maritbet girişmaritbet
Dünyanın en büyük depreme hazırlık projesi İSMEP

Dünyanın en büyük depreme hazırlık projesi İSMEP

Dünyadaki büyük yatırımları anlatacak olan belgeselin çekimlerine başlayan CNN International, İstanbul’dan İSMEP Projesini seçti. Marmaray ve Sabiha Gökçen Havaalanı gibi projelere de yer verilecek olan belgeselde, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen İSMEP Projesi anlatılacak

 


 
 
İSMEP Projesini İstanbul'un dev projesi olarak lanse eden CNN International, proje kapsamında şu an faal olarak çalışmalara devam edilen 150 şantiye arasından Paşabahçe Devlet Hastanesi güçlendirme çalışmalarına yer verdi.
Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde gün boyu süren çekimlerde İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Genel Direktörü Kazım Gökhan Elgin, projeyi ve projede gelinen aşamayı anlattı.
 
Paşabahçe Devlet Hastanesi'nin depreme karşı güçlendirme çalışmasının, İSMEP Projesi kapsamında yürütülen 150 proje arasından sadece biri olduğunu aktaran İPKB Genel Direktörü Kazım Gökhan Elgin, hastanede sadece depreme karşı güçlendirme çalışması yapılmadığını, aynı zamanda yeni bölümlerin de inşa edildiğini söyledi.
İSMEP projesinin dünyadaki en büyük depreme hazırlık projesi olduğunu söyleyen Elgin, projenin Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağlanan 610 milyon Avro'luk kredi ile 2006 yılında başlatıldığını ve 2014 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini, özellikle eğitim binaları, sağlık tesisleri, yurt ve sosyal hizmet binaları ve idari binaların bu kapsamda ele alındığını açıkladı.
 
(*) CNN International'ın hazırladığı ve Dünya'daki büyük projeleri konu alan belgesel 7 Temmuz'da yayınlanmaya başladı. İSMEP Projesinin yer aldığı bölüm ise 13 Temmuz 2010 tarihinde yayınlandı.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz