maritbet girişmaritbet
Dönüşüm, adliye sarayı ve metro fiyatları arttırdı!

Dönüşüm, adliye sarayı ve metro fiyatları arttırdı!

Eva Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Müdürü Deniz Şahinkaya, Kartal ilçesindeki üç önemli yatırımın bölgeye etkisini değerlendirdi.

Eva Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Müdürü Deniz Şahinkaya, son yıllardaki kentsel dönüşüm projeleri,  yenilenen sanayi arazileri, Anadolu Yakası Adalet Sarayı ve Kadıköy-Kartal metro hattının hizmete açılmasının Kartal'ın değerini artırdığını söylüyor. Şahinkaya Kartal'ın aynı zamanda, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren'in son durağı olarak tasarlanan Pendik'e, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ve Tuzla'da inşa edilen dev marina projesine yakın konumu ile de yüksek yatırım potansiyeli taşıdığını belirtiyor.

Son yıllarda kentsel dönüşümün gündeme gelmesiyle konut yatırımcılarının sanayi alanlarını ve eski konutları lüks konut projelerine veya ev-ofislere dönüştürmeye başladığını belirten Şahinkaya, ilçenin siluetinde oldukça değişiklik meydana geldiğini söylüyor. Şahinkaya, bölgenin metro hattına sahip olmasının, ada manzarasının, sahile, D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'na yakınlığının tercih edilmesindeki en önemli etmenler olduğunu belirtiyor. 

Metro ve Adliye Sarayı fiyatları arttırdı

Metronun ilçeye gelmesinden ve Adliye Sarayı'nın açılmasından önce 2011 yılında D-100 Karayolu ile Tem Otoyolu arasında daire birim metrekare fiyatlarının 1.500-TL/m2 ile 4.450.-TL/m2 arasında değişirken, günümüzde bu fiyatların 3.000.-TL/m2 – 6.800.-TL/m2 seviyelerine ulaştığını söyleyen Şahinkaya; “Yine 2011 yılında D 100 Karayolu ile sahil yolu arasında daire birim metrekare satış rakamları 1.600.-TL/m2 ile 5.700.-TL/m2 arasında değişirken, 2014 yılı itibariyle bu rakamların 4.000.-TL/m2 – 13.400.-TL/m2 seviyelerine ulaştığı gözlemledik. Bahsedilen projelerin nitelikleri arasında farklılıklar olsa da fiyatların artışındaki asıl etmen yeni alt yapı projeleri ve Adliye Sarayı'nın bu bölgede konumlanmasıdır. Aynı konut projelerinin 2011 yılı satışları ile günümüzdeki satışları kıyaslandığında ise %60'lara varan artışlar yaşandığı görülmektedir” diyor.

Yatırım için acele edilmeli

Kartal bölgesinde geliştirilen ulaşım projeleri ile kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasından sonra fiyat artışının normal seviyelerde seyredeceği uyarısında bulunan Şahinkaya, “Kartal İlçesi özellikle bünyesinde bulundurduğu sanayi alanlarının Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde konut alanlarına dönüşmesi sayesinde yepyeni bir çehreye bürünüyor. Hem kentsel dönüşüm, hem altyapı çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını oldukça arttırdı” ifadelerini kullanıyor. 

Havaray projesiyle Kartal-Kaynarca metro hattının hizmete girmesinden sonra fiyatların daha da artacağını ifade eden Şahinkaya, “Ancak havaray ve ve Kartal-Kaynarca metro hattı projesinden sonra artık fiyat yükselişleri normal seyrinde devam edecektir. Yani yatırımcıların havaray ve metro projesi hizmete açılmadan önce bu altyapı projelerinin yakınlarında yatırım yapmaları gerekmektedir. Daha sonra yapılan yatırımlar beklendiği kadar kar getirmeyecektir.” şeklinde konuşuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kartal-Kaynarca metro hattı ne zaman açılıyor?
  • 11.12.2015 15:52

Kartal-Kaynarca metro hattı ne zaman açılıyor?

Anadolu yakasının ilk metrosu Kadıköy - Kartal metro hattının devamı olan Kartal ...

Dönüşüm, adliye sarayı ve metro fiyatları arttırdı!
  • 07.04.2015 10:54

Dönüşüm, adliye sarayı ve metro fiyatları arttırdı!

Eva Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Müdürü Deniz Şahinkaya, Kartal ...