maritbet girişmaritbet
Dinamik bir ev istedim

Dinamik bir ev istedim

Gülşen son albümü ‘Önsöz’ün yorgunluğunu Bebek sırtlarında, koru içindeki evinde atıyor. Semtin nostaljik ruhunun ona çok uyduğunu anlatan şarkıcının evinde modern çizgiler ağırlıkta...

Gülşen son albümü ‘Önsöz'ün yorgunluğunu Bebek sırtlarında, koru içindeki evinde atıyor. Semtin nostaljik ruhunun ona çok uyduğunu anlatan şarkıcının evinde modern çizgiler ağırlıkta...
 
Sabahın erken saatleri, yer Bebek Arifi Paşa Korusu… Gülşen, Zürih'teki konserinden İstanbul'a yeni dönmüş. Yine de evinin kapısında çok enerjik karşılıyor bizleri. Sabahları iyi gözükmesinin sırrını hiç aksatmadan yaptığı spora ve, “Erken kalkan çok yol alır,” felsefesine bağlıyor . Üç sene önce taşınmış bu apartman dairesine. “Daha önce Fulya Polat Tower'da kapsül gibi küçücük bir evde yaşıyordum. Buraya ilk taşındığımda kendimi biraz tuhaf hissettiğimi itiraf etmeliyim. Çünkü eski evim buraya göre fazla korunaklıydı,” diyor.
 
Oradan taşınmaya karar verdiğinde ilk düşündüğü, çok sevdiğini söylediği Bebek olmuş. Internetten araştırdığında bu ev karşısına çıkmış hemen. “Salona girer girmez, ‘Burası,' dedim ve diğer odalara bakmadım bile! Evi hemen tuttum,” diye anlatıyor o günü Gülşen. 140 metrekarelik üç oda, iki banyo, mutfak ve salondan oluşan dairenin içini baştan aşağıya yeniletmiş. Salona açılan mutfak genişletilmiş ve iki giyinme odası eklenmiş daireye. Salonun bir duvarı buraya modern bir hava katan ahşap panjurla kaplanmış. Böylece eve gelen güzel ışık yitirilmeden yan taraftaki binanın görüntüsünden kurtulmak mümkün olmuş. “Yemek yapmayı seviyorum. O yüzden mutfağa çok önem verdim,” diyor sanatçı. Evin dikkat çeken banyosuna egzotik bir spa görünümü verdirmiş.
 
Kırmızı halı etkisi
Evdeki çoğu eşya özel olarak tasarlanmış. “Ama aralarda antika görünümlü parçalar da olsun istedim,” diyerek salonda duvara yaslı duran Çukurcuma'dan aldığı eski ahşap aynasını işaret ediyor. ‹ki bölümden oluşan salonun oturma kısmının zemini tik. Yemek odasının bulunduğu bölümde ise zeminde başlayan kırmızı halı tüm koridor boyunca arkadaki yatak odalarına kadar boydan boya uzanıyor.
 
“Bunu ünlülerin kırmızı halı merakından esinlenerek yaptık,” diye gülerek anlatıyor Gülşen. Bu halı aynı zamanda salonda kum beji olarak başlayan, içeri doğru ilerledikçe gri ve siyaha dönüşen duvar rengiyle de büyük uyum sağlıyor. “Kırmızı çarpıcı ve çok etkili bir renk. Bu sayede salon dinamik gözüktü. Evdeyken hep buradayım zaten” diye anlatıyor. Şarkıcı, “Öyle şaşaa sevmiyorum ben. Evim her yerden koşarak geldiğim yer olmalı. Bir de Londra'da kiraladığım ev var tabii. Küçük ama sempatik bir ev” diye tarzını özetliyor.
YAZI: Serra Akar
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz