maritbet girişmaritbet
Diyarbakır'a 250 milyon liralık kompleks!

Diyarbakır'a 250 milyon liralık kompleks!

Spor tesislerinin yetersizliği nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Diyarbakır'ın bu sorunu, yapımı planlanan dev spor tesisiyle sona erecek

Spor tesislerinin yetersizliği nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Diyarbakır'ın bu sorunu, yapımı planlanan dev spor tesisiyle sona erecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında yapılan protokol uyarınca içinde stadyum, kapalı yüzme havuzu, atış poligonu, gençlik merkezi, spor salonu, antrenman sahası, tenis kortu ve sentetik sahanın da yer alacağı modern bir tesis kurulacak.

Yaklaşık 42 yıl önce inşa edilen 13 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Atatürk Stadyumunun yerine 30 bin seyirci kapasiteli yeni bir stadyumun yapılması için uzun süredir başlatılan çalışmada büyük mesafe kat edilirken, bu proje, kapalı yüzme havuzu, atış poligonu, gençlik merkezi, spor salonu, antrenman sahası, tenis kortu, sentetik saha, idare binası ve lojmanların da dahil edilmesiyle büyük bir kompleks haline dönüştürüldü.

Atatürk Stadı TOKİ'ye devredilecek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın spor tesisi sıkıntısının giderilmesi ve vatandaşlara kaliteli mekanda spor yapma imkanı sunmak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Bu kapsamda, Seyrantepe Spor Kompleksi'nde önceki yıl yapımına başlanan 6 bin 200 seyirci kapasiteli salonun tamamlandığını kaydeden Umut, salonun önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini kaydetti.

Umut, Yenişehir ilçesinde 51 bin metrekare üzerinde yer alan Diyarbakır Atatürk Stadı ile yanındaki Ziya Gökalp Spor Salonu, Gençlik Merkezi ile Atış Poligonu'nun, imzalanan protokol uyarınca Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) devredileceğini bildirdi. Abdüllatif Umut, bunun karşılığında TOKİ'nin, Kayapınar ilçesinde 340 bin metrekare üzeGençlik ve Spor Bakanlığı, Diyarbakır'da 250 milyon liraya mal olacak bir spor kompleksi yapacak.

rinde yaklaşık 30 bin kişilik stadyum, 8 bin kişilik spor salonu, kapalı yüzme havuzu, açık ve kapalı atış poligonu, gençlik merkezi, antrenman sahası, tenis kortları, sentetik 4 saha ve hizmet binasının da içerisinde bulunduğu modern kompleks yapacağını vurguladı.

50 yıllık ihtiyacı karşılayacak Zaman içerisinde kompleksin bulunduğu yerde bireysel spor alanlarının da dahil edileceğini bildiren Umut, Diyarbakırlıları spora yönlendirmek için altyapıya çok büyük önem verdiklerini söyledi. Nüfusunun büyük kısmını çocuk ve gençlerin oluşturduğu Diyarbakır'ın, aldığı göçle hızla büyüdüğünü anlatan Umut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nüfusunun 1 milyon 570 bine ulaştığı ilimizde maalesef spor yapan vatandaşlarımızın sayısı çok yetersiz. Diyarbakır'da sadece 25 bin lisanslı sporcu bulunurken, bunun ancak 4 bini faal olarak spor yapıyor. Bu sayıyı hızla artırmak, özellikle çocuk ve gençleri spora yönlendirmek için tesise ihtiyacımız var. Kayapınar ilçesinde yapılacak bu kompleks, bu anlamdaki sıkıntıyı ortadan kaldıracak.

Bu kompleks, aynı zamanda Diyarbakır'ın 50 yıllık spor mekanı ihtiyacını da karşılayacak. Bu tesis, Türkiye'nin örnek tesislerinden biri olacak. Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Vali Mustafa Toprak projeye çok büyük önem veriyor. Kompleksin önümüzdeki ay yapım ihalesinin tamamlanması hedefleniyor."

İstanbul Gazetesi

Yorum Yaz