maritbet girişmaritbet
Deprem sonrası kira fırsatçılarına dikkat!

Deprem sonrası kira fırsatçılarına dikkat!

Elazığ’daki deprem felaketiyle birlikte kira fiyatları tırmanışa geçti. Emlakçılar, ‘deprem korkusunu’ suistimal edenlere karşı vatandaşları uyarıyor.

26 Eylül'de İstanbul'da yaşanan deprem ardından yeni ev arayışına girenler konutların kira fiyatlarındaki ani yükselişle karşı karşıya kalmıştı. Bu dönemde kiralardaki artış yüzde 15-20 arasında yükselmişti. Bir süredir normal seyreden fiyatlar, Elazığ'daki deprem felaketiyle birlikte yeniden tırmanışa geçti. Emlakçılar, ‘deprem korkusunu' suistimal edenlerin piyasayı yukarı çektiğini belirtiyor.

Belgesine bakın

İstanbul Ticaret Odası Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Boran, yetki belgesi olmadan emlakçılık yapanlarla mücadelelerinin devam ettiğini vurgularken, ‘depreme dayanıklı' ibaresiyle konut kiralayan veya satanlara karşı da ‘belge' uyarısında bulundu. Boran, “İstanbul'da eğer aynı semtte genel kira oranının üzerinde fiyatlarla kiralık ilanı verenler varsa, vatandaşlarımız odaya bildirirler, bize bağlı ise gerekli işlemleri yaparız, kayıt dışı ise yetkiler çerçevesinde suç duyurusunda bulunuruz. İstanbul ve çevresindeki depremlerle birlikte ne yazık ki fırsatçılar çıkabilir, bunlara meydan vermemek lazım. Birden fazla emlakçı ile görüşüp bölgenin genel fiyat endeksini bilmek gerekiyor. Ayrıca ‘depreme dayanıklı' ifadesi de dilde kalmasın, mevcut bölgenin zemin etütleri var mı, söyleneni kanıtlayan ve kamu tarafından verilmiş belgeler var mı, bunları mutlaka görün” dedi.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'da yaşanan deprem ardından kiralık fiyatlarının yüzde 15-20 arasında arttığını hatırlattı. Aşa, “Öncelikle talep oluştuğu zaman fiyatlar da ister istemez yükseliyor. Diğer yandan ise fırsatçılık yapanlar da var. Vatandaşın dikkat etmesi lazım. Her ‘emlakçıyım' diyene itibar etmesinler. Belgesi olan emlakçıları tercih etsinler” dedi.

Milliyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz