maritbet girişmaritbet
Ekspertiz raporlu gayrimenkuller daha hızlı satılıyor

Ekspertiz raporlu gayrimenkuller daha hızlı satılıyor

Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, gayrimenkulünü satmak isteyenler için ekspertiz raporunu hemen çıkarmanın satışı hızlandıracağını belirtti.

Ekspertiz raporlu gayrimenkulleri ciddi alıcılarla buluşturan Türkiye'nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, tapu satışında değerleme raporlarının mecbur olmasının getireceği fırsatları açıkladı. Ekspertiz raporuna sahip gayrimenkullerin daha hızlı satıldığını belirten Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, gayrimenkulünü satmak isteyenler için ekspertiz raporunu hemen çıkarmanın satışı hızlandıracağını belirtti.

Kurulduğu günden bu yana geliştirmiş olduğu platform ve teknoloji sayesinde kurumsal satıcıların ekspertiz raporlu gayrimenkullerini hızla nakde çevirmesini sağlayan Tapu.com, tapu satışında değerleme raporlarının mecbur olmasının alıcı ve satıcılara getireceği fırsatları açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın programında yer alan “taşınmaz değerleme sistemi” veritabanı çalışması bitirilene dek 2019 yılından itibaren tapu devri sadece lisanslı uzmanlar tarafından yazılmış ekspertiz raporu çıkartılarak yapılacak.

Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, “Yeni sisteme göre ekspertiz raporu tapu devir işlemlerinde zorunlu olacak, raporun sonradan sürpriz bilgiler açığa çıkartarak satışı bozacak bir rol üstlenmesinden ziyade önceden çıkartılarak içerdiği bilgiler ışığında daha hızlı alıcı bulunmasına katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Tüm satıcıların satış işlemini beklemeden ekspertiz raporunu çıkartmalarını ve o bilgiler ışığında satışa başlamalarını öneriyoruz. Tapu.com olarak, 3 yılı aşkın bir süredir ekspertiz raporları sayesinde bilgi ve fiyat şeffaflığı sağlayarak hızla alıcı bulabiliyoruz” diyor.

Tapu satışında hız rekoru

Tapu.com'da satılan tapuların ekspertiz raporuna sahip olduğunu ve buna paralel olarak da satılan her 5 tapudan 1'inin 15 gün içerisinde satışının gerçekleştirildiğini ve 24 saat içinde bile topladığı tekliflerle rekor sayılacak hızlarda tapu devri aşamasına geçebildiklerinin altını çizen Erşahin, “Gayrimenkul fiyatının şeffaf ve rekabetçi bir ortamda, alıcıların teklifleriyle belirlenmesini sağlıyoruz, şeffaf bir piyasada bilinçli alıcıların vereceği tekliflerle bir gayrimenkulün piyasa değerini bulabileceği düşüncesi üzerine 3 yıl önce kurduğumuz sistemde her gün işlem yapıyoruz” diyor.

Yeni sistem ile yıllık ortalama 2.5 milyon değerleme raporunun düzenleneceğini öngördüklerini belirten Emre Erşahin, taşınmazların gerçek değeri üzerinden satışına ilişkin uygulamanın kısa süre sonra yürürlüğe gireceğini, bu sebeple satıcıların ekspertiz raporlarını bir an önce çıkartması gerektiğini, bu sayede satış işlemine başladıklarında satışa dönme hızının artacağını vurgulayarak, hızlı rapor çıkartanın kazanacağı bir döneme girildiğinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yabancılar konutta İstanbul ve Antalya'yı tercih etti
  • 21.10.2020 10:06

Yabancılar konutta İstanbul ve Antalya'yı tercih etti

Koronavirüse rağmen Türkiye'de yabancılara konut satışı, eylül ayında yüzde 26.1 ...

Farklı illerden tapu devir işlemleri yapılabilecek
  • 14.09.2020 09:17

Farklı illerden tapu devir işlemleri yapılabilecek

Yeni düzenleme ile satış, bağış ve mal değişim işlemlerinde, taraflar farklı ill ...

Ekspertiz raporlu gayrimenkuller daha hızlı satılıyor
  • 05.12.2018 13:41

Ekspertiz raporlu gayrimenkuller daha hızlı satılıyor

Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, gayrimenkulünü satmak isteyenler için ekspe ...

Tapu işlemlerinin noterlere devri yolda
  • 07.06.2018 14:25

Tapu işlemlerinin noterlere devri yolda

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Tapu devir işlemlerini notelerimizin yapması husu ...

Tapu.com, emlak sektöründe dengeleri değiştirecek
  • 03.09.2015 15:17

Tapu.com, emlak sektöründe dengeleri değiştirecek

Gayrimenkul piyasasında şeffaflık getirmeyi planlayan tapu.com kurucu ve CEO’su ...