maritbet girişmaritbet
Ege-Koop, 26 yılda 1.3 milyar dolarlık konut yatırımı yaptı

Ege-Koop, 26 yılda 1.3 milyar dolarlık konut yatırımı yaptı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 26 yıldır 1 milyar 320 milyon dolarlık yatırım hacmine ulaştıklarını söyledi. Aslan, "Geçtiğimiz yıl ise 150 milyonluk yatırım yaptık" diye konuştu

Kaynak: Pelin GÜNEŞ / Habertürk

Ege-Koop 27. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda güven tazeleyen Genel Başkan Hüseyin Aslan, faaliyete geçtikleri 26 yıldan bu yana 1 milyar 320 milyon dolarlık (2.1 milyar lira) yatırım hacmine ulaştıklarını açıkladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve kooperatif üyeleri katıldı.

41 PANEL DÜZENLEDİ

Genel Başkan Hüseyin Aslan, Ege-Koop'un 26 yıllık kurumsal yaşamında 100 bin kişinin sağlıklı bir ortamda insanca yaşam sürdürdüğü ve orta ölçekte 20 ilden daha büyük bir ili İzmir'e kazandırdığını söyledi. Ege-Koop'un sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 41 panel ve 18 eğitim seminerine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Aslan, "Ege-Koop'un 26 yıllık yatırım toplamı 1 milyar 320 milyon dolara ulaştı. 2010 yılında ise 150 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik" dedi.
 

PROJELERİ SIRALADI

Aslan, konut sektörü dışında gerçekleştirilecek projeleri şöyle sıraladı: "5 Mart günü Ayrancılar'daki Ege-Kent 4 alanı içinde Türkiye'nin ilk 'İhtisas Alışveriş Merkezi'ni törenle hizmete açacağız. Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bir konseptle Türkiye'nin ilk evlilik merkezi 'Dünya Evi'ni oluşturduk. Projemiz, 600-650 milyon dolarlık iş hacmine sahip olan yüzde 75'i İzmir'de üretilen, 30 milyon dolarlık ihracatın da İzmir'den yapıldığı gelinlik sektörünün ve ihracatının merkezi olacak. Dünya Evi Projesi'nden 250 bin kişinin yararlanacağı öngörülmektedir.


Yine Gediz Üniversitesi Rektörü ile yaptığımız görüşme sonucu 'öğrenci Köyü' kurmanın yanı sıra Menemen Villakent'teki sportif ve sosyal donatı alanlarının da ortak kullanımı konusunda prensip kararına vardık." TOKİ'nin, İzmir'in kentsel sorununa çözüm getirmekten uzak bir uygulama içinde olduğunu dile getiren Aslan, hükümetin Ankara gibi İzmir için de özel bir 'kentsel yenileme yasası' çıkarması gerektiğini söyledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz