maritbet girişmaritbet
Ekonomide 4 yeni adım

Ekonomide 4 yeni adım

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'ye Yatırım, TPG Perspektifi Konferansında Türkiye ekonomisine ilişkin 4 yeni ve önemli adımı açıkladı

 

                1. YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRECEK YASA YOLDA

 Konferansın açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yabancı yatırımcıya dönük açıklamalarda da bulundu. Yapısal reformların, hükümetleri için önümüzdeki dönemin temel öncelikleri olduğunu vurgulayan Babacan, yatırım ortamım iyileştirmek için de şu an yeni bir yasa paketi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu paketin çok yakında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nc (TBMM) sevk edileceğini aktaran Babacan, yapısal sorunlara daha çok ağırlık vereceklerinin altını çizdi.


2. İSTANBUL'U FİNANS MERKEZİ YAPACAK TASARI GELİYOR

Başbakan Yardımcısı Babacan, üzerinde çalıştıkları ve yakında TBMM'ye sevk edilecek bir başka yasanın ise İstanbul'un uluslararası fınans merkezi haline gelmesi için çalıştıkları yasa olduğunu açıkladı. Mevcut finans merkezlerinin pek çoğunun kaçınılmaz bir şekilde önümüzdeki dönemde vergileri artırmak zorunda kalacağım söyleyen Babacan, Türkiye'nin ve İstanbul'un hem kendi iç piyasasıyla hem de çok geniş bir coğrafyaya hitap edebilmesinden dolayı büyük bir potansiyel taşıdığına dikkat çekti.


3. ORTA VADELİ PROGRAM  BUGÜN AÇIKLANACAK

 Maliye Bakam Mehmet Şimşek de Orta Vadeli Program (OVP) ve bununla ilişkili Orta Vadeli Mali Plan'ın (OVMP) bugün açıklanacağını söyledi. Mehmet Şimşek, dünyada önemli bir belirsizliğin bulunduğunu, şu anda yapılanların statik olmadığını, bu nedenle ortaya koydukları programların da aslında canlı organizma olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Mehmet Şimşek OVP içinde cok önemli yapısal reformların bulunduğunu kaydetti.


4. KAYITDIŞI İLE MÜCADELEDE YENİ EYLEM PAKETİ

Maliye Bakanı Şimsek'in önemli bir adım olarak üzerinde durduğu bir başka konu ise kayıtdışı ekonomi oldu. Kayıtdışı ile mücadele için yeni bir eylem planını bitirdiklerini belirten Şimşek, önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genelgesiyle bunun yayınlanmasını ümit ettiğini söyledi. Yeni eylem planının önemsediğini ifade oden Mehmet Şimşek, kayıtdışılığın sadece  bir vergi kaybı değil, haksız rekabetin de çok temel bir unsuru olduğunu kaydetti.

 

Dünya

Yorum Yaz