maritbet girişmaritbet
Ellerinin hamuruyla inşaat işine girdiler!

Ellerinin hamuruyla inşaat işine girdiler!

İnşaat sektörünün güçlü ve cesaretli kadınları, hem ekonomiyi geliştiriyor, hem de bir kadının bu zorlu sektörde neler yapabileceğini gösteriyor...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre kadınların ev sahibi olma oranı her geçen gün biraz daha artıyor. 2016 yılının tamamına bakıldığında Türkiye genelinde 391 bin 334 gayrimenkulün tapusunu kadınlar aldı. Yine geçtiğimiz yılın 3 büyük şehrine baktığımızda İstanbul'da konut satın alan kadın sayısı 63 bin 963, Ankara'da 42 bin 322, İzmir'de ise 28 bin 948 oldu.

Yuvayı yapan dişi kuşların her zaman, her anlamda daha fazla ön planda, daha fazla konuşma hakkına sahip olmasını diliyoruz. Zaten şimdiye kadar konut üreten firmalardan aldığımız geri dönüşlere göre satış ofisine giden bir ailede daima kadının istekleri ve önerileri gündeme geliyor. Ailenin dişi kuşu, hangi daireyi beğeniyor, hangi konut planından istiyorsa o daire satın alınıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde erkek egemen inşaat sektörünün kadınlarını öne çıkarmak istedik. "Elinin hamuruyla erkek işine karışma" diyenlere inat kum, çimento, beton, taş, toprak, tuğla derken her daim topukluları üzerinde dimdik duran kadınlarımızı alkışlıyor, inşaat dünyasını güzelleştirmekten vazgeçmemelerini temenni ediyoruz.

İşte inşaat gibi zorlu bir sektöre emek veren o eşsiz kadınlar;

Zuhal Alım

Zuhal Alım

ALM İnşaat Satış Pazarlama Koordinatörü Zuhal Alım, inşaat sektörüne eşi vasıtasıyla atılıyor. Aile şirketleri olan ALM İnşaat'ı her zaman daha yukarıya taşıma amacı içerisinde olan Zuhal Alım, inşaat sektöründe kadınların söz sahibi olması gerektiğine inanıyor. Yapım aşamasında erkek kuvvetine ihtiyacın olduğunu da söyleyen Alım, kadınların naif yapısından bahsederken, ancak analiz ve sorumluluklarının daha yüksek bir noktada yer aldığını vurguluyor.

Gülfem Tandoğan

Gülfem Tandoğan

İş GYO Kurumsal İletişim, Satış, Kiralama ve Pazarlama Grup Başkanı Gülfem Tandoğan, özellikle iş dünyasında "Kadın olduğu için yükselmesine izin verilmiyor" düşüncesinin gençlere hakim olmasını istemiyor. Ankara Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu olan Gülfem Tandoğan, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı gibi dev bir şirkette oldukça özen isteyen bir iş gerçekleştiriyor. Çalışma hayatına daha üniversite 1. sınıfta yarı zamanlı başlayan Tandoğan, İş GYO'da 2003 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. 24 yaşında pazarlama asistanı olarak işe başlayan Gülfem Tandoğan'ın azim ve başarısı takdire şayan.

Seba Gacemer

Seba Gacemer

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, 27 yıldan bu yana Sinpaş bünyesinde çalışıyor. Ev alırken son kararı kadınların verdiğine dikkat çeken Seba Gacemer, "Bir kadın her şeyden önce annelik güdüleriyle ailesi için güvenli bir yuva istiyor. Ailesiyle birlikte bolca vakit geçirebileceği huzurlu ve keyifli alanlara ihtiyaç duyuyor. İlk dikkat ettikleri konu lokasyon" diyor. İnşaat sektörüne uzun yıllar emek veren Seba Gacemer bi kadın olarak hemcinslerinin beklenti ve ihtiyaçlarını çok iyi biliyor.

Ebru Özyurt

Ebru Özyurt

Özyurtlar İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ebru Özyurt, 2004 yılında Beykent Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra farklı firmalarda çalıştı. Daha sonra 2008 yılında aile şirketi olan Özyurtlar İnşaat'a adım atan Ebru Özyurt, bu güne kadar için geliştirdiği stratejilerle firmanın hem bilinirliğini hemde satışlarını arttırdı. Kadınların konut alım gücünü bildiklerini ve örnek daireleri hanımlara yönelik planladıklarını belirten Ebru Özyurt, "Projeye hanım ruhu değmeli. Çünkü evi aldıran kadın" diyor. 

Sare Çetinsaya

Sare Çetinsaya

WorkLand Yönetim Kurulu Başkanı Sare Çetinsaya, Eclipse Maslak içerisinde hayata geçirdiği tam donanımlı hazır ofis konseptiyle inşaat sektörüne adım attı. Farklı ve Altern atif bir ofis imkanı oluşturan Sare Çetinsaya, kadınların da erkekler kadar rahat çalışabilecekleri Workland'i hemcinslerinin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda geliştirdi. 

Seda Hercan

Seda Hercan

Dekon İnşaat Satış Koordinatörü Seda Hercan, daha önce Acarlar Şirketler Topluluğu, Sinpaş GYO, Şua İnşaat, Evre Group, Siyapı gibi pek çok inşaat firmasına emek verdi. Gayrimenkul dünyasını son derece iyi bilen ve yaptığı işin hakkını veren Seda Hercan, çalıştığı her projede farkını ortaya koymayı başardı. Her daim yüksek motivasyonu ile bir kadının neler yapabileceğini gösteren Hercan, 8 aydır görev aldığı Dekon İnşaat'ta da fark oluşturmaya devam ediyor.

Makbule Yönel Maya

Makbule Yönel Maya

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, gayrimenkul değerlemenin en önemli kadın aktörlerinden. 5 Mart 2013 tarihinden TSKB Gayrimenkul Değerleme Genl Müdürlüğü görevini üstlenen Makbule Yönel Maya, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama bölümünden 2003 yılında mezun oldu. SPK ve RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) lisanslı değerleme uzmanı olan Maya, kadın görüşünün gayrimenkul değerlemede ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

Füsun Yılmaz Phillipson

Füsun Yılmaz Phillipson

FYP Proje Geliştirme Pazarlama Kurucusu Füsun Yılmaz Phillipson, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Şehir Bölge Planlama Bölümü mezunu. 2000 – 2004 yılları arasında Kemer Country & Kemer Golf and Country Club'ta Başkan Vekilliği yapan Füsun Yılmaz Phillipson, 2004'ten beri ise kurucusu olduğu FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış'ta çalışmalarına devam ediyor. Yıllardır gayrimenkul sektörüne emek veren Phillipson, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı olarak görev alıyor.

Cansel Turgut Yazıcı

Cansel Turgut Yazıcı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 20 yıla yakın bir süredir gayrimenkul sektöründe ter döküyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olan Caınsel Turgut Yazıcı, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Sermaye Piyasaları ve Borsa Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2008 senesinden bu yana EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık adı ile kurucu ortağı olduğu lisanslı değerleme firması ile gayrimenkul değerleme sektöründe yer alıyor. Gayrimenkul sektörü ile ilgili yayınlanmış bir de kitabı da bulunan Yazıcı, şüphesiz inşaat sektörüne en çok emek verenler arasında.

Sema Gürün

sema gürün

3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün, 2011 yılından bu yana gayrimenkul projeleri geliştiriyor. Kale Kilit'in kurucusu Sadık Özgür'ün girişimcilik hikâyesini takip eden kızları Sema Gürün, Sefa Çizer ve Sedakat Özgür ortaklığında kurulan 3S Kale, hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiriyor. Gayrimenkul projeleri geliştirmek adına yolan çıkan Sema Gürün, inşaat sektöründe yönetim kurulu başkanı olan nadir kadınlarda. Gürün, "Şirketteki konumum itibariyle geç saatlere kadar ofiste kalabiliyoruz. Hafta sonlarımı ailemle birlikte geçirmekten keyif alıyorum." diyor.

Suzan Arar

Suzan Arar

Ofton İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Suzan Arar, uzun yıllardır inşaat sektöründe fikirleri ve satış teknikleriyle ön plana çıktı. Deneyimli bir satış yöneticisi olan Suzan Arar, erkek egemen inşaat sektöründe kadınların yıllarca çalışabileceğinin sembollerinden diyebiliriz. 

Fisun Kapki

fisun kapki

Mint İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Fisun Kapki, Mimar Sinan Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nü ikincilikle bitirdikten sonra iş dünyasına atıldı. Gayrimenkul dünyasına Tepe İnşaat'ta adım atan Fisun Kapki, daha sonra sırasıyla Saf Gayrimenkul Yorum İnşaat ve Nuhoğlu İnşaat'ta pazarlama ve satıştan sorumlu üst düzey yöneticilik pozisyonlarında görev yaptı. Son olarak Yedi Mavi Projesi'nde 2013-2016
yılları arasında Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Kapki, kadınların firma farketmeksizin inşaat sektöründe var olabileceğini gösterdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...