maritbet girişmaritbet
Dünya boya sektörünün kalbi Eylül’de İstanbul’da atacak

Dünya boya sektörünün kalbi Eylül’de İstanbul’da atacak

Boya Sanayicileri Derneği’nin (BOSAD) öncülüğünde hayata geçirilecek olan paintistanbul 2010 Fuarı, 23 – 26 Eylül 2010 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek

 


Avrupa'nın 6. büyük boya sektörü konumundaki Türk boya endüstrisi, 23 – 26 Eylül 2010 tarihlerinde dünyanın dört bir yanından boya ve hammadde üreticilerini İstanbul'da ağırlamaya hazırlanıyor. Boya Sanayicileri Derneği'nin (BOSAD) öncülüğünde hayata geçirilecek olan paintistanbul 2010 Fuarı, 23 – 26 Eylül 2010 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek. Avrupa'nın en büyük boya şirketlerinin katılacağı fuar ile aynı tarihte bir de kongre gerçekleştirilecek.
 
“Renklere Dair Her Şey” sloganıyla, boya sektörünün tüm taraflarını buluşturacak olan paintistanbul Fuarı'na, 200'den fazla firma ve temsilciliğinin yanı sıra 50 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. Fuarın sürprizi ise Avrupa Boyacılar Birliği'nin (CEPE) Genel Kurul toplantısını bu sene ilk kez Türkiye'de yapacak olması. Avrupa boya üreticileri ve ithalatçılarını temsil eden CEPE'nin Genel Kurul Toplantısı'nın Türkiye'de gerçekleşecek olması, hem ilk kez toplantının Avrupa Birliği dışında yapılması hem de Avrupalı boya devlerinin Türkiye'ye duydukları ilgiyi göstermesi açısından önemli.
 
BOSAD'ın sektöre yönelik en önemli hedeflerinden biri, “Türkiye'yi Avrupa'nın yeni üretim üssü” yapabilmek. Dernek, Avrupa Birliği'nde üretim zorlaşırken, yeni üretim merkezleri arayan Avrupalı şirketlerin rotasını Türkiye'ye çevirmek için çalışıyor. İşte paintistanbul Fuarı bu açıdan da büyük önem taşıyor.

Paintistanbul 2010 kapsamında düzenlenecek kongreye ise, sektörün dünya çapında isimleri konuşmacı olarak katılacak. Kongre kapsamında; boya, vernik, mürekkep, yapıştırıcılar, boya hammaddeleri ve yardımcı maddeler, yeni boya türleri, teknolojik gelişmeler ve boyanın sanayide uygulama yöntemleri gibi sektörel konular hakkında sunumlar yapılacak. Kongre programı ve etkinlikleri; üniversiteler, araştırma kurumları, boya üreticileri, hammadde sağlayan kuruluşların yanı sıra sektörün entegre olduğu inşaat, metal, otomotiv, beyaz eşya, gemi ve diğer sanayilerden katılımcılara yönelik olarak düzenlenecek.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz