maritbet girişmaritbet
Demir İnşaat İstanbul'u birinci sıraya taşıyacak

Demir İnşaat İstanbul'u birinci sıraya taşıyacak

Demir İnşaat yabancıya konut satışında İstanbul’un ilk olmasında en büyük paya sahip olmak istiyor.

Türkiye'de illere göre yabancılara konut satışlarını incelendiğinde 2014'te ilk sırayı 6 bin 542 konut ile Antalya alırken ikinci sırayı 5 bin 580 konut ile İstanbul aldı. Bu sıralamada İstanbul'un ilk sıraya yerleşmesini isteyen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, kendi projelerinin kalitesi ve İstanbul'un marka değerinin yükselmesi ile bunu sağlayacaklarını teyit etti.

Sıcak satışa önem veriyor

Mütekabiliyet Yasası'nın kabul edilmesinden sonra her yıl istikrarlı bir biçimde yabancılara konut satışını artıran Demir İnşaat, yurtdışında ve yurt içinde düzenlenen gayrimenkul fuarlarını yakından takip ediyor. Yasanın çıktığı 2012 senesinde yüzde 5 olan yabancıya satış oranını bir sonraki yıl yüzde 10'a çıkaran firma, 2014 yılında Demir Romance projesinde yüzde 15, Demir La Vida projesinde yüzde 60 oranında satış rakamları yakaladı. Sadece üç yıl içerisinde yabancı oturum oranı yüzde 300'den fazla artan firma önümüzdeki yıllarda da bu artışın ortalama yüzde 25 seviyesinde olmasını hedefliyor.

2015 hedefleri çok büyük

Yabancılara yönelik satışlara özel bir ilgi gösterdiklerini söyleyen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yurtdışında özel bağlantılar ve sıcak satış noktaları tesis ettiklerini kaydetti. Firmanın tanıtımını Rusya, Körfez Ülkeleri ve Ortadoğu'da yaptıklarını söyleyen Demir, “Katıldığımız fuarlarla yabancıya satış konusunda iddialı adımlar attığımızı da belirtmemde fayda var. Önümüzdeki dönemde bu fırsatı yine kazanca döndürmek arzusundayız. Demir İnşaat olarak, 2015 yılında yabancı yatırımcılara ciddi miktarlarda satış yapma hedefimiz bulunuyor. Bu doğrultuda yabancı yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Yani aslında şunun altını çizmemizde fayda var. İnşaat sektöründe hiç de alışık olmadığımız tersine bir ihracat var. İhracat, yurtdışında yabancıya mal satarak ülkeye döviz girişi sağlanması demekse, biz bunu, ülke içinde yabancıya ev satarak yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yabancıya satış 5 milyar doları aşar”

Yabancıya satış rakamlarına da değinen Hamit Demir şu bilgileri verdi: “Merkez Bankası verilerine göre 2004 yılında 1.3 milyar dolar olan yabancıya satış rakamı, mütekabiliyet yasasının çıktığı 2012 yılında, daha yasa tam tanıtılamadan 2,6 milyar dolara, 2013 yılında 3 milyar dolara ulaşırken geçtiğimiz yıl 4 milyar dolar sınırını da aştı” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı
  • 15.11.2022 16:49

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçe ...

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!
  • 09.04.2022 17:15

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!

Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunund ...

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!
  • 15.03.2022 10:13

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!

TÜİK, konut satış istatistikleri Şubat 2022 verilerini açıkladı. Türkiye genelin ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!
  • 10.02.2022 10:50

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen ...