maritbet girişmaritbet
Doka Unikit ile trafikte inşaat çilesine son!

Doka Unikit ile trafikte inşaat çilesine son!

Dünyanın önde gelen kalıp ve iskele üreticilerinden Doka, yeni ürünlerini 5. İskele Kalıp Fuarı’nda görücüye çıkardı.

Doka, fuarda şehir içindeki köprü ve viyadük projelerine yönelik yeni geliştirilen “Doka UniKit” sistemi ile trafikte aksamaya sebep olmadan inşaat yapılabilecek. Böylece hem zaman hem de benzin tasarrufu ile ekonomiye katkı sağlanacak.

Uzman mühendis kadrosu ile projeye özel mühendislik hizmeti ve çözümler sunan Doka Türkiye'nin 2016 yılını çift haneli büyüme ile kapatacağını belirten Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay, 2017 yılında da çift haneli bir büyüme hedeflediğini söyledi.

Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay fuarda tanıttıkları UniKit'le ilgili “Viyadük inşaatlarında ya yol tamamen kapatılıyor ya da trafik farklı bir yöne yönlendiriliyor, bunun sonucu değişen yol güzargahları nedeniyle uzayan yollar zaman ve benzin tüketimimizi arttırarak ekonomiye zarar veriyor. Yeni geliştirdiğimiz bu sistem ile trafikte aksamaya sebep olmadan inşaat yapılabilecek. Böylece hem zaman hem de benzin tasarrufu ile ekonomiye katkı sağlanıyor. Yurtdışında başarı ile uygulanan sistem yoğun şehir trafiği olan İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde satışa sunuldu. 

unikit

Türkiye'ye 78 milyon TL'lik yatırım

Kiralama parkına yönelik 78 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını da ifade eden Özatay, “2017 yılında yeni bölgelere de yatırım yaparak faaliyetlerimizi arttıracağız. Kiralamaya firmalar çok büyük ilgi gösterdi. 2016'da kiralama parkımıza yönelik toplam 78 milyon TL'lik yatırım yaptık. 2017 yılında da 10 milyon Euro yatırım yapmayı planlıyoruz. Böylece doğrudan dış yatırım sağlamış olduk. Kiralama parkımızın ekonomik büyüklüğü 100 milyon TL. Bu yatırımın tamamını ürün satın alması oluşturdu. Kiralık ürün parkımızı büyüterek Gebze'deki fabrikamızın içerisinde bir depo alanı kuruyoruz. Bu yatırım depo alanımızın yüzde 20'sini oluşturacak. 2017 Mart ayında faaliyete geçecek” dedi.

İnşaatlarda yüksekte güvenli çalışma

Özatay, şu anda Türkiye genelindeki yaklaşık 130 şantiyede Doka ürünlerinin kullanıldığına vurgu yaptı. İstanbul'daki yüksek katlı projelere yönelik sundukları Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi'nin büyük bir ilgi gördüğünü belirten Özatay, İstanbul dışında Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden de yoğun talep aldıklarını söyledi. 

Özatay “Kalıbı bir lego olarak düşünmek gerek. 40 bin farklı ürünün bir araya gelmesinden oluşuyor. Yüksek katlı projelerde en çok tercih edilen ürünümüz Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi'dir. Türkiye'ye ilk defa Doka tarafından getirilen ürün, sistemin sağladığı boşluksuz kaplama sayesinde her yükseklikte güvenle çalışma yapılabiliyor. Boşluksuz kaplama sağlayan sistem sayesinde şantiye personeli düşmekten, rüzgar ve hava şartlarından korunur. Sistem sürekli binaya göre yönlendirildiği için kule vinçlerin çalışamadığı yüksek rüzgar hızlarında dahi tırmanma işlemi hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca artan güvenlik hissi nedeniyle şantiyeler daha yüksek üretkenlikle çalışabiliyor. Hidrolik sistem sayesinde, sistem kat tamamlandığında bir üst kata otomatik tırmanma sağlayabiliyor ve vinç kapasitesinden de tasarruf edilmiş olunuyor. Doka, koruma perdelerinin ön montajını da kendisi gerçekleştirerek firmaya büyük maliyet avantajı ve zaman tasarrufu sağlamış oluyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elyaf ve plastik atıklar kumaşa dönüşüyor
  • 12.09.2020 11:20

Elyaf ve plastik atıklar kumaşa dönüşüyor

Elyaf ve plastik atıklarının geri dönüşümüyle elde edilen recycled kumaşlar, hem ...

Gitar şeklindeki Hard Rock Hotel yıl içinde tamamlanacak!
  • 18.01.2019 12:49

Gitar şeklindeki Hard Rock Hotel yıl içinde tamamlanacak!

Dünyanın ilk gitar şeklindeki binası olacak Hard Rock Hotel-Casino, Doka tarafın ...

Pazarkapı tarihi dokusunu yeniden kazanacak
  • 18.11.2018 01:08

Pazarkapı tarihi dokusunu yeniden kazanacak

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Pazarkapı Mahallesi'ndeki 6 tarihi bina reko ...

Stratejik konuma sahip Kömürhan Köprüsü, 2019’da tamamlanıyor
  • 17.09.2018 12:55

Stratejik konuma sahip Kömürhan Köprüsü, 2019’da tamamlanıyor

Dünya’da 4. Türkiye’de ilk olan Kömürhan Köprüsü ile Doka, Türkiye’de ilklere im ...

Doka 2018’de yatırımlarını artırmaya devam ediyor
  • 21.02.2018 11:12

Doka 2018’de yatırımlarını artırmaya devam ediyor

Dünya çapında ahşap işletme atölyesi olarak faaliyet gösteren Doka, 2018 yılında ...

Doka, betonarme yapılardaki liderliğini artırıyor!
  • 22.08.2017 15:27

Doka, betonarme yapılardaki liderliğini artırıyor!

Endüstriyel kalıp sistemleriyle dikkat çeken Doka, hayal gücünü zorlayan betonar ...