maritbet girişmaritbet
Ege ve Akdeniz 6.0’lık depremle sarsıldı!

Ege ve Akdeniz 6.0’lık depremle sarsıldı!

İzmir’e kadar Ege ve neredeyse tüm Akdeniz kıyısı, dün saat 15.44’te meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremle sarsıldı

Ege ve Akdeniz 6.0'lık depremle sarsıldı!

İzmir'e kadar Ege ve neredeyse tüm Akdeniz kıyısı, dün saat 15.44'te meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.Antalya, İzmir, Aydın, Denizli, Mersin ve Konya'nın yanısıra Yunanistan'ın Simi ve Rodos adalarında da hissedilen depremde büyük panik yaşandı, bazı binalarda hafif hasar oluştu.

AKDENİZ Bölgesi ile Ege ve İç Anadolu'nun güneyi dün öğleden sonra Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremle sallandı. Muğla'nın turistik ilçeleri Fethiye, Köyceğiz ve Marmaris'te şiddetli hissedilen deprem, Ölüdeniz'de hasara neden oldu. Muğla başta olmak üzere Antalya, İzmir, Aydın, Denizli, Mersin ve Konya'da da hissedilen deprem sırasında Ölüdeniz'de elektrikler kesildi, telefonlar sustu. Depreme denizde yakalanan turistlerle tatilciler sahile koşarken, kapalı yerlerde bulunanlar da sokaklara fırladı. Deprem, Yunanistan'ın Simi ve Rodos adalarında da hissedildi.

BABADAĞ'A KAYA DUVARI 

Ölüdeniz'deki bazı binalar ve apart otellerle Hisarönü'ndeki binaların duvarları çatladı, bazı binalarda bacalar yıkıldı. Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan kopan kayalar, zirveye giden yolu kapattı. Fethiye ilçe merkezi ile bazı köylerdeki binalarla, Marmaris'te bazı köy evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğu belirtilirken, kimsenin yaşamadığı harabe birkaç bina da yıkıldı.

ARTÇI ÜZERİNE ARTÇI

Diğer yandan Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde deprem nedeniyle korkan Ali Fuat İşitemiz birinci kattaki evinden balkonunda atlayarak yaralandı.

Merkez üssü Fethiye Ölüdeniz açıkları olan Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam etti. Saat 15.48'de 4.3, 15.49'da 4.9, 15.50'de 4.7, 15.57'de 3.6, 15.58'de 3.3, 16.01'de 3.7 büyüklüğünde sarsıntılar meydana geldi. Muğla'da dün de saat 17.33'te, merkez üssü Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Balcılar Köyü yakınları olan 4.2 şiddetinde bir deprem meydana gelmişti.

Kandilli Enstitüsü'nün merkez üssünü Ölüdeniz açıkları, derinliğini de 19.6 km olarak saptadığı 6.0 büyüklüğündeki depremde bazı binalarda hasar oluştu, panikle balkondan atlayan bazı vatandaşlar yaralandı.

VATANDAŞLAR GECEYİ SOKAKTA GEÇİRİYOR

Merkez üssü Fethiye Ölüdeniz açıkları olan 6,0 büyüklüğündeki deprem sonrası ilçede vatandaşlar geceyi açık alanlarda ve sokakta geçiriyor. Artçı sarsıntıların devam ettiği ilçede sabahlamak için park ve bahçeler seçildi. Kimi vatandaşlar çadır kurarken, kimileri ise yere serdiği halıların üzerinde geceyi geçirmeye hazırlanıyor.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Muğla Bodrum, 4.1 büyüklüğünde depremle sallandı!
  • 12.02.2022 09:43

Muğla Bodrum, 4.1 büyüklüğünde depremle sallandı!

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde depr ...

İzmir Urla'da 4,3 büyüklüğünde deprem!
  • 13.01.2022 09:16

İzmir Urla'da 4,3 büyüklüğünde deprem!

Ege Denizi'nde İzmir'in Urla ilçesi açıklarında saat 01.54'te 4,3 büyüklüğünde b ...

Deprem anı güvenlik kamerasında görüntülendi
  • 21.07.2017 10:30

Deprem anı güvenlik kamerasında görüntülendi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bil ...

Ege'deki deprem korkuttu!
  • 06.12.2011 16:42

Ege'deki deprem korkuttu!

Ege denizinde meydana gelen ve İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedi ...