nde iş birliği anlaşması

Fatih Belediyesi'nce yenileme çalışmaları devam ettirilen Ayvansaray Türk Mahall ...