maritbet girişmaritbet
Double Park Residence'ın bir kısmını, Orta Doğulu bir yatırım grubu satın aldı

Double Park Residence'ın bir kısmını, Orta Doğulu bir yatırım grubu satın aldı

Mukabiliyet Yasası'nın ardından emlak sektörüne artan yabancı ilgisi İstanbul'un "marka değerini" hızla arttırıyor

Bu ilginin en büyük örneklerinden biri de Double Park Residence'ta yaşandı. Orta Doğulu bir yatırım grubu, projedeki konutların önemli bir kısmını satın aldı. Hemen her sektörde yabancı yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Türkiye, özellikle emlak sektöründe yeni bir yatırım ivmesi yakaladı. Yabancılara konut satışını kolaylaştıran Mukabiliyet Yasası'nın da etkisiyle başta İstanbul olmak üzere gözde emlak bölgelerinde yabancıların yatırımları artmaya başladı. Detaylı araştırmalar sonucu yatırımlara karar veren yabancıların son dönemde en büyük yatırımlarından biri de Mahmutbey'de yükselmeye devam eden Double Park Residence'a oldu. 2 kuleden oluşan projenin 1 kulesine talip olan Orta Doğulu bir yatırım grubu, projenin önemli bir kısmını satın aldılar.

Talebin Bir Kısmı Karşılanabildi

Yabancı yatırımcıların projenin hemen hemen yarısına talip olduklarını ancak projede dengeleri korumak adına yalnızca bir kısmına yanıt verebildiklerini belirten Nanda Yapı Pazarlama Müdür Bahar Uzun, yabancı yatırımcıların yeni yatırımlar için kendilerinden danışmanlık hizmeti de talep ettiklerini dile getirdi.

Özellikle Arap yatırımcıların uzun vadeli yatırımlara odaklandıklarını anlatan Bahar Uzun;"Uzun bir süredir İstanbul'daki projeleri yakından takip ettiklerini biliyoruz. Bireysel yatırımcılar ağırlıklı olarak yazlık amaçlı konut satın alıyorlar. Büyük sermayedarlar ise dünyanın pek çok yerinde yatırım yapan gruplar. Son aylarda daha yoğun bir talep var. Konuştuğumuz tüm yatırımcılar İstanbul'un geleceğine güvendikleri için Türkiye'yi tercih ettiklerini söylüyorlar. Bu konuda çok profesyoneller ve ne istediklerini çok iyi biliyorlar. Aylarca tüm yönleriyle projeyi, konumunu, şehrin uzun vadeli planlamasını araştırıyorlar. Bizi tercih etmelerinden de ayrıca mutlu olduk."

"Marka Şehir" Yabancı Yatırımcı ile Olunur

Yabancıların belli oranda şehirlere ve emlak sektörüne yatırım yapmasının çok önemli olduğunun altını çizen Bahar Uzun şöyle devam etti: "Nasıl ki yabancıların Türkiye'de fabrika kurmalarına seviniyorsak konut almalarına da sevinmeliyiz. Kamuoyunda zaman zaman yanıltıcı haberler çıkıyor ve vatandaşlar yanlış yönlendiriliyor. Türk zenginlerinin, ünlülerin Londra, New York gibi şehirlerde konut almaları sık sık haber olur. Bu haberler de o şehirlerin 'marka şehir' olmasına katkıda bulunur. Dünyaca ünlü zeginlerin, Holywood yıldızlarının İstanbul'dan ev almaları, büyük paralar harcasanız bile yapamayacağınız bir reklamdır. Biz de bu reklamın en iyi şekilde yapılması için çaba harcıyoruz" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Double Park Residence tanıtım filmi yayında
  • 12.02.2014 11:14

Double Park Residence tanıtım filmi yayında

Nanda Yapı tarafından hayata geçirilmekte olan Double Park Residence projesinin ...

Double Park Residence örnek daire videosu yayında
  • 14.11.2013 12:05

Double Park Residence örnek daire videosu yayında

Güneşli'de inşa edilen Double Park Residence projesinin örnek dairesini emlaktas ...

Double Park Residence örnek daire görselleri
  • 13.11.2013 16:55

Double Park Residence örnek daire görselleri

Double Park Residence satış ofisinde bulunan 1+1 dairesinden kareler. ...

Double Park Residence projesinin inşaatı ne durumda?
  • 14.02.2013 09:26

Double Park Residence projesinin inşaatı ne durumda?

Keleşoğlu ve Nanda Yapı ortaklığında hayata geçirilen Double Park Residence proj ...

Double Park Residence foto galerisi için tıklayın!
  • 21.01.2013 13:21

Double Park Residence foto galerisi için tıklayın!

Nanda Yapı ve Keleşoğlu ortaklığında inşa edilen Double Park Residence projenini ...

N Residence Güneşli’nin görselleri belli oldu!
  • 09.01.2015 11:43

N Residence Güneşli’nin görselleri belli oldu!

Güneşli'deki konut projelerine bir yenisi daha ekleniyor. N Residence, Kemerbur ...