maritbet girişmaritbet
Dünyanın en büyük varlık fonu BlackRock, Türkiye’de ofis açacak

Dünyanın en büyük varlık fonu BlackRock, Türkiye’de ofis açacak

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock, Türkiye’de ofis açmayı planlıyor. Blackrock’ın Halkbank ve Emlak GYO’da hissesi bulunuyor

4.5 trilyon dolarlık fon yönetimi ile dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock, Türkiye'de ofis açacak. BlackRock EMEA Bölgesi iShares Satış Direktörü Leen Maijaard, Güney Afrika, İsrail ve Türkiye'ye odaklandıklarını belirterek “Güney Afrika'da ofisimiz var ve daha da büyüteceğiz. İkinci sırada İsrail yer alıyor. İsrail'de ofis açacağız. Onun ardından da Türkiye'de ofis açmayı planlıyoruz” diye konuştu. Saxo Capital Markets Menkul Değerler AŞ Ülke Başkanı Egemen Kaya ise “Özellikle Türk yatırımcılarının iShares MSCI Turkey ve gelişmekte olan piyasalar hisselerine yoğun ilgi göstereceğini düşünüyorum. Artık Türk piyasalarını nispeten Amerika saatlerinde de işlem görür hale getiriyoruz diyebiliriz. Uluslararası piyasalarda işlem yapan yatırımcıların Türkiye'deki ilk ve tek adresi olma hedefimize altyapımızı ve ürün yelpazemizi genişleterek devam edeceğiz” diye konuştu.

4.5 trilyon dolarlık fon yönetimi ile dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock, Türkiye'de ofis açmayı planlıyor. BlackRock EMEA Bölgesi iShares Satış Direktörü Leen Maijaard, Güney Afrika, İsrail ve Türkiye'ye odaklandıklarını ifade ederek, “Güney Afrika odağımızda. Orada ofisimiz var ve daha da büyüteceğiz. İkinci sırada İsrail yer alıyor. İsrail'de ofis açacağız. Onun ardından da Türkiye'de ofis açmayı planlıyoruz” diye konuştu. Maijaard, süreye ilişkin bilgi vermedi.

Saxo Bank'ın Türkiye iştiraki Saxo Capital Markets Menkul Kıymetler'in BlackRock'ın kurduğu ve yöneticisi olduğu farklı borsalarda işlem gören yatırım fonlarını Türk yatırımcısına sunmasına yönelik düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Maijaard, 1 milyar dolar Türk hisse senedine yatırım yapan 2 tane ETF'lerinin bulunduğunu, iShares MSCI Turkey fonlarının 500 milyon dolarlık fon olduğunu ifade etti. Gelişen ekonomilere karşı nötr olduklarını aktaran Maijaard, Türkiye'ye karşı daha ılımlı olduklarını kaydederek “Türk, Çin ve Hindistan piyasasını tercih ederiz” dedi. Yatırımcılara 30 binden fazla uluslararası yatırım aracını tek bir hesap ve tek bir platform üzerinden online olarak sunan Saxo Capital Markets Menkul Değerler, dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock'ın kurduğu ve yönettiği farklı uluslararası borsalara kote borsa yatırım fonlarını online platform üzerinden kurumsal ve bireysel yatırımcı ile buluşturuyor. Saxo Capital Markets, SaxoTrader işlem platformu üzerinden Türk yatırımcılarının New York, Londra, Amsterdam gibi birçok farklı borsada işlem gören BlackRock yatırım fonlarında işlem yapmasını sağlıyor.

Tüm ürünler tek platformda

Sözkonusu işbirliği ile Saxo Capital Markets'in BlackRock yatırım fonlarının yatırımcıya ulaşmasında en önemli kanallarından biri olacağını vurgulayan Saxo Capital Markets Menkul Değerler AŞ Ülke Başkanı Egemen Kaya, “Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alım programı danışmanı olarak atadığı BlackRock şirketinin kurucusu ve yöneticisi olduğu ve uluslararası birçok borsada hisse senedi mantığı ile işlem gören Borsa Yatırım Fonlarını diğer ürünlerimiz ile beraber tek platformdan sunacağız. Özellikle Türk yatırımcılarının iShares MSCI Turkey ve gelişmekte olan piyasalar hisselerine yoğun ilgi göstereceğini düşünüyorum. Artık Türk piyasalarını nispeten Amerika saatlerinde de işlem görür hale getiriyoruz diyebiliriz. Uluslararası piyasalarda işlem yapan yatırımcıların Türkiye'deki ilk ve tek adresi olma hedefimize altyapımızı ve ürün yelpazemizi genişleterek devam edeceğiz” diye konuştu.

300 fon işlem görecek

Türkiye'de ilk kez online bir platformda 300 tane fonun işlem göreceğini bildiren Kaya, “Bizim beklentimiz büyük. Aile şirketlerinin aile ofisleri ve portföy yönetimiyle Türkiye'ye derinlik getirmek” diye konuştu. Yatırımcılara 30 binden fazla uluslararası finansal enstrümanı tek bir platform üzerinden online olarak sunan Saxo Capital Markets Menkul Kıymetler, böylece yatırımcının New York Borsası'nda işlem gören iShares Türkiye Borsa Yatırım Fonu, MSCI Türkiye Fonu gibi Black Rock borsa yatırım fonlarına (ETF - Exchange Traded Funds) kolayca ulaşmasını sağlıyor.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Milas-Bodrum Havalimanı’nda yangın!
  • 30.06.2021 16:20

Milas-Bodrum Havalimanı’nda yangın!

Milas-Bodrum Havalimanı’nda kısa süreli yangın nedeniyle havalimanındaki sisteml ...

Fawori Boya'dan boya ustalarına hediye yağmuru!
  • 25.04.2021 07:45

Fawori Boya'dan boya ustalarına hediye yağmuru!

Fawori Dünyam 16 ilde 5.000 ustaya Bi’ Dünya Sürpriz Bi’ Dünya Fırsat’la ulaştı. ...

TÜRKÇİMENTO, sektörün ilk sanal konferans ve fuarını düzenliyor
  • 20.04.2021 17:10

TÜRKÇİMENTO, sektörün ilk sanal konferans ve fuarını düzenliyor

TÜRKÇİMENTO, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve ...

Halkbank, yeniden Mitsubishi Heavy'i seçti
  • 07.03.2021 08:00

Halkbank, yeniden Mitsubishi Heavy'i seçti

Form MHI Klima Sistemleri, 2020 yılının ardından 2021’de de Halkbank’ın Split Kl ...

LG InstaView buzdolapları ile 2021'de daha çok hijyen!
  • 29.12.2020 07:45

LG InstaView buzdolapları ile 2021'de daha çok hijyen!

InstaView Door-in-Door ve UVnano ile, daha fazla hijyen, kusursuz stil ve LG’nin ...

Sağlıklı yapılar için beton takip sistemi!
  • 17.12.2020 09:18

Sağlıklı yapılar için beton takip sistemi!

Bursa Beton, sağlıklı yapıların devamlılığı için beton takip sisteminin kullanım ...