maritbet girişmaritbet
Dünya Su Günü’nde uzmanlar buluşuyor.

Dünya Su Günü’nde uzmanlar buluşuyor.

Dünya Su Günü’nde dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce bilim insanı, akademisyen ve uzman İstanbul’da buluşuyor

  Dünya Su Günü'nde dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce bilim insanı, akademisyen ve uzman İstanbul'da buluşuyor. Kültür başkenti İstanbul'un sahip olduğu eşsiz su medeniyeti, 22-24 Mart 2012 tarihlerinde Topkapı Eresin Otel'de yapılacak

 Uluslararası Su Birliği Eski Medeniyetlerde Su ve Atıksu Teknolojileri Konferansı ile gündeme getiriliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliği'nde düzenlenen konferansın organizasyon komitesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İTÜ, Su Vakfı, IWA  (Uluslararası Su Kuruluşu), IWHA (Uluslararası Su Tarihi Kuruluşu), İBB, DSİ, İSKİ ve Adell Armatür bulunuyor.  

  

Uluslararası Su Birliği (International Water Association-IWA) Eski Medeniyetlerde Su ve Atık Su Teknolojileri Çalışma Grubu'nun 3 yılda bir düzenlediği Eski Medeniyetlerde Su ve Atıksu Teknolojileri Konferansı, İTÜ'nün öncülüğünde gerçekleştirilen girişimler sonucunda bu kez İstanbul'da düzenleniyor.

 İstanbul gibi çok eski su kültürüne sahip bir şehirde, böyle büyük bir organizasyonun düzenlenecek olması önemli bir başarı olarak görülüyor. Orman ve Su Bakanlığı, İTÜ, Su Vakfı, IWA  (Uluslararası Su Kuruluşu), IWHA (Uluslararası Su Tarihi Kuruluşu), İBB, DSİ, İSKİ ve Adell Armatür etkinliği destekliyor. Dünyanın bir çok ülkesinden 500 civarında  akademisyenin katılımcı olacağı konferansta hem insanlığın su ve atıksu ile ilgili teknolojik tarihine hem de geçmişin tecrübeleri vasıtasıyla geleceğin su ve atıksu sistemlerine ışık tutulması planlanıyor. 

Dünya Su Günü Resmi Kutlaması

Eski Medeniyetlerde Su ve Atıksu Teknolojileri Konferansının ilk gününde Dünya Su Günü Türkiye resmi kutlamaları da gerçekleştirilecek. Su kültürünün yaşatılması ve su kullanım bilincinin artırılması için mesajlar verilecek. Konferansta eski medeniyetlerde  su kaynakları, su kemerleri, su kanalları, sarnıçlar, çeşmeler, sebiller, hamamlar hakkında  başta  su yapılarının mimarisi  olmak üzere, su ve atıksuda kullanılan metodlar, kullanılan malzemeler, suyun paylaşımının sosyolojik ve sosyoekonomik açıdan incelenmesi, eski medeniyetlerdeki su ve hamam  kültürleri  gibi konular bütün yönleriyle ele alınacak. 

Konferansta ele alınacak bazı başlıklar şöyle:

Eski medeniyetlerde su ve atıksu yönetiminde metodlar, pratikler ve teknikler        

Eski medeniyetlerde yeraltı suyu kaynakları, sarnıçlar, karezler ve kuyular·        

Eski medeniyetlerde şehir su dağıtım sistemleri        

Eski medeniyetlerde atıksu ve yağmur suyu yönetimi·        

Asırlar boyunca kemerlerin ve benzer teknolojilerin gelişimi       

Modern su ve atık su teknolojilerinde geçmişin etkileri·       

 Eski medeniyetlerde suyun sosyo-ekonomik rolü 

Konferansta ayrıca, ADELL Armatür su kültürüne ilişkin eserler sergisi ve Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ise suyla ilgili arşiv belgelerinin poster sergisi düzenleyecek.

 Etkinliğin son günü olan 25 Mart'ta, İstanbul'un tarihi su yapılarına teknik gezi düzenlenecek.  

 

Yorum Yaz