maritbet girişmaritbet
Dinozorlu AVM 14 eylülde huzurunuzda

Dinozorlu AVM 14 eylülde huzurunuzda

Jurassic Land, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde açılacak. Eylül'de Bayrampaşa'daki AVM'ye gelecekler, dinazorların dünyası ile tanışacak.

14 Eylül'de Forum İstanbul'da yer alacak olan Jurassic Land'da 70 dinazor yer alıyor. Eğlence ve eğitim merkezi Jurassic Land müzeden, sinemaya, şov alanından, hediye mağazasına kadar çeşitli aktivite alanlarına sahip.

Dinazor eğlence parkı olan Jurassic Land, eğlence ile eğitimi birleştiren 'edutainment' konseptiyle tasarlandı. 10 bin metrekarelik bir alanda kurulan Jurassic Land, şov alanı, food court'u ve müzesiyle gün boyu vakit geçirilebilecek bir eğlence kompleksi.

Milliyet'in haberine göre; Talya Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Sayder, Jurassic Land'de Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı müze bulunduğunu söyledi ve "Müzemizde dinozorların yaşadığı döneme ait bilgiler çocuklarla paylaşılacak. Ayrıca farklı dönemlere ait dinozor iskeletlerini ve yumurtaları sergileyeceğiz. Klasik bir müzeden farklı olarak çocukların tırmanabilecekleri mağaralar ve özel geçitler var" diye konuştu.

JURACOPTER İLE 3D GEZİNTİ
Jurassic Land'de 70'e yakın dinazor bulunduğunu kaydeden Sayder, 40 tanesinin hareket edip, ses çıkartan animetrik dinazor olduğunu belirtti.

Müzenin ardından ziyaretçileri bilim merkezine yapacakları heyecanlı bir yolculuğun beklediğini söyleyen Sayder, şunları söyledi:

"Burada Juracopter adını verdiğimiz özel bir aracımız var.  Juracopter'de yol alırken hissedilecek tüm efektleri yansıtan 6 akslı simülasyon düzeneği var. Ve 3D görsel efektlerin koku, nem ve ısı efektleriyle desteklendiği 4D sistemi bulunuyor. Jurassic Land 10 milyon dolarlık bir yatırım. Yılda 2.5 milyon ziyaretçi hedefiyle yola çıktık. Jurassic Land'da ayrıca dinazorlara yönelik ürünlerin satılacağı bir de mağazamız olacak. Bu mağazada 200 ürünümüz var."

Jurassic Land'de 17-18 metre boyunda dinozorların sergiledikleri şovların da olacağını kaydeden Sayder, projede tematik olgulara tamamen bağlı kalınarak dizayn edilmiş Jurassic Garden ismiyle yeme - içme bölümünün de bulunduğunu belirtti.

Jurassic Land'in özel rehberler eşliğinde gezileceğini söyleyen Sayder, "Ziyaretçilerimize tiyatral bir organizasyon sunacağız. Jurassic Land'deki tura tiyatro öğrencileri rehberlik edecek. Mesela bilim merkezindeki turumuz, kuluçka ünitesiyle başlıyor. Burada rehberlerimizi bilim adamı kılığında çalışırken göreceğiz. Sonraki durağımız olan yeni doğan ve veterinerlik hizmetleri noktaları. Rehberlerimiz burada da hemşire rolündeler. Bebek dinazorlar, tedavi görmekte olan dinozorlar ve tedavi detaylarıyla ilgili bilgi verecekler. Sonrasında sırasıyla otçul ve etçil dinozorları yakından gözlemleyeceğimiz ünitelerde ilginç görüntüler ve tecrübeler sunacağız" diye konuştu.

JURASSİC LAND'İN ÖYKÜSÜ
Rahmi Sayder, Jurassic Land'in bir öykü eşliğinde gezileceğini belirtti. Öykü ise şöyle;

"Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nin inşaatı kazılarında esrarengiz kemiklere rastlanır. Kemikler incelenir ve sonuçlar herkesi şaşırtır. Bunlar dinozor kemikleridir. Kazıya devam edilir ve tünele ulaşılır. Bu tünelden de hiç bilinmeyen bir iç deniz ve ada keşfedilir. Bu adada dinazorlar yaşamaktadır. Ve böylece Marmara Denizi'nin derinliklerinde yepyeni bir dünya keşfedilir: Jurassic Land ve Dinozorlar. İşte ziyaretçilerimiz bu öykü eşliğinde tur yapacaklar va Juracopter'deki özel simülasyonla bu adaya seyahat edebilecekler."

  • Etiketler:

Yorum Yaz